kepale lutut aku








boleh pulak korang tak percaye dengan resepi aku ek..
korang sesaje wat tak percaye kan sebab korang tak berani nak cube..
kot2 tak menjadi..macam aku tak tau taktik mengelat korang..
aku nak ambik gambor pon kamera takder..
cube2 la korang klik2 bebanyak kali kat nuff aku tu..bio bertambah pendapatan bulanan aku..untung2 leh gak tapau kamera bermuncung sebijik...

masok hari ni dah 4 hari dah aku rase kepale lutut sebelah kiri aku senak semacam.. memang itu hari aku ade kena bantai ngan sorang mamat ni mase maen bola..mase tu aku rase buku lali kanan aku je yang membengkak...tapi aleh2 kepale lutut kiri pon nak terase same gak..ibarat pepatah melayu mengatekan..bengkak kaki kanan lutut kiri terase jugak..

disebabkan aku idop bersendirian..make aku terkedek kedek la ke hospital pasir mas kejap tadi..kire2nye nak check la kot ade benda yang tersangkot kat kepale lutut aku ni..sampai sepital..masok bilik doc..sekali doc pompuan..hot..aku syak doc tu hot2 lagi kena tukar ke situ..

doc:ape masalah awak ni??
gg:kepale lutut saye rase cam kena gastrik doc..senak2 gitu...
doc:cube bukak nak tengok??
gg:aurat doc..dosa tunjuk kat orang bukan muhrim..yang muhrim pon tak leyh jugak..

doktor terus luku kepale lutut aku..
aku mengaduh geli2...doktor suh aku masok bilik laen sebab nak kena x-ray katenye..dah tu pulak siap suh aku bukak seluar pakai seluar pendek..
tapi kali ni dah tukar doktor laen dah..lelaki pulak..

doktor:hurm baring atas ni ek..hurm nak tanye ni..kite sekarang ni ade jururawat pelatih..pompuan..jadi boleh tak kalo saya nak jadikan encik macam bahan tunjuk ajar kat deorang..sebab ni la kes pertame kat hospital ni pasal lutut..
gg:oooo kire aku ni jadi cam tikus makmal la ni ek..boleh je..tapi kalo nak sentuh2 tu biorle berlapik kang terbatal wudhuk...

aku jadi betol2 cam tikos makmal..kejap kena pusing situ..kejap kena pusing sini..kejap kena angkot kaki..kejap kena wat2 macam tendang bola..kejap kena sepak cik misi..macam2 le ektibiti yang aku rase cam tak bawak pekdah untuk aku pon...

doktor:okeh encik dah siap pon..terima kaseh banyak2 atas kerjasama encik kalopon encik ni cam sengal2 sikit..takper2..lepas ni encik pergi masok bilik doktor pertame tadi die kasi explain jelas2 kat encik pasal lutut incik okeh..

masok bilik doktor pompuan tadi..die tengok lutut aku..aku tengok idong die..die tengok gambor xray lutut aku..aku tengok pipi die..sekali die bersuare..puhhhh bau mulut..bau nasi laok ikan bakor..

doktor:hurm awak ade pernah jatoh lori ke..kena pijak dengan lembu ke..sebab kepale lutut kiri awak ni ade kesan retak yang agak panjang jugak le..tapi dah ok dah sebenarmye...cume yang senak2 tu kesan jangka masa panjang..sebab awak tak pernah tau kan yang lutut awak pernah retak??
gg:ha'ah doc..takder pulak kepale lutut ni bagitau die dah retak...ni pon baru tau..jadi saye wat terkejut le ni ek..
doc:buat mase ni awak hentikan dulu ektibiti sukan yang awak maen..kalo nak maen sangat pon..maen enjit2 semut je..tak pon maen batu selambot atau congkak..sebab takot die retak balik..awak tak tau..awak maen je jugak..kot2 ade urat2 awak tersepit celah2 tu..haa naye awak...
gg:susah tu doc..prinsip saye selagi tak putus selagi tu maen bola...
doc:hurrrmmmmm dah agak dah...

aku hepi woit..jadi tikus makmal kepade awek2 misi...
hepi jugak kot..dapat tau kepale lutut aku ade kesan retak..
epi jugak sebab ni pes taim aku maen2 xray..dapat tengok tulang aku besor mane...
tapi doktor cakap dah ok dah..
bukan pe pon doktor oit..sesaje je datang ni..nak geli2..lagipon klinik kerajaan kan free.....




bukan sekadar omongan kosong

23 comments:

KUREKURE COMEL said...

hahaha...sengal woohhh...

kira dikelilingi bidadari comel gamaknye tu..kihkihkih...


asal retak ek..nape tak up lagi..
oppsss...tak baik..tak baik..

ieka darlink said...

hahha jadi tikus makmal. takleh blah..

SiS NaD said...

HaHa!~ aSe CaM NaK LuKu Je PaLe LuTuT Tu BaNYaK KaLi... JaHaT ToL PaLe LuTuT Tu NaK ReTaK2 LaKS... (^_____^)V

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

hahha, sengal senget molekk laa, hahahha

btw, acu besar sikit tulise tuh, x brpo nk napok la . senok butir mto ambo nk bco, hahahah

bun said...

hahhahahha,ngade la hang

geli2 lak ngan doktor tuh

jeles ai

hahahhahahha, wek wek wek

gadis kepastian said...

haha asenya bukan kepala lutut y sengal nie...otak pown mcm ada kesan sengal2 la...hahaha

d_LA said...

ye ke dok ustat jiji ni???hahaha..meh main selambut nge dla la kalu gitu..udoh ditakdirkan nok buat guano

bedpet said...

hahahahaha. adeh. gelak guling2. main enjit2 semut dgn kak limah ye. ekekeke

Anisa Hang Tuah said...

hehe.kepale lutut kena gastrik.
drama sgt...

niesz said...

hahaha..sempat lg berlawak ngn doc yer...hahahha..nape mulut die berbau pulak..

lain kali main bola tu jgn ganas sgt, kang lagi parah..

Qaseh dalia adelia said...

meh nak tukul kepala lutut hang tgk de reaksi tak haha

Epal Hirata said...

herherher..kepala lutut dh goyang dh..

echah mashuri said...

hahahah....sumbat la mu ji.xkanla doc kecek gitu,mu ni merapu jah..ahahahha

Ungu said...

kau mesti kecewa apabila doktor bertukar.

:)

puteri ain said...

haha..sengal..boleh pulak main2..
tak takut ke kaki tu retak ? haha

Jie(",)v said...

hahaha..agak sengal entry neh..

yad'z said...

humangaiiii.... men geli2 dengan cik misi pulokk die.... ko sakit lutut meon...?? ok dah ke retak uh... uih.. ngeri jek...uhuhu... ko ok ke? tak de pape? skit lagi tak??


<---- see, betapa caring nye aku.. aku sahabat yang baik okehh...ahahaa

azi nur said...

hahhaa dooyaiii~

Lulu caldina said...

kamera bermucung tu DSLR eh?

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

woahhhhhh. bek jgn aktif sgt men bola tu. kang jadi macam cikgu lyeah. lutut dia kena operate, pastu dia jalan tempang. sian dia ='(

alexa yussida said...

jgn la jupe patient sengal...amin...

ekeke:p ayat kemain geli2 dah haa..tergelak baca..adess

kiera'sakura said...

aku pown penah masuk ward x-ray sepital pasir mas tue.. akak misi die garang nk mampos... dh aku pakai uniform plkn,, mmg la lmbt nk tukar... huhuhuhu

deeya said...

bahaya dowh tulang retak nie .. ko kene jaga-jaga ta boley nak ganas sangat . aku pun dulu tulang bahu retak .. seminggu baru dapat tau . padan ah sengal memanjang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved