lelaki yang lurus ke pompuan yang?????






Laki talipon: Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?

Bini jawab:Takmau bang, bini awak diet...

Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...
Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot
Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....

Bila laki query balik,
Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....

Bini jawab,
Memangla orang kata takmau apa-apa...
Tapi belikan jerla apa-apa....
Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....

Eh, bini aku ni... Yang mana satu nih?

-----------------------------------------------------------------
Laki talipon bini:Petang ni awak nak masak apa Yang?

Bini jawab,
Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang!
Balik keja ni Abang makan siap-siaplah


Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak
Tibai nasik beriyani kari kambeng baekk punya.
Sampai umah, sendawa bau kamben...
Tiba-tiba... Bini jerit panggil suh makan!
Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam,
Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!

Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja,
Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kambeng!
Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!
Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?


----------------------------------------------------------------

Abang ni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah!
Bini abang penat tau nak kemas umah semedang
Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke...
Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih

Si laki punyala seronok weeiii....
Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta...

Bila dah siap, kuar bilik...
Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa...
Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?


----------------------------------------------------------------

Bang, ujung minggu ni balik kampung nak?

Abang keja lah yang....

Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,
Pastu abang balik la KL balik


Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,
Esoknya, laki pon start keta... Nak balik KL.


Baru sampai Taiping, talipon berbunyi... Bini dia talipon.
Abang bila nak balik ambik kitorang bang?

----------------------------------------------------------------

Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau
Abang tak kesian bini abang ker...
Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer
Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...

Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain

Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir
plak..
Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?
Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
kenapa spender ni awak lipat tiga?
kenapa? kenapa? kenapa?


---------------------------------------------------------------

Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...
bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....

Nak bagi pakai baju mana ni Yang...?laki tanya
Alah abangni... kan baju anak ada 8 bakul tu...
pakaikan jerlah baju mana-mana pon...
bukan ada org nk tengok ponnn...

Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju....
Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!
Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah?
kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha... 

hurm ini sume gara2 aku tengok citer queen kontrol...
kes2 camni lelaki yang lurus ke pompuan yang bengkok ek..???



bukan sekadar omongan kosong

18 comments:

liyana said...

haha..sumtimes pmpuan mmgcmtu...
nk uji cmne suami die..
pmpuan ni plik klu nk tAW

skandaLdariLangit said...

jiji. ska ase da smpai seru ni. asek sal kawen j~

alexa yussida said...

hahahahaha tp quite true..pompuan ade masalah sikit bab2 cenggini..baca buku mars n venus tuh,kompem leh phm:P

Miss Ran said...

perempuan sukar dfahami tp itula uniknya perempuan

azi nur said...

permpuan kadang2 memang cam 2 la gamaknye......hohooo

yad'z said...

sebab tu lelaki kene paham pompuan lebeyy..

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

hahaha.

bce doh yg ni kt fesbuk, tp ttp lawok.

hahahahah.

HATYCIKNUURUL said...

hahhahaha,hanya mmpu tergelak je klu msuk blog jiji,.hadoihh,.
erm,prmpuan laki sme je,.kdg2 due2 bgkok dn due2 lrus,.bley trime?,hehe.sbb tu mmg dh ftrah kjadian,hee.
eh!komen aku ni kang jgn jd spam plak,.huhu..

putri noor syamimi said...

bab lipat kain tuh terasa~
adehh~ :P
tapi bukan suro laki, suro adik..wahahaha.

niesz said...

wakakakaka...semua yg suami buat semue x kena, hahahaha..aduh!lawak sungguh lah!leps ni suami xyah buat ape2 confirm kalau buat nnti kena complain lg..

Nadhirah-chan said...

hahaha niat tak sama dengan ape yg kuar kat mulut . pening pening =='

echah mashuri said...

pmpuan nk uji laki.tp laki dia lurys sgt..adoii..xkn nk ckp direct,uhuhuh

sui nawi said...

dua dua kot

KUREKURE COMEL said...

pompuan kan penuh misteri...dah laki susah bebenor nk pham bahasa kiasan...kihkihkih...

Syakir Rahman said...

hahahahaa...stuju ngan SkandaldariBulan tuh...hahahaha

Zue Cancer said...

misscommunication la t...huhuuhu

tulus sweet said...

laki kadang2 susah nak faham kiasan dan body language perempuan

vampire's lovex said...

hahahhahhaha...laki tu x kreatif...kdg2 pmpuan bg jwapan berfikir...ce laki pkir yg tersirat ke...ahtoi...ak nk cakap pon x reti,inikan plak nak tulis. ahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved