pedas gile kot





hadoi..aku dok tengah jage ujian student aku ni..
baru aku tau betape boringnye dok jage periksa..patot le muke makcik yang jage exam SPM aku hari tu
berkematu semacam je..ni pon sempat menyempat je aku hapdet live dari dewan exam..

 sarapan pagi hari ni..kat kantin sekoah..sambil2 dok kacau anak kak senah..
maklom le..muke makin berseri ibarat kuih tepong pelita..lagi 3 hari kawen le die..semoga bunting pelamin la hendaknye..sampai kat kantin kak senah cakap hari ni ade laksa johor..aku punye la jakun..
mane nak kenal laksa johor tu camne..sape orang johor cube gitau aku ape beza laksa johor ngan laksa laen2 negeri???

tapi yang aku peliknye..sambal lade die kaler putih..aku ni jenis yang makan pedas..lagi pedas lagi le aku makan..sampai menacair taik telinge gamaknye..kalo makan bubur nasi tu..taksah kalo tak jadi kaler merah dek sambal lade..tapi yang aku peliknye pehal pulak sambal lade laksa johor ni kaler putih..
aku pon menyudu setakat termampu le sambal tu..separuh mangkok kot aku hambik sambal tu..
sesuaap masuk daam mulut okeh lagi..masok suapan kedue..membengang dah kepale aku..
rase laen macam..peparu aku rase cam tersumbat..mate aku terjojol nak keluar dari paksinye..
lidah dah mule menjelir jelir..tangan mule tergaru garu kepale hotak yang tak gatal..
tetibe kak senah keluar bawak air suam yang agak panas..
katenye..
"ni lah petua nak ilangkan pedas..minum air suam yang panas2..."

aku yang dah tak berape nak boleyh pikir telan je lelaju aer suam tu..memang mule2 rase azab yang pedih jugak le..tapi kejap je dah ilang rase pedas tu..lepas tu kak senah bagi aku kemam daun pudina..
kate kak senah
"seputih putih sambal jangan disangka tidak terhingga kepedasannye"

maunye pedih bontot aku nak membuang karang...



bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

putri noor syamimi said...

LOL.
tak cerryberry keh nanti? :P

d_LA said...

hahaha...pedih..pedih..kalo esok jiji x hapdet tu mknenye jiji kene buasir..

KUREKURE COMEL said...

hahaha.....mina yg duk johor ni pun...tak minat laksa johor..hehehe...


nsib baik tak tuang smbal tu satu mangkuk...mmg pijar la nak membuang nnti...kihkihkih...

skandaLdariLangit said...

sengal jiji. kalau ska kat sekolah ada kawan2 cikgu mcm ni. ceria hari2~

oh. esok akan ke sekolah~

n@jwamz said...

hahahaha klako!!
sungai yg tenang jgn disangke tiada buaya...eh eh..
i hate pedass.. masak kicap terbaekkk..layannzzz..chilll!!

akU GaDis said...

pedas woo!! ak pon suke mkn pdas gak^^

annenyss said...

tu la jangan pandang rendah pada warna putih.hahaha

Anisa Hang Tuah said...

laksa johor sedap.
org johor mmg suke makan makan pedas pedasssssss

Qaseh dalia adelia said...

haha nasib baik tak keluar asap kot telinga tu ..tak elok mam pedas2..

lea said...

sambal putih
gune white pepper ker?

lea said...

sambal putih
gune white pepper ker?

Azwani said...

org yang dok baca je ni mcm terasa-rasa pedasnya..

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

hoho. nt apdet len k, gtaw pengalaman membuang dikala bontot kepedihan. wakakkakaa :P

HATYCIKNUURUL said...

hahahaha,lawak weh,.adehh,jiji,.
lakse jhr tu kuah die pekat,mcm kari,n lemak2,.sedap!,.hehe,..tp yg xboley blah nyer,yg g amik smangkuk smbal tu ape kes?,.adoii,.

piNky LuCiA said...

tak pernah cuba. nak cuba gak laa.. hehe

Hansyirah Takezur said...

cikgu jiji blaja satu pribahasa ari ni dgn cikgu kak senah..

adei.. boleh byg ar camne reaksi ko.. dgn mata terjojol n so on.. haha

echah mashuri said...

pehh..ak suka mkn laksa penang je.laksa johor xajim make.;p

tulaaa.dont judge the cili by its kalar.hehhehe


erm.tag masuk contest tuh.kalau ajim masuk deh.xpakso.:)

padlie said...

don't judge a sambal by its' colour..
Pengajaran yg baik untuk ari ini..
hehehe

Entry terbaru padlie: Sains itu mudah?

Azie Azra said...

xpena kau makan laksa johor. laksa ganu juga sedap.muahaha

TunTeja said...

hehehe.saye orang joho!! lakse joho ngan lakse penang beza dari mee die le ;) best tak kepedasan tu? hik2 ;p

skandaLdariLangit said...

apsal sini ramai gadis je ji? huhu

Faaein Himura said...

hahaha... dapat bayangkan suasana itu.. hahaha... orang putih kata.. don't judge a book by it's cover... hahaha..... XD

azi nur said...

betul2...jgan disangka xpedas..melocottt ko! hahaaa

MAKCEK bukan NENEK said...

hahaha hamek kao .
pandang rendah lagi . haxhax

bunga said...

hahahahha..ni mmg xtahan..niat dihati nak senyum jer..tapi maaf xdapat tahan.tergelak gak..hahahah..hahahha..

pe pom bunga pom suka pedas..yeeeehhhh..settt..sama la kita..

bun said...

HAHHAHAHHHHHHAHH

aku dah gelak kejam sekejamnye

padan muke

hahhahahah,tak leh benti ketawe

hhahahhahhahahahhahahh

Cik Eliza said...

hahaha,

yeah !! hidup JOHOR !

hahaha,

laksa johor lah paling simple, sedap je, hahaha

A.s.t.i.n.a said...

sedappp ouh pedas Ji... jgn makan tak pedas.. tak beh..

MerLe said...

xtau la penah mkn ke x..sy mkn je smua bnda..gne laksa johor tu? sm ke ngn laksa klate?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kena minum ngan air suam ke?aduhh azam gak tu

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. laksa johor ni dy pakai spaghetti. kuah je laksa. tapi tang sambal putih tu tak pernah lak makan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved