tak suke lelaki camni!!!



ape kaitan dengan entry ni..
 setelah aku idop selame berpuluh tahun atas dunia ni..aku dapati..pompuan2 tak berape nak suke lelaki2 yang macam ni..

1. suare tinggi
ini bukan berkaitan vokal anda seprti ramlah ram ataupon seperti jeklin viktator...tapi takyah le dok tinggi2 kan suare korang tak tentu arah..aku sebagai lelaki tulen ni pon tak berape suke gak...yer tak noqqq

2. menggonggong..eh mengongkong...
sumer hal tak bley..serba tak kena.sampai jadual mandi manda die pon kita nak atorkan..hape korang ingat die budak sekolah ke..

3. cemburu membute
orang kate cemburu tande sayang..aku tak kate pon..member aku punye la sempoi..kalo bini die usha laki laen yang macho die sikit pon tak marah..dah benda normal kan..usha je pon..
4. panas yang membaran
tengking..sebal satu badan..hangen tak tentu arah..kite orang lelaki ni kena rilek..kawal pernafasan..bukannye emosi kite tak stabil..takder nye pulak nak ber PMS bagai pon bulan2 kan..
5. mulut merokok
biase orang dengar kaki rokok..bile mase pulak kaki tu dok sedut asap rokok..yang ni aku rase bukan kaum wanita je yang menyampah..aku senirik pon kekdang naek haru jgk dgn geng2 ni..mane taknye..kekadang secare tak langsong aku terlibat same jadi perokok pasif..takpaham ape itu perokok pasif..usha gugel.

6. egoisme
jangan gunekan keegoan kite dengan memvetokan kuase terhadap kaum wanita..ego tu kena ade..aku pon ader..tapi kekadang..rendahkan diri tu sikit..yang tersayang kompom makin sayang..

7. melipat..membohong
yang ni dalam islam pon memang melarang keras ni..nak lipat pon agak2.le..takyah le salu menggunekan alasan tipu sunat tu..tetibe je tau hukum pasal tipu sunat..islam itu mudah..tapi jangan memudahkannya....
8. berkayu tiga
ini bukan mainan tradisi..korang pon tau kan ape maknenye..takyah wat tak tau..panjang lagi aku nak taip entry ni..

9. suke je cuci bijik mate
ini bukan eitibiti mencungkil najis mate anda..tapi anda mencuci mate anda dengan melihat aurat2 dan urat2 yang terdedah merate rate..dengan alasan"dah deorang nak tunjuk sangat..nak tunjuk kat sape lagi kan.."..

10. mudah terperasan
kecantikan merupakan perkare subjektif bagi setiap insan..jadi takyah le nak membajet hot sgt..cukupo le rase cam ala kadar je kot kite2 ni..rendah diri le katekan..macam ustaz amirul...

11 kontrol macho
yang ni kompom2 geng2 yang salu menilai diri deorang senirik..dah tu sape lagi nak nilai diri kite..ehhe..biaser pompuan ni tak suke sangat laki yang kontrol ayu depan deorang.. jalan pon gaye popeye..duduk pon tegak semacam dah macam terseliuh tulang belakang..cakap tu bibir mulut terbukak sikit je...tak nampak pon gigi mase dok cakap..kawan2ku..juz be urself..u are amazing juz da way u are...terseliuh gusi aku nak cakap inglish...

ini adalah pendapat aku..nanti kang geng2 berjantinakan lelaki datang menyembur aku..ahaha..aku pon laki jugak..banyak lagi yang aku tak senaraikan..yang mane berjantinakan kewanitaan tu..sile la tambah2 sikit sebanyak..leh jugak kitorang kaum2 adam ni nak baiki diri sebelom terlambat..




bukan sekadar omongan kosong

28 comments:

neslO_ais said...

errr...
mmg same lah ea??
mmg rmai peminat neslo eh :D

tulus sweet said...

tak payah nak bagitau apa yang perempuan suka. sebab nanti jumpa jugak kat somebody2. hehe

Anisa Hang Tuah said...

tak suke laki merokok.

padlie said...

Hmm.. semua tu sifat negatif..
ada ke orang suka?

Entry terbaru padlie: Bestnya jadi V.I.P.

lea said...

betul2...x suka lelaki jenis2 cmni
lebih2 yg mulut bau rokok tu
no smoker!

jღ®ϊ●●ղՕvЗllღ said...

err err .. nak copy paste sket sket buleh tak :D

Adzriel AB said...

dah kawin tapi berlagak bujang...memang tak sesuai.

Zue Cancer said...

mmg pon..tak brape bekenn laki kuat mengongkong...macam kite ni budak kecik...merokok yerkkk!!!bau busuk...cemburu buta aku paling pantang....hoho emotional la plka

kiera'sakura said...

xde yg setuju melaenkn setuju setuju belaka

Edy Zaidi said...

buat la ciri2 perempuan lak...

aDieyZa said...

setuju.. sebenarnya, lelaki yg akn lebih disayangi kalau dia lebih menyayangi org yg dia sayang.. caranya, kalau dia rasa nak disayangi, so sayangilah org yg tersayang jugak..

fikir bab kesihatan, perasaan & hati org perempuan, insyaAllah lelaki akn lebih disayangi & disanjungi..

Ummu~Ishak said...

ok, esok i masuk minang u

NurLailatul said...

ok..

aku tak suka laki tinggi diri melangit + perasaan macho...nak kene pelempang ke hape?

A.s.t.i.n.a said...

Bila kita dah sayang orang, tak nampak itu semua Ji.. betul tak?

kiera'sakura said...

jiji... join nie erk....

http://kierasakura.blogspot.com/2011/03/saya-bangga-ada-mama.html

sissyira said...

salam

hmmm dalam banyak2 senarai tu...nombor 5 jatuh nombor 1...ai still boleh tahan kalau lelaki cemburu gila dan kuat mengongkong, tapi jangan ang merokok sudah....mahu ai tembak u..huhu


Jom Baca dan Komen--Kelebihan Berdomain

DuD said...

konpem2 aku pilih laki yg ringan tulang. Maksudnya yg bole memasak, membasuh, mengemas. Cakap pun slow voice, x suka menengking nengking, angin x tentu pasal. Yg paling penting, tiada ciri2 yg akan melempang aku satu hari nanti.. Heh heh heh...

deeya said...

ex aq dulu suke menipu .. klau ditanye nape tipu , kang jwbnye tipu sunat . SUNAT wak Luuu !

misz molecule said...

yezza..smue tu mmg i xsuke jgk!!!

KUREKURE COMEL said...

ok...mina tak suka lelaki semua diatas..huwaaaa....


bila tak suka...dpt laki pulak..
ada sikit2 ciri diatas....

lain kali ckp suka ye...hehehehe..

Ina said...

jiji..bakal suami mithali..hu.hu..ko..tulis ni..so, ko kena ingat sendiri tau..jangan ikut camtu semua...

FariehanIbrahim [LBC] said...

eh, I suka lar laki2 mcm snarai tuuu, *smbil tgn di dada,mata pndg keats*
sentappp~!
haaha ;pp

Afikah Aziz said...

yes,ika sokong semua yg jiji ckp hihi...mmg xsuke lelaki cmtu...

niesz said...

betul2!xsuke semue laki yg ade perngai mcm tu..ehe..

bun said...

kaw taknak buat sal pompan lak???
dari sudut pandangang sorang laki :P

Hanis MY said...

biso demo ji! semo tu betullah!

MerLe said...

stuju~ cmne en.jiji bleh tau ni?

Amira Naddia said...

eh nie sume ciri 2 ko kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved