pompuan berumur+lelaki mude

ini bukan entry perbandingan..tapi ini adalah entry bilamana perempuan yang berumur..sebenarnye aku nak tarok  tajok perempuan tue+lelaki mude..tapi cam zalim bebeno tajuk entry cenggitu..haruslah gune perkataan yang lembut2 sikit..kang sentap pulak perempuan2 berumur diluar sane..bile dah sentap takleyh dah nak geli2...

bilamana seorang awek kiut mesej aku...hentah bile nye awek2 tak kiut mesej aku..asal aku je awek kiut kan.dah memang kiut pon..takkan le aku nak cakap bile mane awek berkerutu mesej aku..tak baek tol dok hina orang..ciptaan illahi tu..sumernye cantik what...bukan bererti mata keranjang ye..awek tu mesej cenggini


"eh jie..kalo aku kawen dengan lelaki yang setahon lagi mude dari aku..camno ek"


aku reply balik mesej tu dengan taip sambil mate aku sempit2 gitu..maklom la baru bangkit tidoq..


"biase je"..send..mesej dilebered...wokeh sambong membute...

awek tu reply balik"haha..(suke geli2 pulak) jawapan engko memang simple..

memang jawapan aku simple sebab nak gitau engko yang kredit aku memang banyak sampai melimpah ruah..kekadang tu aku reply hantor titik2 noktah gitu je..


dulu..bilemane ade sorang member sesekolah dengan aku kawin dengan sorang pompuan yang dulunye dianggap kakak angkat die..dan tetibe je memang deorang betol2 terangkat depan pak imam..berwalikan bapak pompuan tu..bersaksikan saksi2 yang boleh dipercayai..member aku tu same mude je dengan aku..pasangan die pulak 9tahon lagi tua dari die..


aku akui..memang aku n da geng macam tak berape nak boleh terime kenyataan yang die akan korbankan keterunaan die dengan bekas kakak angkat die yang jaoh lagi berumur dari die..macam2 kenyataan terkeluar dari mulut2 tak berinsurans..tapi tu dulu la..sekarang ni dah kembali ke pangkal jalan dah..


jadi sekarang aku pikir..sebenarnye pompuan berumur kawen dengan laki2 mude normal what..pompuan tu pon mesti dah banyak pengalaman dari kite..dah tu pulak dapat laki2 mude ni..mane la tau kot2 bile dah menjelang hari tue nanti..die pulak boleyh jage isteri berumur die.aku rase kire rezeki pasangan tu la..ape pon kite kan memang saling melengkapi..


ade orang cakap bile dah kawen yang berumur dengan yang mude cenggitu..cam langit ngan bumi je gamaknye..oit2...langit memerlukan bumi dan bumi memerlukan langit untuk membentuk sebuah dunia...


aku ok je kalo ade kes2 cenggini..kalopon aku pergi majlis perkahwinan tu sambil tersengeyh2 jahat gitu..sebenarnye aku tak niat nak sengeyh2 jahat...
tapi ni tak bermakna aku suke pompuan yang berumur dari aku..sebab aku nak yang mude2..leh aku jage wat2 caring gitu..tapi kalo dah jodoh..pakcik terime je..


p/s
NABI kite pon kawen dengan yang berumur jugak..boleh kire mengamalkan sunnah jugak le ni kan2.....



bukan sekadar omongan kosong

28 comments:

azi nur said...

kate orang ...perempuan tua kawen lelaki muda murah rezekinye...makcik aku kawen dengn lelaki muda...sampai sekarang romentik kau! jeles i~ hahaa

lea said...

umo hanyalah nombor

tapi bg aku, aku nak laki yg tua dr aku
tapi taknak berumur...

Miss Ran said...

skong kesian perempuan berumur..dah jodoh kan

echah mashuri said...

aku suka laki yg lebih berumur.10 thn lebih berusia dari ak.perghh..best3.huhuh;p

eh.lari topik.

epadzz zainal said...

uuuhhhh...so cweet....
jijie da sweetest one..
=.='

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

rembat aje mana mana asal jodoh sudah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahhh 9 tahun?sepupu hubby pun ada kawen ngan lelaki muda 9 tahun

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

huhuh kalau berumur ala ala muka demi moore camtu..mau aku tak nak

eh ..lupa..aku pompuan gak hehehehe

aliza said...

umo tuu hanya pada angka sahaja..kalau dah jodoh takleh nak watpe dah..

alexa yussida said...

dlu masa skolah aim nak yg tua atleast 3..4..5..tahun lebih tua tapi tataw la tu..

oki je pompuan berusia kawen laki muda,dah jdoh kan..aunty sy lg tua dr uncle..heee bahagia je:)

sissyira said...

salam

sy tak kisah kawin dgn lelaki y lbh muda, masalahnya lelaki tu x nak kat saya..hahah

Cik Eliza said...

yeah,

dah jodoh,

:p

KUREKURE COMEL said...

amin.....jiji nak kawen yg berumur ye...


meh nak doakan ye....hihihi...

tak salah sbnrnye...sbb kdg2 pompuan berumur ni...nmpk lebih muda dari laki.....


so enjoy...oppss...hihihi

Nisa' Pasir Gudang said...

ooo..SMS kawan ke?? ke snirik punye masalah ni..hihi

Kalau dah jodoh..nak buat macam ne. Kalau lelaki tu berilmu untuk bimbing isteri ke jalan Allah..apasalah nya. Walaupun muda..tapi ilmu penuh di dada...hidup pun pasti bahagia . Insya Allah

intan.maisarah said...

:)

nak kawin dengan lelaki muda la pas ni

(muka berazam)

HATYCIKNUURUL said...

salam,.

bese je topik tu sbb pkcik aku kwen ngn wanita berumur gak,.skang oke,bhgia,ank 1,.hehe,.

uitt,gile bnyak krdit ko ye ji,.adehh,.klu aku,padat2 btol aku msg,.hehe

puteri ain said...

orang kata ..kalau perempuan nak kawen jangan cari lelaki muda..sebab bila dah lama2 perempuan akan cepat nampak tua dari lelaki..so cari lelaki lebih berumur..bukan laki muda..hahahha

vampire's lovex said...

hamboiiiii...aritu jadi saksi..ni pasal kawen wnita berumur lak....ko bila lak??? huehue

Afikah Aziz said...

jiji xnk ke yg berumur hahaha,duk ckp kt kwn last2 jiji pun terikut jejak die lalala

aLieF si Muncung ManiS said...

muda or tua,,semua tu tak penting..yang penting bahagia dunia akhirat..pasal kawan jiji tu,gila ah..kakak angkat kawen dgnadik angkat..huhu..nice...

Mr feckry said...

tu semua jodoh kan

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

taste sy lelaki muda...hehe

s.y.a.r.q said...

cousin-cousin syarq pon ramai yang kawen dgn perempuan yang lebih tua dari dyeorg. Alhamdulillah. tengok dyeorang bahagia je.

kalau dah jodoh tu, dengan nenek tua pon boleh.ekekeke (^_^)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

takot pulak nak beradik angkat nie..kang lelama terangkat...:P
tak pasal2 dapat 'pucuk muda'..aiyookk....:P

kiera'sakura said...

ala kte sebaya,,aku bru ingt nk msk minang ko.. kansel trus.... wakakakakaka

Qaseh dalia adelia said...

umur hanyalah angka ~muda tidak bereti tidak matang dan tua tidak semua matang ~

Ainul Hayat said...

Kalau dah jodoh dan rezeki dia nak dapat lelaki muda or perempuan berumur...nak elak camne pun tetap tak buleh gak. Dah kata ketentuan kan.

Aku pun cam ko gak, nak pastikan lelaki tu kena berumur sket dari aku. Tua hari pun jadilah...Erkkkk. (larik...)

SEPUTEH QASEH MURNI AFIRA said...

saya de berkawan ngan beberapa lelaki yang muda dari saya...paling banyak beza pon,3 tahun....dia besungguh la nak kat saya..tapi saya nih jenis tak brape gemor nak kapel2 ngan lelaki muda nih...bukan pe,nnt kita cepat nampak tua,tapi dia menten je muda,,,ish...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved