makhlok yang memeningkan

tajok entry pon dah takley blah..
ini aku ambik dari emel aku..aku pon tak tau sape yang antor..tak pernah2 pulak aku kenal orang name 
si dara ayu..sape tu...

Jika kita kata dia cantik, dikatakan cuba menggoda,
Jika kita kata dia tak berapa nak cantik, di sangka menghina
Bila kita kata dia lemah dia protes,
Bila kita kata dia perkasa dia menangis

Mahu hak sama rata, tapi apabila disuruh berdiri dalam komuter dia masam

(Sambil membebel dalam hati, apa la mamat ni tak gentleman langsung,takde perasaan ke weyy)


Mahu hak sama rata , disuruh angkat beras sekilo je pon, macam nak nangis

(Sambil membebel dalam hati,apa punya laki…kita yang kena angkat beras)

Mahu hak sama rata , tapi bila suruh kerja berat, macam nak pengsan

(Sambil membebel dalam hati,ada ker dia suruh potong rumput , habis la tangan I abes le hasel medicure pedicure i.)

Bila kesalahannya diingatkankan, mukanya merah …

Bila di marah mukanya merah,
Bila di sanjung mukanya merah,
Jika marah mukanya merah,
Jika ketawa suka mukanya merah
Ek eleh semua sama ? Pening!!

Di tanya ya atau tidak, jawabnya: diam

Ditanya tidak atau ya, jawabnya: diam
Ditanya ya atau ya, jawabnya: diam
Ditanya tidak atau tidak, jawabnya: diam
Bila kita diam dia pula marah ! Pening!!

Apa bila kita kata banyak mulut tersinggung,

Tapi kalau kita kata peramah suka pula … padahal sama saja maksudnya

Apa bila kita kata gemuk.. tak suka.. padahal maksud kita baguslah sihat..

Apa bila kita kata kurus suka padahal maksud kita “kenapa you menderita begini !!!!”
Itulah WANITA, makin kita pening makin dia suka …
p/s
kalau bukan kerana WANITA aku tak lahir di bumi ini dan setiap lelaki ada tanggungjawab kepada WANITA samada ibu,isteri,adik perempuan dan anak.
betol ker tak ape yang die ni emelkan untuk aku..aku postkan kat blog je..
si dara tuu yang emelkan.. 




bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

CGG said...

oooo title pun da pening

NurLailatul said...

last2 pengarang jantung aku tu dah pening..

"Abes apa u nak senanyer?cuba bagitahu tak paham laa..."

Cik Muda Sae said...

hahaha...tu la wanita namanya ye... tu maknanya dah paham le tu....hihihi

bun said...

ades,aku sendirik tak paham
hahahhha

em,ayat last kaw pasal tanggungjawab kepada wanita tuh betol sebab laki boleh ditarik masuk neraka kerana 4 golongan wanita ''ibu,isteri,adik-beradik pompan dan anak pompan''

kesian gak kaum laki nie :P

ain said...

sape yg pening sebenarnye nih, ko yg menaip @ aku yg tukang bace nih???;)

MerLe said...

heheheheheheheheheeeee~ tabik pd laki yg sntiasa bleh sbr ngn wanitanye...

Afikah Aziz said...

erk...pening sudah bace ni hihi

bun said...

weh,aku copy cikit entri nie
link kat kaw
thanks bagi idea wat entri
lame tak update

aku copy taw :P

KUREKURE COMEL said...
This comment has been removed by the author.
KUREKURE COMEL said...

wanita mmg byk ragam kan...tu yg membuatkan wanita nmpk comel kn..kn...hehehe....


smile baca ni...

Hanis MY said...

ehehe..kawe pom penim...

h A n Y S said...

siyes aku poning baca, hahaha

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

hishh ak pun pening lah..huhu

Qaseh dalia adelia said...

banyak maksud tersirat ..hehe wanita tu misteri adekalannye dia benci something esok pulak dia suka something tu

kiera'sakura said...

aku lak yang pening nie... hahaha

**entry tue kalau ko ade mase buat lah,,,klu xde xpe,,aku xkecik ati,usus pown x mengecik..hahaha aku pown buat sbb ingt kat mama aku jer.. die suh tag,, aku tag jer,, kan mengikut arahan... hahaha

ieka darlink said...

eleh laki pon kengkadang camtu gak.

Miss Ran said...

itulah wanita..hehe

Ain Zulaikha said...

urm, yes.. totally agree.. kadang2 saya cmtu gak lah, kadang2 tak.. kadang2 manusia yg bergelar perempuan suka sangat menyalahkan kaum lelaki padahal kaum perempuan sendiri tak sedar yg bersalah dia sebenarnya.. lepas tu bila hati terguris oleh kerana lelaki mulalah nak luahkan isi hati dekat kawan yang laki tu sakitkan hati dia lah ini lah,, padahal sama2 salah actually.. opssss terlebih sudah.. ok bye..

Amira Naddia said...

kalau nmpak hantu muke die kuning. pucat.

weh..tak sume ompuan camni..aku tak pon..

miszlullaby said...

ML yg prempuan ni bace pon pening.huhu...

Ainul Hayat said...

Part yang ni aku setuju kot:

Di tanya ya atau tidak, jawabnya: diam
Ditanya tidak atau ya, jawabnya: diam
Ditanya ya atau ya, jawabnya: diam
Ditanya tidak atau tidak, jawabnya: diam
Bila kita diam dia pula marah ! Pening!!

Sebab macam melambangkan diri aku.
(Wey, aku wat pengakuan nih)

**::CIKNUURUL::** said...

cmne aku bley jmpe entri ni tetibe?,.hehe,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved