blur






seusai solat subuh berjema'ah bersama keluarga tercinta..
make ahli2 keluarga saling bersalaman dan bercium ciuman...
gua terus menyalami tangan umi gua yang tersayang..

umi tengok gua..
gua tengok umi..


umi tenung mate gua..
gua pon tenung mate umi...

umi sengeyh2 manampakkan kedut tua selari dengan umurnye..
gua pon sengeyh2 jugak tapi berkedut kat dahi je..

umi luku dahi gua..
gua tertunduk..

gua buntu..gua blur..gua tak paham ape2...
sedangkan sang tangan masih lagi digenggam erat bersalaman..
tetibe umi bersuara..


"pehal tangan along terangkat angkat cam nak suh umi cium tangan die je..bukan ke seorang anak yang patot cium tangan ibunye..

pangg..satu lagi tamparan manja hinggap di dahi gua..
gua tersedar dari ke bluran gua..
sekali gua tak ingat yang acara wajib gua..
cium tangan umi..
cium dahi umi..
pohon keampunan setiap hari
sebab gua rase cam blur je pagi ni..
gua nampak umi cam angah je pulak..
memulekan pagi dengan bergelak ketawa..
sebab kemamaian gua...




bukan sekadar omongan kosong

40 comments:

Anisa Hang Tuah said...

rindu family :'(

KHRLHSYM said...

jadilah anak yang baik :)

y u y u Z u l a i k h a said...

saye dengan keluarga ^^

y u y u Z u l a i k h a said...

saye dengan keluarga ^^

~ Miss PIJAOSIX~ said...

sweetnye laa............:) hargai keluarga selagi mereka ade......

Wani said...

haha . ape laaaa ~

Miss Ran said...

ske ngn umi anda..hehe

JP Nurul said...

sweet~~

terasa nak berjema'ah ngan family gak...


pagi2 mmg blurr~~

intan.maisarah said...

mamai lagi.

akU GaDis said...

baeknya ko..

nk buat calon suami buley? ngee

KuNanGKuNanG said...

he2...nasib baik kene tampar menje je...kalau x ada yg meleleh air mata.he3

AZRUL AZMI said...

hahaha... boleh pulak tertukar ye...
tu memang tempah penampar namanya... mana tak nye your umi tak bagi... awal2 lagi dah booked siap2 nak kene tampar... hahaha... gurau je...

echah mashuri said...

jurus deh jiji neh.urm.tuoh sapo buleh.

lini hasnan said...

gud boy! boleh pulok nengung ms sale?ish ish ish

Princess Nur said...

oh sweetnyaa..tambah2 time kene sekeh tu..hehe

skandaLdariLangit said...

mengangankan seorang suami yang boleh mengimamkan aku dan anak2 nanti~

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

alolo...sweetnye....
aku pon tak pena cium dahi abah aku...*err..ea la, anak lelaki cium dahi mak , so anak ppuan cium dahi abah la kan...=.='

Jiji-Fify said...

lu dengan umi lu mmg sweet la der.. heheh :P

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

Naddia said...

lu pahal blur??

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

kah3!law0k.blur.ske gler 0wg pangai mcm ni.haha!

TunTeja said...

sweet :)

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.. koya nape tau eyh.. haha

d_tieah said...

Adoi.. Sangat tak sangka rupanya ade jugak masih anak manja kat emak ek.. Lagi2 anak bujang lah..

Entry Terbaru : Warga Tua Dan Bayi Terselamat Dari Gempa Bumi Dan Tsunami, Bukan Maria Ozawa Sahaja!

bun said...

umi,len kali luku je die

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa boleh pulak lupa salam cium umi ekh? adehh laa.

akuwanblur90 said...

untungnya duk bersama keluarga.. huwaa huwaaa.. dah 3 bulan tak balik kedah.. huwaa huwaa...

bedpet said...

hoho. sgt blur ;p

Jannah Miho said...

sengal la ko. haha. mamai pg2 =.=

aLya maNip said...

waa..seronoknya..memulakan hari ngan keluarga :)

vampire's lovex said...

hahahhaha....mamai kemain !!! subuh kau jadi imam ok plak?

Cik Eliza said...

seronok dpt berjemaah dgn keluarga,

:')

Ummu~Ishak said...

comel2

putri noor syamimi said...

ahak3..
same ar..pepagi da blur..

Hansyirah Takezur said...

hehe.. intro macam nak ngorat je umi tu.. nasib baik umi..

gud, jadilah anak yg soleh ^^

alexa yussida said...

hehhe comelll jee..adek lelaki slalu wat mcm tu,bkn blur tp sngaja!..asal salam je suruh kakak cium tgn die..lemauuu je:)

puteri ain said...

seronok dapat berjemaah bersama family..rindu semua tu..:(

yad'z said...

jelesnye dapat family cam ko meon... arhh.. jeless... ni rase cam nak jadik anak umi jugak ni.. uhuuuu...

MerLe said...

hehe..bgus anak mak

KUREKURE COMEL said...

hahaha...awat la jd mcm tu...



tak cukup tidor gamaknye...hihihi

epadzz zainal said...

keluarga bahagia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved