saya takut jarom




moh kito ghamea2 mendermo darah2 yang masih lagi mengalir laju dalam tubuh badan kite..
tak kire saiz badan..yang cekeding...yang berlipat lipat..yang bulat..yang panjang..yang kemetot..dan yang lain-lain...takder ruginye kite menderma darah..siap boleh melantak free lagi tu pulak..aku yang pergi teman ni pon dapat melantak free jugak..apetah lagi yang menderma kan..lagipon katenye si adik misi..

"abang2 tak rugi abang derma darah..body kite akan proses darah2 baru yang fresh lagi..badan abang akan jadi lebih segar dan berkemungkinan wajah abang akan jadi lebih bertenaga dan lebih bercahaya ibarat orang2 yang beriman"

"tapi saye takut jarom"
takder nye aku nak takut jarum..tapi memang aku tak ikut la member aku emnderma..sebab katenye adik misi..kalo hari ni menderma memang tak dapat la aku nak maen bola untuk 2 hari..kot2 terpitam tengah padang..maunye dengan2 aku sekali kena sepak...
(alasan)

darah aku jenis O..maknenye memang darah yang nyamuk suke minum...
darah korang pulak jenis ape.

cube korang cek tengok..mane la tau kot2 ade yang nak berhutang darah dengan aku ke pas ni..sile Pm kat fb aku..

nak darah awak boleh tak




bukan sekadar omongan kosong

29 comments:

chiLleD...!! said...

pnah cuba mnderma..tp xlepas..huhu..

akU GaDis said...

ak tringin nk derma darah! tapi..
*sy tkot jarum!* gagaga

Edy Zaidi said...

xtau darah jenis apa..huhu

Anisa Hang Tuah said...

saye punye darah selain dari jenis O.
hiks

ieka darlink said...

aku tak pernah derma darah.
dan aku tak pernah tau aku darah ape *sedih

hiro said...

samo lah..ngeri! haha

Puteri Iqa Izyan said...

wahhh..
A+ ramai jugak ghupenye.
pasni kne ghajin2 derma lah :P

bun said...

teringin nak derme

em,kaw ade hutang ngan aku

kaw hutang vote

PEGI VOTE CEPATTT!!!!!!!!!!!!

aku bunuh kaw tak vote

Farhan Zulhusmi said...

derma darah...alhamdulillah...dah pernah derma....
tapi sekali je...n xberpeluang lagi...
sbbnya setahu sy...org yang pernah operation xboleh derma...sy pon lupa........

putri noor syamimi said...

tak pernah menderma.
tapi teringin jugak. hihi.

C I K . F Y Z A said...

darah i pun jenis O jugak..tapi O+ ... nak tak ??? haha

A.s.t.i.n.a said...

sy kurang dare.. dare saye b+ help helpp

tomato said...

hoiii,,best tau derma darah ! lama la tak derma darah . hehe :)

NOOR FATIN said...

darah 0 jugak. sama la..keh3

ika said...

aku pun darah O . universal donor beb . hee .

KUREKURE COMEL said...

bkn lg gumuk ek kalo derma darah...huhuhu

M a W a D D a H said...

adah dulu teman anak buah g derma darah...teman jer okeh...

last2 terderma la plak...:p

puteri ain said...

ramai kata menderma boleh buat gemok? betul ke? haha

HATYCIKNUURUL said...

derme darah buat muke tmbah seri,.n bg badan berisi sket,.hehe,.tp sy xpernah cube,.sbb kdkot sket kot,.same kite darah O,.hehe

Ummu~Ishak said...

aku darah universal

sebab tu rajin donate darah

paling best nak derma kat tabung darah negara kat jalan tun razak, kl

**sila derma waktu cuti sekolah nanti sebab kau balik kl

alexa yussida said...

tak dapat nak derma sbb tak cukup berat yg diperlukan..hihi...derma darah pon macam infaq gak tuh:P

Applepinkcomeyy said...

pengecut rupenye, huahua

skandaLdariLangit said...

gedik gila. nak darah awak. yek yek. haha

sangat mahu derma. tapi tak boleh. hmm


bdw, welkam to my bulan bintang :)

Naddia said...

ko nak darah ke nk dara?

sissyira said...

salam

kita pun jenis 0 jugak, patut pun nyamuk suka gigit, selalu ada love bite, bencik.

d_LA said...

aku nak komen lain sbnrnya ni tp x thn aku bc komen naddia tu..haha..giler telus !

Faaein Himura said...

tak pernah derma darah.. syarat2 tak penah nak cukup.. =_=

MerLe said...

sy drh A..xtau la A+ atau A-..bkn xmau derma tp x diberi peluang lgsg..penah gk g nyendeng2 tepi misi ms derma darah..x sempat timbang berat lg cik misi tu dah kata.. "dik,g main jauh2.awk x cukup syarat nk derma.." smpainya hti~ jeles kt kwn2 yg bleh derma drh sbb dpt mkn free..hOho~

Cik Eliza said...

haha,

darah ?

sakit tak kalau kene dermaaaa?
wuuuuuuuuuuuuuu~~~~~


p/s : sobona nye takot uw , haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved