tetibe aku ade power..

pepagi lagi..bile mule melangkah masuk pejabat nak tumbuk kad@punch card..

sang kerani:"cikgu2 dah siap ker kertas kerja kelas khas tu???

selang seminit..

pengetua:"cikgu jiji..camne dah siap ke laporan yang jabatan mintak minggu lepas???


selang 2 minit 3 saat..

cikgu zul:"cikgu2 tolong wat kertas kerja program perkhemahan kite nanti ek...tolong ek..saya ade emergency kes...

selang jarak sekentut due..

kerani:"cikgu2..esok cikgu kena present kertas kerja kat nilam puri..amacam..set tak...

kalo korang ape korang nak buat..tak ker rase cam kena hempap dengan tapak kai otromen atas kepale..aku memule rase cam mual2 nak muntah pulak bile dok dengor lepas satu satu kerja deorang dok suruh buat..dah le sumernye nak sebelom pagi esok... 


memang aku rase tertekan gegile dah pagi tadi..muke dah mule berubah menjadi ala2 muke rambo meneran...tapi hentah pehal..tetibe aku rase cam ade power menyerap masok..


dulu aku pernah bace..bile seseorang tu tertekan yang keamatan..dah tu pulak terdesak lak tu..memang power tu akan tersembur keluar membuatkan kite ade rase laen macam..


hasilnye aku berjaye siapkan sumer kerja2 tu sebelom maghrib tadi..dan aku dah bersedia untuk kesokan harinye..kompom....




p/s
lega rase bile dapat bergeli geli dengan blog korang..



bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

Miss Ran said...

tahniah cikgu..tula kene kawen cpt2..atleast ade alsn nk tolak..haha

gadis kepastian said...

aceh ceh banyak keja upanya ko....hahaha ngat kan xda keja asyik sms ja..hahaha p btoi la...aq pown penah baca sal teori 2...kalau kita x push up diri kita mmg sumtime kita rasa tersangat imposible nak laksanakan...p kalau paksa juga maka akan jadi "ehh aq kew yang siapkan semua 2..."hahaha

azi nur said...

besar pengaruh ni nanti..silap2 ade yg calonkan jadi wakil rakyat..huahuahuaa

aLya maNip said...

woowww!!! hebat cg jiji..tahniah..hehe

ieka darlink said...

amboi. bagusla tu. jiji. kalu aku memang takan siap de. haha.

bedpet said...

hoho. power mcm otomen tuu. hihihi

KUREKURE COMEL said...

perhhh..cikgu power rangers la ni...hehehe...


kalau mina...sure dh terus blah je...kihkihkih...

ika said...

superrr powerrr ! heheh ! seorang manusia akan pantas melakukan sesuatu dalam keadaan tertekan yang amat paling terlampau sekali . :)

Cik Akma said...

wah bagus gila cikgu jiji. dedicated gituuww ;p

Bella Ayub said...

phulamakkkk.. ebat lah cikgu dapat siapkan kerja..fokus tu penting cikgu ..

echah mashuri said...

patutlah kadar update xsebanyak selalu2.-_-

Naddia said...

alaa ko..da namenye keje. hehe

takde cikgu bujang yg len ke weh?

Miss Yaty said...

fuh hebat ah...nati bile yaty dah msk blaja sem dpn tlg setel kan segale asgmt final year miss yaty ye!haha

jiha azli said...

he he. comel lah cikgu ni punya entry :)

yad'z said...

bagus meon... boleh dapat cikgu cemerlang niehh.. ahahhaa

vampire's lovex said...

lain kali org pggel mintak tolong,jawab fon tetiba........sampai dorg naik tengik menunggu haha

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa lyeah baru je rasa macam tu khamis lepas. weee~~~
buat assignment yg melambak. jumaat nak hantar, malam sebelumnye baru buat. hahaa.

Princess Nur said...

itu yang kita mahu! yeszaaa..

Qaseh dalia adelia said...

geli betul cikgu ni sorg haha

MerLe said...

tahniah~ dh ada pngalaman gni..tbe2 bleh wt byk kije dlm 1 ms ble kpala dh rse berat yg teramat sgt..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved