pompuan lagi tengik dari laki

asal je umi aku suh aku pergi ambik adik2 aku sekolah..
aku laju2 je patuh dan akur pada suruhan die
itulah contoh anak  yang taat lagi berperibadi mulia...
sekolah adik aku  sumer student die pompuan..
cikgu cikgi die pon ramai yang baru lepas unibersiti..
yang aku herannye bile je aku masuk pagar sekolah adik aku..
kompom2 hidong kembang aku ni..dapat tangkap satu bauan yang memang sejenis..
yang aku namekan..
"bau2 budak sekolah menengah pompuan"
tapi kekadang pon kalo jumpe awek2 kat town pon..memang kekadang bau nye lebih kurang sejenis je pon..ape memang sume pompuan kalo bau tengik memang sejenis ke bau deorang ek??
tapi dulu2 aku pernah gak dengar..yang kaum wanita ni..kalo dah berpeluh
memang lagi dasat daripada kaum lelaki..kekadang maunye kena perah2 baju deorang..
sebab tu pompuan memerlukan alatan penjagaan diri yang berteknologi tinggi..
cam deodorant tu memang penting la kot untuk deorang..
nanti kang tak pasal2 muke cun ketiak basah..
yer ke...

Wanita mempunyai 75 % lebih banyak kelenjar keringat/peluh
( yang menghasilkan bau badan ) daripada laki-laki. 
ini adalah kenyataan berdasarkan kajian yang dibuat ye...
maka aku rase tak pelik la kalo sesetengah pompuan memerlukan perfume bertong2 dalam setahun..sedangkan laki2 ok je kalo dok gune perfume orang laen..tapi kalopon begitulah keadaan wanita..jangan salah gune plak..pakai perfume tu..agak2 le..jangan sampai menimbulkan fitnah..

p/s
entry semalam memang aku suruh adik aku buat..aku keletihan tahap otromen baru sudah bertarung kot..nak same ngan aku je care die tulis entry..yer la..mane nak tumpah kuah kalo tak ke lantai..



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

Ummu~Ishak said...

aku rasekan ji, bau badan ni atas org. tak semua laki tengik dan tam semua pompuan tengik.

kalo yg jenis kuat berpeluh tu, mmg sah2 la akan menghasilkan aroma. tapi sendiri mau ingat la, deodorant jgn lupa maaa.

tak kisahlah orang lain tengik pun, janji aku wangi dan ko wangi, hahaha

Naddia said...

sebenarnye idong ko yg bermasalah..

Jannah Miho said...

aku wangi! HAHAHAHA :D

d_LA said...

meh cni aku bg rasa..nt aku x mndi seminggu, kita gi dating kat kbmall..biar ko pengsan..haha..

smpai kene perah baju tu ko mmg bidaah jiji..aku hempuk dgn kuali kang..

kiera'sakura said...

jiji ko jage2..mak aku kte kite jgn xske sgt sesuatu tue, sbb sesuatu tue akan jd bnde yg pling kte ske... hahahaha

M a W a D D a H said...

budak sekolah menengah blum pandai lg kot pakai perfume...kekeke

echah mashuri said...

lor.bdk skolah suka brsukn sbb tuh ucuk;p

KUREKURE COMEL said...

hahaha...mana cukup duit nak beli dedornt...


ehhh...laki lagi kepam bau...
takmau ngaku la tu...ishh2....

deeya said...

perggghh ! gua terasa bhai ... ta semua pempuan tengik la . laki pun cm tu gak .. ikot hormon kot . huhu ~

skandaLdariLangit said...

si tengik2 la yg datang komen jiji ari2. keh2

i am S!L4H.. said...

yg komen kt cni semue prmpuan? erkkk~
hahah

MerLe said...

wngi lepas mandi..

vampire's lovex said...

budak2.......x ckop duit lagi nak beli pfume bertong tong .. x pon itu bau ko kot sbena nye..hahhaha,.

yad'z said...

no komen no komen.. ahahahha

Ainul Hayat said...

Mungkin ade betulnye kot fakta ni...sebab tu kite kena utamakan kebersihan...(nape pelik nau munyik ayat aku nih?...wateber...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved