masa bercinta..

 
 
 
 
malam ni sekali lagi aku nak cube mencungkil bakat ku dengan mendendangakan sebuah sajak ..
sajak gegeli geli menggeli ni aku tujukan khas untuk member aku yang dok tengah meroyan melayan awek serawak beliau..sambil makan keropok mentah pon beliau boleh lagi tersengih sengih ibarat kasut terkoyak..aku harap sangat beliau membace entry aku ini dalam bilik guru esok..barunye teselebet muke beliau..

terime lah sajak eklast dari lubuk jiwa sanubariku..
mase bercinta...yekkk...
 
 
engkau suka aku pun suka
ke mana pergi pun tak apa
yang penting jalan berdua
naik bas, basikal pun takpa
jalan tengah panas pun takpa
sampai melecet ketiak jadinya
semua suka tiada duka


masa engkau suka
aku pun suka
durian yg engkau suka aku pun suka
walaupun sebenarnya tak berapa suka
petai yg engkau suka,
aku pun telan juga
walaupun nak terjegil biji mata
kita sama-sama ketawa


masa engkau suka
aku pun suka
tempoyak yg aku telan jadi kegemaran kau juga
walaupun kau tak pernah makan sebelumnya

masa engkau suka
aku pun suka
pakai apa pun tak pe
baju merah tudung biru pun tak ape
tudung kau senget aku kata takpe.
bibir dah macam badut sarkas aku tak kisah juga
engkau tetap cantik jelita

masa engkau suka
aku pun suka
aku pakai apapun tak ape,
lupa pakai tali pinggang pun tak ape,
T shirt koyak kat ketiak pun tak ape,
Lupa cukur misai pun tak ape,
Kau kata aku tetap handsome seadanya.

bro yang aku cintai..cinta tak semestinye kekal sampai ke bile bile..
ape kate ko kawen je teros..
takder duit..
aku bagi pinjam mane yang ade..amacam..aku rela tanggoh aku nak beli kete..demi nak tengok kebahagiaan kekal abadi sahabat tercinta....




bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

pehhhhhhhhhh! heheheh.. jijiyu, yang entry kontes yuyu tu, siap sedia ye :)

Anisa Hang Tuah said...

kentot busuk pon diktenye wangi..

A.s.t.i.n.a said...

wkakaka Ji! gelak goleng2 baca gurindam nehhh... hagak2 la sanggup makan pelik2 bagai tu mmg sgt cinta kepada chenta..

Ummu~Ishak said...

sila bagi aku pinjam duit sbb aku nak kawen tapi tak cukup duit

bun said...

bek kaw sedekah kat aku duet kaw tuh
aku takde duet nak repeat test

Hansyirah Takezur said...

adeh, banyak nye repitisi.. haha.. suka, takpe.. sinkof pon byk.. takpela, aku bg 5 stars rating laa sajak ko ni.. klaka..haha.. ^^

h A n Y S said...

waaaaaaahhh..kreatip nyaaa dudee..
clap! clap!~
;D

Enh Ear said...

ada satu ja yang menarik....
hihihi
gmbr budak comel tu...
so cute...

p/s: tengah nak cari loan nak kawen..
nak pinjma blh? )% interest..;)
bayar ansuran 10thn...hihi..

Warna Warni Kehidupan said...

bila hati sudah melekat..ta** kambing rasa cokelet cadburi...:))

vampire's lovex said...

woowww sajak....

lea said...

wow..dalam hati ade taman nampak

DuD said...

enko ni mmg xde keje nak sakat org kan? kita tgk pulak time ko bercinta apa jadi..?? haa...
tapi hakikatnya, kalo dpt jumpa pasangan seperti apa ko pgl? sajak ke puisi spt di atas... itu lah sebaiknya. X kira apa jua yg kita buat si dia dpt terima seadanya.. wallawehhh

KUREKURE COMEL said...

compius jap...sajak ke ni...kihkihkih....


gud job2....aduiii...

hope member tu kelepet habis la nk pinjam duit...hahahaha...

Im Jia aka Ming said...

kreatif~ =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

semua yg x ok..kata ok..time sayangggggggg

Jannah Miho said...

hahak..bagus r..kalu aku tak cukup duit nak kawin nanti aku wat loan ngan ko r ji. haha

tomato said...

huahahahah ! terbaikkk ! XD

Azie Azra said...

perghhh.kreatif ah!hehehe.tersengih sengih aku ngan puisi ni.

boleh wat kad raya ayat ni :)

Zue Cancer said...

HOHOOH...main sajak lak ko..mai datang entry aku....aku pon ader wat sajak ga. tapi sajak aku sodeh!!!........waa........

HATYCIKNUURUL said...

syabbass beta!,.syabbas!,..haha

echah mashuri said...

AAHHAAH...yeye jah rela xbeli keta;p

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

banyak betul takpe dia.

hahaa.

putri noor syamimi said...

sahabat yg baek, siap tangguh beli kete..huhu

Cik Jari said...

wah..
nak pinjam duit!

Cik Jari said...

wah..
nak pinjam duit!

piNky LuCiA said...

wah.. aku nak pinjam jugak lah. kekeke

Afikah Aziz said...

waaa baiknye siap nk bg pinjam lg hihi...ika nk pinjam gk tp bkn utk kawin,cume utk beli kereta hihi

bunga said...

hahaha..bagus2..lau gtu bunga pom leh mintak pinjaman gak x ngn jiji?hehe..

kiera'sakura said...

engkau buat sajah aku pown suka.. hehehe... jijiiiiiiiiiii nk sign... hahahaha

kechixx said...

hahahahaaa..masa bercinta semunaya indaaaah jek..

Anis Akhir said...

tak nak support aku sekali ke?hehe

Cik Eliza said...

hahahaha !

apakahhh! hahahaha,

berdekah gila, haha

betul lah tu, bile dah kemaruk cinta, semua cakap tak pa

:P

hahaha

deeya said...

susah melayan cinta buta neyh .. makan petai kang kentut busuk . tapi ade gak kang kate "kentut u wangi" .. kalau aq da namenye kentut tu busuk , busuklah jugak . HAHA !

hebat sajak ko ! :p

d_LA said...

aku xde duit nak kawen..cepat sapot 80sen

MerLe said...

pd kwn pd ckgu jiji ni..sile trima ble dia kte nk sponser sblm dia buat2 x ingt,,hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved