janji sepasang

 entry sambungan....saksi
kat umah pengantin
A:wohoho...jiji yang aku kenali..dah berpuluh hari tak jumpe..dah laen ko sekarang..waaa..dah macam tok pendekar hulubalang istana pulak engko ek..sepasang itam..
G:ko penah tengok tak pengantin akad nikah  salam gune jari kaki je ngan tok kadi kat wad ICU??...
A:eheh jangan marah le sahabat..aku sesaje je..nak kasi kejutan kat engko..aku tau ko tau aku nak kawen ini hari..tapi ko tak tau kan ko kena jadi saksi..cube la bawak2 terharu sikit...aku ngan bapak mertua aku percaye dekat engko la ni kirenye..

G:ha'ah..memang aku terharu sesangat..sebab ko dah kaco saat terakhir cuti persekolahan aku...tapi ape pon sahabat aku tetap gembire la..sebab ko akan mengorbankan keterunaan engko lepas ni..nak suh aku nyanyi lagu maher zain tak..yang lagu tuk orang kawen tu..ke nak suh aku nyanyi lagu geli2...

A:takyah2..ni2 aku nak tanye engko ni..pehal pulak baju melayu engko baju je yang nampak melayu..seluar die laen macam jerk???mane resit???

G:hurm..laen ke..biaser je aku tengok..

A:ko pakai jeans ek???gile engko ni..rosak weyy majlis aku..rosak gambor perkahwinan aku..

G:dah tu ko ingat KAMDAR tu tokki engko yang punye ke..sesuke suki ati engko je nak suh die bukak pepagi..dah yang ni je aku ade..nampak cam sepasang jugak kan..

A:jom2 masuk bilik..ambik kain pelikat aku...

last2 sang saksi berkain pelikat jer jugak..

p/s
cerite member aku ngan pasangan yang kawin ni amat le aku rase unik gegile..
nak tau ke tak....
buat gadis diluar sane..aku masih lagi terune dan tak berpunye...
bukan aku yang kawin aku cume saksi..





bukan sekadar omongan kosong

33 comments:

puteri ain said...

nak nak ! hehe

ika said...

perlu la nk explain blom berpunya . haha . xbole bla !

Az-Zahra Fauzee said...

saksi berjeans..
haha~
bole masuk paper bikin gempak ni..

azi nur said...

hahaa....duyaiii sempoiiii abes!!

Princess Nur said...

haha..jiji jiji ..tu la dik..lain kali pakai tu ikut majlis ye..jgn pakai letak je..hihi

HATYCIKNUURUL said...

ji,pesanan ko tu aku xfhm sket,.kesinambungan cite tu ke ko blom brpunyer?,.adehh,siyes blurr,.haha,.ce cite ce cite motip ko blom brpunyer,.hurmm,.

FariehanIbrahim [LBC] said...

adehh, sempoi jerk saksi pom. jeans pom jdik. XD

erkkk, tu pesanan ke promote? haha!

NOOR FATIN said...

hahaha pakai je kain pelikat tuu!

Miss Yaty said...

ceh sempat lagi promote diri..haha...tang tak berpunye tu memang agk di ragui...hahah..

p/s: maria elena memang cantik jadi yaty puji jea...haha :)

better kita puji dari saling mengutuk kan..hihi i:)

akU GaDis said...

fuh3.. ada harapan lg ni..

kain pelikat dn ko mmg xdpt dipisahkan la bro. wawawa

bun said...

adoi kaw nie pon
takkan tak de pakaian sepasang kot
hahhahaah, pening lah

erk,yang last 2 nak promote ke?

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

aduhh. rosak majlis. pakai jeans pulop. hahaa. kan dah kena pakai kain pelikat.

ieka darlink said...

ehem. saya ada spm dan dah khatam al quran. juga terer masak megi. pilihlah saya. ahahaha.

tang lagu geli2 tu lawak weh.

Afikah Aziz said...

hak3....sempat lg promote erk ngeee

Faaein Himura said...

hahaha.. adoiyai.. sempat agi tu promote...

KUREKURE COMEL said...

pakai kain pelekat...hahaha.....


ehhhh...ingat join kawen skali td....


lepas ni market tinggi la...hihihi...

putri noor syamimi said...

ahak3. pakai skirt melayu akhirnye. hehe. molek ler tuh daripada jeans. :D

intan.maisarah said...

kalau la perempuan boleh jadi saksi

Hansyirah Takezur said...

saksi rock! hehe..

statement yg last skali tu tak ble blah laa.. masih teruna & tak berpunya? nak promote ey? hehe..:)

Cik Eliza said...

hahahahahaha!

jgn jadi bujang terlajak sudaaa~

haha
;p

meow ding dong said...

slm ziarah... apakah?

meow ding dong said...

slm ziarah... apakah?

fasya said...

motif bg tw sume org yg awk ni still single n masih terune??? huhu~

alexa yussida said...

nak tau kisah tuh bukan nak tau jiji da kawen ke blom..hehe

vampire's lovex said...

huyoooooo jadi saksi tuuuuu...perghh jadi wali lain hal plak ennnn...hahaha..tahniah kat kawan ko

lea said...

ko dh cukup umo ke jadi saksi neh?>

Miss Ran said...

saksi sengal
hahha

bole plak kain pelkat

Raihana Izzati said...

Oh belum berpunya ea?

Jika anda pandai masak dan mop lantai,, sila tinggal nom telefon mak anda. saya nak runding wang hantaran.

kain pelikat lagi hot dari jeans. Suka bila angin kencang.

wee~



*gedik yg sengaja dibuat2

MerLe said...

hehe..sempat promote diri lagi..

Ummu~Ishak said...

uit adik kesayanganku

ko ni tak habis2 duk promot keterunaan ko tuh... ceh ceh.. kang suh buktikan.. ade bran?

insap2la dah mula sekolah tu. kem slm syg ke ijat.

**malas nak balik pahangggggggg

piNky LuCiA said...

hahahha. saksi terjun.. lalala~

kiera'sakura said...

jiji.. aku nk tengok gambo ko jd pengapit die pkai kaen pelikat... hahaha

gadis kepastian said...

kiranya BUJANG r nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved