megi memang musuh gua...

 
 
 
 
 
ujan2 camni gua rase cam cacing dalam usus gua dah mule bertarian poco-poco..
mintak di isi makanan yang berkhasiat..tapi semenjak due menjak ni gua tak berape nak bernafsu kepada nasi..hentah pehal..dalam seminggu ni..gua makan nasi 2 kali je serase rase gua..hari2 dok melantak roti..mau berbungkus bungkus jugak gua telan roti minggu ni..
 
dah tu pulak ini hari gua terperasan iklan megi tomyam kat tivi tadi..
tetibe cacing2 mule bersorak keriangan berkehendakkan si megi tomyam sebagai santapan seharian..laju2 gua pakai jaket..naek motor pergi ke kedai runcit berdekatan..
 
balik umah ambik periuk kemetot...tumis bawang putih..tarok cili burung kaw2..
tarok perencah megi...tarok udang sekor due..kong keng kongkeng kong keng....puff...siap la megi tomyam pedas gegile..ape lagi bace doa duduk bersimpuh laju2 le melantak..
 
hasilnye sekarang perut gua dah meragam..bukan sebab kepedasan melampau..tapi gua tak ingat..gua dah lame dah tak makan megi.tapi ini hari gua terlupe disebabkan cacing2 yang dok bergedik gedik mintak megi...
 
 
sebab
dari gua belom akil baligh lagi...memang kalo gua makan megi perut gua laju2 je meragam..rase macam ade angin lintang pukang je dalam usus...
pehal ek???



bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

aliarosli said...

adoi,ruginye kaw
tapi ok gak kaw tak pat makan
takde lah otak lembab
tapi betol ke fakta auta tue??


er,tapi aku suke makan megi,cam ne??

alexa yussida said...

perut tu syg tuan die..bguslah..xdela nk makan megi slalu kan..

areteacar said...

sedap nya megi. rugi x dpt mkn:P

qlah said...

megi : jujur , qlah cakap , qlah lebih suka mkn mee dri megi . hehe .

Dawa said...

tingat time kt hostel dulu. maggi tomyam mmg menjadi hidangan santapan mewah utama tgh2 mlm. hehe

Pencacai Alim said...

megi teman baik gua n geng2 masa duk hostel

Puteri Iqa Izyan said...

wahhh..mcm best je.. yum3 :D

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

gua rase cacing kat perot lu tu tak tahan pekena cili burung tu kot...kuikui..:P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

megi mia cri bila rasa deria kat lidah tak kena masam dan pedasnye..hohooho

Cik JuneD said...

perut tu tipis da...
haruslah pangkah itu megi mee..huhuhu
^^

Faaein Himura said...

hahaha... peredaran perut ko la tu.. cacing dalam perut nak makan juga meggi tu... hahaha...

vampire's lovex said...

perut ko terima makanan organik jek,yg proses2 dia tak ske.... ahaks

azi nur said...

harharhar...petande buruk 2.m

gadis kepastian said...

haha dia meragam sbb ko mam megi murah...cuba ko layan y sebungkus 3 hinggit lebih...sure senyap jew dia dok dalam perot ko...slap2 jadi lemak2 ko ag..haha

zuhanismohamed said...

scary gak ternak cacing dalam perut..he he..dah ah demand pandai pulak dia memilih nak megi..

ko allergic dgn megi kot..kalu tak usus allergic..cacing tu yang allergik..erk? :p

MerLe said...

oooooooooo....ni mesti jnis perut xleh trima megi..cm my mum ckit..cma jnis mknn lain..dlu dia xleh mkn nasi..klu mkn,sakit perut..juz mkn roti ngn biskut..skg je bleh mkn skit2..

lea said...

aku pun dah stop makan megi
tak elok utk kesihatan

yad'z said...

dah lame tak makan megi.. huhu...

ecehhh... bajet kaye ar tuh.. nak makan yang mahal2 jek.. ehehhehhehehe

Ummu~Ishak said...

hang tu mumaiyiz pun belum nak akil baligh pe nye

aunyasyuhada said...

megi tu apa ? HAHAHAAA

gua dan megi tak dapat dipisahkan.
ibarat gusi dgn gigi (:

KUREKURE COMEL said...

sbb....ada adik beradik cacing dlm perut tu kot....so bile jumpe...tu berlumba lumba nak holiday kat tandas..hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved