kerja dalam cuti

 
 
 
 
 
bile aku cakap kat umi aku..yang aku nak jadi cikgu sebab cikgu ni cuti die same ngan cuti bebudak sekolah yang laen..umi aku cam tersengeyh sengeyh gitu je..ade makne yang berselirat..
 
patot pon umi aku tersengeh..hambik nak..sekang ni kan musim cuti sekolah..tapi aku ni macam tak cuti la pulak..keje banyak je kena bawak balik..maklom la sekolah baghu je lepas ujian pengesanan bulan mac..jadi aku kena periksa balik le kertas2 jawapan bebudak tu kat rumah..cuti2 pon totap ade keje..
yang eden poning sekali nak periksa kertas budak2 form 1..tulisan humakngai..tambah2 pulak kalo tulisan jawi..mengalahkan orang yang tulis gune jari kaki..bergelen gelen neslo aku habeskan nak periksa kertas tu satu persatu..

tapi yang paling membanggakan aku..student aku yang paling gaban..si ijat..sumer matapelajaran yang aku ajor die dapat 95 ke atas...aku rase cam ade sumthing wrong ni..mesti die nak jugak pekenakan aku lepas cuti ni..aku kena mempersiapkan fizikal dan jugak mental untuk mengadap si ijat..

p/s
"cikgu2 kenape tak epruv saye punye permintaan kat fesbuk..takut pecah tembelang ngan awek2 fesbuk ke cikgu..jangan bimbang saye akan jage rahsia pohon cemara kite berdua"
ini adalah mesej dari ijat pagi tadi..cukup merunsingkan aku..




bukan sekadar omongan kosong

26 comments:

tulus sweet said...

you go ijat! haha

yad'z said...

ijattt mantoppp arh.. jom kawen.. hahahaha

HATYCIKNUURUL said...

oh,haaa,.ade knspirasi ngn ijat ek?,.rasie la sgt,.ishh,.bile boley jmpe ijat neh?,.wakaka

Anisa Hang Tuah said...

meh kawen dgn nis
kahkahkah

Miss Ran said...

ijat lagi...ijat sgt bahaye..susa jd cikgu ni

hiro said...

cikgu pemangkin kejayaan negara.

Qaseh dalia adelia said...

nak kite tolong ?hahaha

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

hahahhaha.
go ijat go. ade gambo ijat dok? hahahhhaa

Nur Farah Hani said...

ijat tu laki ker perempuan.. bahahaha.. anak murid jadi peminat.. bahaye.. ;p

padlie said...

Cikgu leh cuti time cuti ujung tahun..
cuti skolah lain x konpem..
sebab tu pahala cikgu banyak..
kalau ikhlas la :D

Untungnya Air Asia..

Wafiy Suzly said...

peh teringin nak kenal sapa ijat..

lini hasnan said...

kehkehkeh, hak ni yang tak sabaq nak posting neh.

Jiji-Fify said...

kah kah kah cool lah ijatttt!!!

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

d_LA said...

kalo skolah rendah lglah klako..aku pnh bace yg akak aku pnye..menangis aku bc jwpn bdk2 ni..ntah2 aku pun camtu gak dulu..hehe

kembatolo™ said...

bwk gak aku jupo ijat.
nk jiwo nie.. hahaha

jie, aku g 15 ni doh. haha

skandaLdariLangit said...

kelakar la ji.

comel.

Cikgu Tie said...

hebat,hebat....

Cikgu Tie said...

hebat,hebat....

Hansyirah Takezur said...

erk?? xjadi laa nak jd ckgu kalo camni... huhu..

Naddia said...

ijat bela pendamping..

KUREKURE COMEL said...

hahaha.....mmg sempoi jat...kihkihkih...


approve je cikgu...hahaha...

sissyira said...

salam

cikgu dulu dan sekarang dah tak sama dah..

vampire's lovex said...

hahahha terbaik ahh ijat... ckgu takot rhsia dye berjiwang jiwang tersebar...hakhakhak...



kem salam kat ijat. harharhar

kiera'sakura said...

jeng jeng jeng... pe lg appc la cpt... hahaha

bun said...

hahhahahaha,apelah si ijat tuh
macam-macam

hahahahha,nak aku tolong?
tolong gelakkan aje

MerLe said...

hehe..tau xpe..spe kte ckgu bleh cuti ms cuti..sabar ye ckgu..
hebatlah si ijat tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved