murni nye engko wahai akob

akob:salamullahi 'alaykum sahabatku...aku dengor2 engko pergi menggeli geli ke hospital tadi...camne..ape keputusan semase pasal lutut engko???kalo engko terpaksa undur diri dari arena sukan bola sepak..jangan ko khuatir..duit khairat kematian ade...

gg:waalaikumussalam akob tercinta..cenggitu la citernye akob..doktor cakap kepale lutut aku ni dah retak sehasta..
akob terus buat muke geli2...tapi di mate die terbayang kesedihan sebab die mungkin kehilangan rakan sepasukan yang penuh keserasian...

akob:dah tu agak2 berape lame ko nak sembuh balik??
gg:doktor gitau..dah ok dah pon..tapi die cakap kalo aku kena bantai cam hari tu..maunye retak balik..sebab kesan tu ade..doktor cakap nanti kang ade je urat2 kentut tersepit terkepit kat tulang yang retak tu..

akob:orang2 klasik cakap le..cube ko pergi tepi pantai time2 panas waktu pagi tu..ko kambus kaki engko dalam pasir..takpon ko kambus je dengan engko2 sekali..

gg:maksud engko dengan care tu..boleh sembuh ke kob..boleh plaster balik ke kesan retak tu

akob:yer la doktor pon dah cakap kan..nanti kang kot2 urat2 lain terkepit celah2 tu..kot2 ko SIGN OUT awal ke..biase2 kan la diri tu dengan tanah atau pasir...atau yang sewaktu dengannye..ke 'bawah' tu je jugak kite last2 nanti...

gg:mu la sahabat aku dunio sajo kob.sungguh murni hati nurani mu....



bukan sekadar omongan kosong

24 comments:

Anisa Hang Tuah said...

tetibe nis rase sebak
:'(

azi nur said...

hehee....yang aku tau org lumpuh kambus pasir kat tepi pantai nun...alah cobee je la...geli-geli gitu...:P

Naddia said...

akob dlu amek degree in otopedik taw...maka betul la ape die ckp

aliza said...

betul ker gune care tuu

nur dhiya' aida said...

waa :)

piNky LuCiA said...

wah.. dalam maknanya tuuu...

puteri ain said...

first time dengar cara macam tu..cuba je la jiji..mana tau berbaloi ke..

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa, makan dalam ayat si akob tu . haishhhh.

saya bukan tomato said...

dgr lah cakap akob :P

YobSumo said...

boleh jalan ke cara tu?

KUREKURE COMEL said...

hahaha....kena tipu.....itu utk lumpuh je la...


mkn kaki ayam byk2...kompem baik..
hihihi...


percaya?hahahaha.....

Ummu~Ishak said...

kalau lama sikit tak buka blog mesti kena qada' entri hang sedozen.

uit adikku syg, sila jaga kemaslahatan lutut hang supaya dikau bisa menjadi musyrifku nanti.

**siam mari.. siam mari

aLya maNip said...

haha..hebat la sahabat..terbaek!!

DuniakuAbstrak said...

kaLau injured teruk kena operate awaL-awaL bro

ieka darlink said...

bekerut jugak dahi aku baca ayat si akob ni..

bun said...

amboi kaw
asal aku tinggal sat
ade je entri

em,ok tak tue? ok tak tue?
nak aku tolong ''bekkan'' tak?

hahhahhahahaha,sayangkan aku kat kaw?
hahhahahahahha

skandaLdariLangit said...

jiji sakit ke?

vampire's lovex said...

perghh akob gurau kasor......

HATYCIKNUURUL said...

retak ji?,.knape?,.kne blasah main bola ritu?,.ishh3,..ha g la try cdngan si akob tu,.kot2 boley,.nnti amik gmbo ko kambus 2 ye,.hahaa

HEROICzero said...

hehehe try lah!

bagus nasihat kawan tu. keh3x

*get well soon!

alexa yussida said...

mu la sahabat aku dunio sajo kob.sungguh murni hati nurani mu....

alolololo...get well soon cikgu!
messi pon injured kpala lutut aritu tp dah elok ...huuu

echah mashuri said...

try la.dok pom g mintok air twr tok guru.

kiera'sakura said...

ko jgn bio lutut ko ji... kang tua sblm usia lak die....

annenyss said...

arrrrrrr kambus2 elak selut je tempat tu.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved