mandi telanjang....





dok tengah bernafsu dok layan cik nikon tercinta..
sambil tangan laju2 menaip mesej untuk yang tersayang..okeh aku tipu..
tetibe ijat datang tarik tarik baju aku...
kat mulut die ade coklat lollipop...
aku mintak satu die tak bagi..katenye dentist yang kasi..penawar duka akibat dicabut gigi tercinta..tu la sape suh ko melantak cloud9 memalam bute..dah le bangon pepagi tak ghety2 nak gosok gigi sebetolnye...

"cikgu2...tadi kan cikgu akak misi tanye...ape hukum mandi tak pakai baju???
"hape ke jenis soalan engko ni ijat oit..mandi tak pakai baju ok la..laen la kalo akak misi tu tak pakai baju mandi kat pantai ke..air terjun ke..mau nye terbaligh ko nanti.."
"eh3..tak cikgu silap soalan..camni die tanye ape hukum mandi bogel??..haaa gitu.. "

"meh sini ijat..cikgu nak xplen jelas2 kat ko..supaye engko ade harapan nak ngorat akak misi praktikal tu.....
hukum mandi telanjang kat depan orang ramai..ijat pon tau kan..kompom2 haram..orang pon akan kate ko gile yer tak.. lagikan lembu pon tak mandi telanjang depan khalayak ramai ni kan pulak manusia..."

"yer la cikgu..lembu mane yang mandi kan"

"tapi kalo mandi telanjang tu sesorang diri..hukum die adalah harus ye ijat..kenape  harus..sebab ijat ingat tak kesah nabi musa dan kaumnye..kaum israel deorang mandi telanjang secare berjemaah..tapi nabi musa tak..die mandi telnajang pon sesorang diri..sehinggakan kaum israel ni cakap..batu zakar nabi musa ni bengkak sebelah...tapi pada satu hari..nabi musa letak baju die atas batu time die nak mandi..tetibe dengan kuase ALLAH..batu tu bergerak ke laen..dan nabi musa mengejar batu tu sampaikan kaum israel tu ternampak nabi musa dalam keadaan sedemikian..lalu kaum israel yang bersangke buruk tu kate..demi tuhan sesungguhnya tak ade kecacatan pon kat tubuh nabi musa...nabi musa ambik pakaian die dan pukul batu tu lebam2...dah kalo hukum mandi telanjang secare indidvidu tu haram..make nabi Muhammad SAW mesti akan bagitau dalam hadis atau cerita ini kan...lagi pon citer ni berdasarkan hadis shahih ijat ye"...

"dah tu kakak saye cakap mandi kena la pakai kaen basahan kalopon sorang2..maklom le..takut ade makhlok yang mendatang"

"waloupon hukum mandi telanjang secaer solo adalah harus..tapi ade satu hadis kate..mu'awiyah tanye nabi MUhammad SAW..mase mane nak tutup aurat dan bukak aurat..jawab baginda..jage aurat korang melaenkan untuk isteri tercinta ataupon hamba yang korang miliki..mu'awiyah tanye lagi..dah tu kalo kitorang dok senirik2...baginda menjawab
ALLAH itu lebih layak untuk kamu malu daripada kamu malu sesame manusia..
jadi ijat engko takyah dok menggatal ajor member2ko kat asrama karang mandi bogel ramai2..nanti kang aku suh korang berbogel tengah padang bola waktu tengah hari esok.."

"baek cikgu terima kaseh atas perbincangan ilmiah buat julung2 kalinye ini cikgu..semoga majlis kita diberkati..saye nak pergi ambik coklat laen ngan doctor gigi tu cikgu..assalamualaikum.."

ijat dah blah cam tu je..
camne pulak si misi tu leh bertanye kan si ijat soalan untuk orang dewasa cam aku..
ke si ijat sesaje je???



bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa.entry yg penuh mak-lu-mat.
baru tau hukumnye harus. weeee~~~~

erk ijat tu dah kena cabut gigi pn mkn ceklat? tak sakit ke =.='

DuniakuAbstrak said...

ijat pancing je tu guna nama misi kaLau tak kau tak semangat nak expLain..haha

Miss Yaty said...

ckup lengkap...thanks for the info..:)

aDieyZa said...

ijat tu sajer tanya kot.. mcm pelik jugak la kalau tetiba misi tu tanya kat bdk kecik tu kan..apapun, penjelasan yg ko bg tu cukup bagus..

Afikah Aziz said...

haihhhh btl ke akak misi tu tnye,ke ijat saje reka2 cite ni hihi....

Zue Cancer said...

tgok kat info aku plaing atas.jgn bomoh aku sudeh hehe

KUREKURE COMEL said...

owhh...psl hukum mandi tu mina tau...
tp first time tau psl kisah nabi musa tu...



tq sgt2 info tu ye...hehehe...

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

mehla jenguk belog ai..

salam kenal!(^_^)

p/s:kesian ayam2 tu...

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

aku laa misi tu..:P kuikui...

Cik Eliza said...

haha,

b'dekah tgk gambo ayam uw, hahahaha


ijat saje nak tanyo, nak uji guru nyo,


;p

Adzriel AB said...

ilmu yg baik sebab akak pernah tanya sorang warga emas yg tak tau apa hukum mandi bogel sorang2.

akak tag nesloo...jgn segan2 pulak ye..he..he..

http://adzriel.blogspot.com/2011/03/new-header-for-your-lovely-blog.html

deeya said...

ustaz jiji ! betol ke hukum org lelaki yg pakai inai nie haram ??

Ummu~Ishak said...

akak misi segan nak tanya hang jiji oi, pasal hang tu kategori dewasa. kalau tanya kat ijat tu kurangla sikit segannya pasal ijat tu nampak kebudak2an lagi

HATYCIKNUURUL said...

huisshh,kemain lg si ijat tu ye,.hehe,..pdhal xkenal pon sape,kui3,..tq for the info,nnti kot2 ank2 tanyer,ade dh jwpan,.hehe

alexa yussida said...

hehe ijat sgt cumil..err dah cabut gg pon still makan candy banyak..mana tak rosak gg :P n thanks untuk info mandi tuh..tataw plak kisah nabi musa tuh wlpon tahu hukmnye cmtu:)

HASNORWANI ... said...

wah penerangan yg sgt menarik! tahniah ijat atas soklan yg berjaya membuat cikgu itu menulis sesi soal jwb tersebut disni!hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved