Tips untuk orang tak hensem








ini entry gurau2 senda sambil bergeli geli...
jangan terase lak..susah pulak aku nak memeujuk jiwa raga korang..
Tips bagi yg merasa sebagai lelaki tak hensem

1. Jangan putus asa, tidak semua orang menilai manusia dari fizikalnya, boleh juga dinilai dari rumahnya, keretanya, pangkatnya, atau wang simpanannya  DONT JUDGE THE BOOK BY THE COVER

2. Jangan salahkan diri anda kalau anda tak hensem, salahkanlah orang tua, kerana hensem itu keturunan.. betul tak??
LIKE FATHER LIKE SON

3. Perbaiki kecantikan dalaman anda, itu pon kalau anda merasa sisi luar anda memang hampeh sehampehnya.
THE BEAUTY IS UNDER THE SKIN

4. Jgn sakit hati kalau dikatakan tak hensem, buat bodo jer, pernah layan tak cite beauty and da beast???
NO GAIN WITHOUT PAIN

5. Jadilah diri anda sendiri, kalau anda tak hensem, bersyukurlah. Mungkin kalau anda hensem
anda akan banyak dosa
JUST BE YOURSELF


6. Kalau orang lain menilai anda tak hensem, jangan ambil hati, penilaian manusia tidak selalu
benar (mungkin anda sebenarnya laen dari sangkaan dan penilaian orang awam)
THE TRUTH IS OUT THERE

7. Yang cakap – tak hensem itu bergantung kepada alam sekitar anda,misalnya anda disini tak hensem tapi di benua afrika utara boleh jadi paling hensem tu bro, so nak rase hensem berhijrah je kesane..kot2 leh jadi pramugara ke..
THE RIGHT MAN IN THE WRONG PLACE
 
8. Cinta tidak memandang hensem atau tak hensem. Tak percaya? Tanyakan perkara ini kepada orang yang tak hensem…
 




bukan sekadar omongan kosong

27 comments:

Afikah Aziz said...

erk,apekah??? haihhh mane leh salahkan org tua ish3 hihi ;p

Miss Ran said...

jgn slh kn sesape..terime diri seadanye..tkkn bhgia kalo pk cover je...pk dlmn sklik

qasehraihan said...

part salahkan org tua tu mmg geli2 betul tu..muahahaha..xbek tau dia..

manada org xensem...sbb lain org lain penialaian..kalau gtu xdela org nk kawen ngn org xensem tu..hoho

jiji ensem kan..haha


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/bila-sebut-indon-apa-yang-anda-fikir.html

Cik JuneD said...

hahaa..
walaupon tak ensem janji aty mau baek meh..
:)
kan..kan..kan..??

eh! btw, chantek foto..
anda tangkap da edit kah? ^^

wath said...

pompuan manade lelaki tengok nsem ke tak. yang penting klaka n sweet. klau tak ngape pompuan banyak lari ikot mat lombok. kehkehkeh

lelaki je ske carik pompuan cantik :p

saya bukan tomato said...

saya hemsem oke .. :P

Jiji-Fify said...

yang nombor 5 tu cool kottt.. haha

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

ko hensem tak ? :P hahaa

SiS NaD said...

KNYaTaaN No 6 TaK LeH BLaH... HaHa!~ PaPe PuN, NiCe eNTRY!~ (^____^)V

Nisa' Pasir Gudang said...

tak pe..last judgement nnti DIA dah tak tgk muke pun...hati jugak!

Kalau jannah la tempat kite... hmm terpegun orang yg kate kite tak hensem tu..sbb penghuni jannah tak dapat nak digambarkan kehenseman nyeeee.

miszlullaby said...

haaaaaaaaa~ satu benda best yang ompuan salu cakap, kalau LAKI TAK HENSEM, BINI DIE MESTI CANTEKKKK~

So, best pe jadi tak ensem?? ^___^

kiera'sakura said...

aku ske ayt no 5....

ika said...

saya hensem . hee . nice one ! :)

KuNanGKuNanG said...

aku tau la ko encem...sbb2 ko wat en3 ni kan?nak amik ati org yg x encem kan3x...hik3

Zue Cancer said...

jiji sory sgt aku da lame tak singgah blog ko. aku high temparature skang..pening aku. aku just update blog. tak blogwalking pon.nnti aku terjah blog ko eh huhu...aku ngah byk masalah ni...huhu

Qaseh dalia adelia said...

sian budak tu hensem pe .. cikgu ate tak hensem haha

sicomot-comel said...

the right man in the wrong place..

hoho..
aku rase,,jiji, ko mmg tak hensem kat sini larh..

cube lah bwk diri ke zimbabwe sane tuh ^^

suke lah nnt umi ko dpt menantu kulit hitam manis berkilat,, gigi putih melepak..

kih3

aliarosli said...

hahhahahhah,tak leh bla
agak-agak le bang oi



sume ensem,sume cantik

kan? kan? kan?

eqbalzack said...

salam bro...
abg eq jalan2 kat sini...baru dapat bernafas...legaaa...hehe

puteri ain said...

kalau seseorang dah suka..yg tak ensem kat mata orang lain pun nampak ensem kat orang tu..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis pun tak ensem..hihihi.tp budak yg last tu ternganga bila sis tgk dia!tiup belon tu dik

Epal Hirata said...

biar xensem ustaz..tp biar manis muka..heheh

baru la sejuk ati mak mentua..oppss
seb bek la sy xde kakak,kalu x nk wat calon abg ipar nih..hehhe

tulus sweet said...

hikhik!

KUREKURE COMEL said...

aaiii sedar...aaiii tak hensem...
tp aaiii comel...hahaha....

Miss Yaty said...

amik gmbr ni gne camera pe? siyez lawa n smart ;)

err ganaz tip ni..hihiiii~~

DuniakuAbstrak said...

ye aku tau aku tak hensem.....







mencik!

kechixx said...

terima seadanya dengan ciptaanNYA;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved