durjana tol mulut ko




baghu je balik dari kenduri kendare kawen seorang member..
member dari FB je pon..tapi tu la..sebab lame tak kontek die pon dah tak kenal aku..
senang je kan nak menjemput orang ramai datang kenduri sekang ni..
aplod gambor kat FB pon dah menjadik dah tu..
siap leh tau lagi orang tu leh datang ke ta..
yang tu tak leyh datang ke..
balik umah aku bukak lappy aku..godek2 dalam lappy ape yang ade..kot2 ade gambor awek lame..leh jugak layan2 blues tengah2 hari bute..
tetibe






tetibe jumpe gambor2 ni...
gambor ni aku simpan mase aku dok belajo lagi..
sebab aku simpan nye deorang ni suwett gitu..
si isteri menjadi tangan si suami..
si suami menjadi kaki si isteri,,
tetibe jiwang..tetibe je kan..
tapi hakikatnye ini lah kehidupan berumahtangga..
saling melengkapi...
yer tak kengkorang yang dah kawen???..

tapi bile tengok gambor ni..
aku teringat mase tu memebr aku pon ade tengok jugak gambor2 ni....
die cakap
"elok sangat dah  tu..bini ni kalo mengamok memang kompom2 sume benda die nak humban kat kite..tu bini die ade tangan..
si somi plak kalo nak mengamuk..tak tangan memang kompom2 kaki yang gosok muke bini.."
pelik kot kenyataan member aku tu..
takyah layan sangat member aku tu..mulut die memang cam tu..tapi ati baek..

kite berdua saling melengkapi..muahaha




bukan sekadar omongan kosong

27 comments:

alien said...

sweet sungguh pasangan itu

Ummu~Ishak said...

jiji sudah terkena angin kawen

aDieyZa said...

saling melengkapi tu penting.. kelebihan & kekurangan pasangan kita, kenalah terima dengan hati yg ikhlas & redha.. xsemua org sempurna..

A.s.t.i.n.a said...

part atas tu sedih terharu..

part ujung2 bawah entry tu pun sedih juga.. tapi sedih yang sedih la.,. herher

Afikah Aziz said...

sweet sgt...dan sedih gk,tetibe insaf dan rase bersyukur sgt sbb dikurniakan tubuh badan yg sempurna...thanks jiji sbb post entry ni...kdg2 manusia ni lupe nk bersyukur kn...sbb lupe tu la kne saling mengingati sesama saudara...ape pun suami isteri perlu saling melengkapi...:)

ieka darlink said...

ayat last yang bawah gamba tu macam tak boleh blah la jiji. hahha. kemain lawa lagi awek kau.

Miss Ran said...

gambar last trus spoil mood sedih haha

bun said...

kaw dah terkene kentot si ujang ke???

teringin nak kawen??

Cik Eliza said...

sweettttt gituuuuuuu !

huhu,

betul-betul jodoh namonyo


:D

yg picture last tak leh blaaa

haha

Amira Naddia said...

sgt sweet la pasangan tuh..aku arap aku yg lengkap fizikal nie lg sweet dr dorg. aminnn~
ko ckp amin gak weh!

sya hassan said...

so sweet la.. :)

putri noor syamimi said...

ok. jeles! >_<

Hanis MY said...

ahaha...coman gewan demo (tok kena pong sapo tu, buto artis sunggoh)
Memey pasangey bahagio...sweeett..

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

wah. suwitla diorang tuh.
hik3. demo bilo nok kawen awe weh??
haha..

CGG said...

sweetnye mereka

MIMIE AIZA said...

saling melengkapi kan

CikTomyam said...

HUU...suweeetnya..tacing lak =)

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

gambar2 yg atas2 tu memang cuwittt gitu tapi yg tang last tu ape kes?
hahaa. mesti nak ada jugak hekk ?

sissyira said...

salam

perkahwinan bukanlah semudah yang dibicarakan oeh hati dan ditulis oleh tangan, kerana di dalamnya tersimpan berjuta amanah yang terlalu berat untuk dipikul.

Ieda Al-Habsyi said...

amboi2 cun nyer awek ko!!!!!!! :) hahaha :)
DAH TAKDE LAKI LAIN KE YANG KO NAK GODA, LAKI ORANG JUGAK YANG KO NAK!

niesz said...

sweet nye dorang..terharu je tgk..tp betul gak tu, laki kalau ade kaki, suke sepak2..haha..

fyna said...

sweet!!~




jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Ina said...

mmg la..they perfected each other life..so true..so sweet..that's what marriages supposed to be..(apekehal aku cakap omputeh lak ari nih!)

TiKa LEh said...

org blum kawen xleh komen ar ni???hahah

padlie said...

wah.... first time tengok gambo ni...

KUREKURE COMEL said...

insaf tgk pasangan ni...walaupun maisng2 ada kekurangan...tp still blh bantu sama sama

Ayuni said...

sbb tulah allah wat hawa utk adam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved