tulang dainesowr.......

 
 
 
petang2 cam biase la..semangat kesukanan membuak buak ibarat bubur asyura yang hampir hampir nak masak..pergi padang bola mesti awal2 leh usha budak marathon dok tengah berlari lari ibarat cicak menyelamatkan diri...pompuan laki sumernye laju..tetibe aku tengok kapten bola kitorang cam bawak sesuatu kat tangan beliau..

"okeyh2..hari ni kite timbang berat sorang2..mane2 yang lebih BMI tu sile2 la bawak bertobat..berkemungkinan besor kena jangkitan kencing manis,gout dan sebagainye.."
 
anak pak imam dah mule gusar..adik tok penghulu dah mule menapak pulang..takut dek penimbang berat..

akob tanye aku
"weyh along..BMi tu menatang apenye..virus ke..siap leh kena kencing manis ngn gout lagi tu.."
 
"gile ko virus..tu die nak kire la berat badan kite nga ketinggian kite serasi bersama ke tak..aku pon tak tau nak cite panjang2..timbang je la..tapi aku macam tak percaye sangat nga BMI ni..sebab kalo kite yang bertulang dainesowr ni camne plak??isi memang takder sangat..tapi hambik ko nak..tulang jari pon dah macam anak tekak dainesowr"
"ala timbang je la long..bukannye hape pon..kalo kapten reject kite pergi maen kat kampong seberang..kampong seberang mane ade mesin penimbang"


BMI < 20 = cekeding

20< BMI< 25 =tough

25 < BMI< 30 = hentak berlipat

BMI > 30 = gedabak cam bas

korang punye yang mane..
stulang tulang dainewsowr aku ngan akob pon 23....kalo mane2 yang terlebeyh tu..
pikir2 la mane yang patot...





bukan sekadar omongan kosong

30 comments:

miszlullaby said...

Dan dan tough~hahaha..tak leh blah.kikiki.

echah mashuri said...

ahha..ak dah pikir dah mana patut.buat je belum lagi.asyik pikir je.eh.bmi ak xde la berat sgt<--ayat tak bagi risau.;p

lini hasnan said...

tough? erkk, fengsan!

skandaLdariLangit said...

cekeding =="


eley. tough. sebab dia bmi range situ. cis

sicomot-comel said...

jiji??
taff??

uwekkk,...
hahahaha

putri noor syamimi said...

cekeding. . .HAHA.

Puteri Iqa Izyan said...

haih. takmau ah kira. hahaha

Hansyitake~ said...

tough? hoho.. 6 pack ar nie? hehe

cikgu.. dainesowr tu apa?? dinasour tu apa poolak?? sama ke?? =_="

Hansyitake~ said...

hha... cikgu ajo ajaran sesat lagu nie.. kena masuk spell it right ye cikgu ^^

soalan td tu ijat yang tanya....

KUREKURE COMEL said...

ehhh...nasib baik rangka dinasour...
hehehe...


sedang2 je...hihihi...

C I K . F Y Z A said...

cikgu tulang dinosour t-rex kew???

eden punyo 19.72 je... cekeding la ni...huhu

Miss Yaty said...

toughlah sgt!!hahaha ;P

p/s: jgn cekeding sudah.....hiiii;p

DuD said...

janji smbil bermain bola tu x mengamalkan sifat2 kedinosouran... ttp mesti lah mengamalkan sifat2 kemanusiaan

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

uihhhhh kalau ikut berat bahagi tinggi kali BMI aku masih sasa gagah perkasa

si para para said...

aku atas sikit dari tough.hehe

puteri ain said...

anda pasti tough ???? hahaha...

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

lyeah punye dolu2, 16 or 17. hahaa.
payah nak naik berat badan. kalau naik pun, sekilo dua je.

skrg dah normal dahh =DD

ctnurathirah said...

tough lah sangat~

DuniakuAbstrak said...

aku sipi-sipi lagi nak gedabak

annenyss said...

jangan ovaweight sudah la..ekekeke

Ina said...

tulang saya yang salah..

aLieF si Muncung ManiS said...

alief 22.5...so,alief tough...haha..(*well..orang2 sukan a.k.a pemain bola macam kita ni mestilah ada badan yg seimbang..)..bro main posisi ape??mana tahu boleh ganding dgn saya..sbb saya main striker..

sissyira said...

salam

heheh...tulang saya dari rusuk suami saya..hahah

vampire's lovex said...

aik ??? 23? cekeding ke? memang sah lelaki2 kat mlysia skg sume taraf keding2.. haha

d_LA said...

smpai hati mu kata aku gedabak cam besar....huwaaaaaaaaaaaaaa!!!

MerLe said...

waaaaaaaahhhh..kire sihat walafiat la ni..

Ummu~Ishak said...

mentang2 23, dan2 tulis 'tough'. cuba la tulis sihat ke, walafiat ke

Faaein Himura said...

hahaha.... entah... dh lupa kategori mana.. malas nk kira...

Jannah Miho said...

dan2 lah plak dia tough..haha
aku pon tough gak per..kah3

Cik Eliza said...

XS !

hahahhaha!

;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved