try2 nak post entry

alooohhhhaaaa..buat pes taiming nye aku.. angah A.K.A adik kepade si along..tuan empunye empayar neslo..sesaje menggedixx nak menghapdet blog ini bagi pihak abang aku..

saat aku dok typo entry ni..along tuan punye blog ni dok tengah membute kat katil sebelah aku ni..memang bughuk bebeno ghupenye..mulut tengange..terkangkang kera..naseb baek pakai seluar..kalo pakai kain batik jawa..mau ketumbing mata aku..mate along bile dah tido memang dah tak nampak mate hitamnye..dah tu pulak taring die mesti cam terkeluar gitu..naek bulu reroma ketiak aku nengoknye

ekcelli die baghu je balik dari melantak kat kenduri kendara member2 die sambil jadi tukang ambik gambor member2 die..tu yang letih bebeno..dari gua musang turun ke machang..dari machang turun ke ketereh..dari ketereh turun ke wakaf bharu…

asyik die je yang ambik gambar member die kawen..dok melantak kat tempat kenduri orang..die punyer turn bile la agaknye???aku ni kempunan nak rase kasih sayang seorang kakak ipar..takper la..aku tengok abang aku tu pon dok tengah bersemangat kental nak sambung belajar..sambil2 tu die cakap leh usha2 awek kat unibersiti…

yang aku tak pahamnye..bile aku tanye abang aku die nak buat masakan jenis camne mase kenduri die nanti..die cakap..die nak buat nasi goreng kampong je..senang dan cepat..ringkas dan padat..
semoga tuhan bagi along hidayah dan tutup pintu hati die nak buat nasi goreng nak kenduri kawen die nanti..



bukan sekadar omongan kosong

29 comments:

Syakir Rahman said...

hahahahaha...xley blah ayat...kasih syg kakak ipar....wah...hahaha

yad'z said...

ahahha... bia betik adik ko ni meon.. cam tipu jek.. ni hah akak ipor ko datang... pe barang makan nasi goreng kampung.. makan budu sudeyy

HATYCIKNUURUL said...

haha,.uit,ni angah yg taip?,.adehh,.siannyer la si jiji tu ye smpai terbongkang!,.huhu,..
doa2 la die xjadi buat nasi greng time kndri nnti,.sempot sgt gayenyer,.hehe

alexa yussida said...

nasi goreng kampong is better than mihun goreng idea bf aku..gila ke hapa..agugugugugu..eh aminnnn moga mereka2 ini diberi hidayah..keke:P

d_LA said...

kirim sale la kat abe tuh..suruh bgn gi semaye..mandi..hehe..

alexa, mr.korean nk bihun goreng je ker??<--tetibe menyampuk

HEROICzero said...

nasi goreng kampong? keh3x. baik aku doakan lah.

ameen. =)

puteri ain said...

haha..baik betul adik along ni..haha..memang pandai describe along dia tido mcm mana..haha..

aik nasi goreng kampung je?? kempunan la nak merasa nasi minyak dengan ayam masak merah....

bun said...

macam tipu aje
ayat same je
tak beruabh,perkataan 1,2 je len

bia tol,tak caye aku lah

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

hahahhaa..
baiknye adik die...

KUREKURE COMEL said...

hahaha...sengal....ada nasi goreng kg....napa tak roti cicah neslo je...



sure sedap...hehehe...

MerLe said...

haha..ok la tu..kawan sy gtau dia nk wat kenduri roti canai je..haha~

Epal Hirata said...

haha..nasi goreng kampung..nape x wat nasi tomato ke,nasi ayam ke..ha,bihun sup pun caya gak wat menu kenduri..

mia said...

ahhahahaa..seyesly ke adik si cikgi ni??kahkahaka..menarik gile..

btw, 'smoga cikgi tertutup hati nk masak nasi goreng kampung mase kenduri kawen die' ni mmg awesome..hakahakahak

Anisa Hang Tuah said...

masakana mcm tu sgt cool okeii

Jannah Miho said...

hahhaha. along kau ni nak membujang sampai ketua la angah oi..hahaks

skandaLdariLangit said...

haha. ce try. ska pi xbuat siap!

Zue Cancer said...

ye ke?aku plak teringin nak buat laksa makan tok kenduri kawen aku hehehhe

NOOR FATIN said...

ok gak tu, kawan aku kata nak masak nasi putih je,. lauk bawak sendiri =,=

Hansyitake~ said...

along ngan angah memang sehati sejiwa.. bahasa pon sama je.. duk qlate cakap macam orang jawa.. siyesly, aku bce post2 ni mesti aku tgh trbayang AG dj hot fm cakap jawa.. ahahaha.. :D

niesz said...

hahaha..ok ape, nasi goreng, lain dr yang lain..lps buat tu, mesti akan ade yang ikut nnti..ehe..

vampire's lovex said...

hahahha....lawak ...adehhhhh. comel gak cmni tolong tulis sal org lain kan. hmmmmm boley di praktikkan. ehhe

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

bahaya nie kalo password blog orang len tahu...:P

Naddia said...

time aku nti nk hidang meggi. style kn?

echah mashuri said...

cehh..yo ko angah ni.ni mesti along kelentong.ahahah

DuniakuAbstrak said...

ce lepas ni try tido tak pakai seLuar

aLya maNip said...

uwaaa..jnga wat nasi goreng ampung..huhu

Ummu~Ishak said...

angah comel macam ijat

haha!

kiera'sakura said...

wahhhh.. angah!!! btol2 adik si along nie... hehehe

Afikah Aziz said...

biar btl ni angah...cm along je ahaks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved