watikah untuk adikku

kehadapan angah yang aku sayangi..
semenjak due tige empat limenjak ni padahal baru je hari ni..angah dah laen sangat2..angah lagi suke menyendiri..angah lagi suke dok kat luar rumah..angah dah tak berape nak membuta macam biase..angah dah kurang dah maen game dota ngan kebunville kat fesbuk..
pagi tadi along panggil angah tapi angah senyap je..along mintak angah wat air nesloo macam kak senah tapi angah cakap angah bizi..takpe la along buat senirik..siap buat 2 tong lagi sebab nak simpan untuk angah..

dari pagi tadi lagi along tengok perubahan angah..angah dok maen ngan daun2 kering kat luar rumah..hapekah angah sangka negare kite mempunyai musim luruh seperti di negare2 4 musem???along cube bergurau senda dengan angah dari pagi tadi lagi..tapi angah cakap kat along....
"dah2 le along jangan kaco angah lagi"sambil wat muke sembab

ape salah along yang along dah buat kat angah..adakah disebabkan along terlewat masokkan elaun bulan 2 hari tu??adakah sebab terpakai baju angah??adakah sebab along tipu gantikan big apple donut ngan donut kedai kek muhibbah je??adakah adakah adakah..

angah..along dah cukup rase bersalah..along tak tau dah nak pikir camno lagi..lagipon along dah siap nyanyi lagi lagu maafkan daku dendangan  ramlah ram kat angah tadi..siap ronggeng pulak tu..

"ape salah along sampai angah wat along camni ngah???
angah:"udah2 la tu long..kan ke umi mintak tolong angah sapu daun2 kering kat sekeliling ghumah hari ni..kalo dok layan along sampai ke bile tak habes nak wat keje..kire ok la ni angah tolong ringankan beban along..kang angah hempok jugak along dengan batang tebu ni kang..dok kaco orang wat keje..gatal.....

p/s
daun kering totap berguguran cam bese..sekali tengok angah dalam daun kering berguguran..cam citer korea la pulak gamaknye...padahal daun pokok getah je pon..




bukan sekadar omongan kosong

36 comments:

ain said...

kuang3...padan muke kne sound dgn angah..:O

Wafiy Suzly said...

wohohoho,kelakau sungguh la entri nih..

awEEN said...

klu saye dapat along yg mcm ni... mmg sebijik mcm angah la saye buat..hahaha....

A.s.t.i.n.a said...

sebenarnya along tu hati berbunga2 tu yg sensitif tak tentu pasal tuuuu... haihhh along.. along...

bun said...

ade along cam nie,memang lame kene hempok

sebok aje

orang nak buat kije pon nak kacaw

hahahhahah

annenyss said...

tolong la angah tu..ish2..haha

Hansyirah Takezur said...

touching sungguh en3 ni.. hukhuk...

along nie bagus laa berfikiran jauh.. macam2 dy pk masa angah tu masam..haha

lea said...

hahahaha..ko emo lebih

Jiji-Fify said...

kah kah kah emosi tak leh blahhhhh!!

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

s.y.a.r.q said...

kalau orang jadi angah, orang siku je along.

Anisa Hang Tuah said...

haa,,,hape lagi..sapu la dedaunan kering tuu,huhuhu

FariehanIbrahim [LBC] said...

haha! feelim lbey tu penting! ^^

C I K . F Y Z A said...

tp pe'el angah tu mcm lain la.. ada masalah kot..

HATYCIKNUURUL said...

eeee,gitu ye jiji buat cite,..haha,hempok skali baru tau,.nak?nak?

Ummu~Ishak said...

angah, along ko ni sengal ke senget eh?

KuNanGKuNanG said...

ha3...klaka la..

padlie said...

terbayangkan cerita Fall Sonata lakonan Rain........

Eh, ada ke cerita tu?

Entry terbaru padlie: Bumi kita

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihihi...

echah mashuri said...

nasib baik ade daun pokok gtah berguguran.ade gak efek korean drama sikit3.har har har.

sissyira said...

salam


salji tak ada ke?

hujan2 ada daun kering jugak ke? hehe

sicomot-comel said...

hhaahhaha..

ko ni xabes2 kaco org kan?padahal keje ko tu yg angah buatkan..

keh3

skandaLdariLangit said...

along angah harap tak keluar alang~

Ina said...

laaa..ingatkan citer amende la tadi..macam-macam la ko ni jiji

Jannah Miho said...

senget punye jiji. hhahaha

piNky LuCiA said...

hahahaha. comey je dpt abg macam ni.. hehe

Naddia said...

sian, along die tak ley arap..

Princess Nur said...

ehehhe..awak ni mmg lawak aa..buleh challenge nabil raja lawak..kahkah!

Cik Eliza said...

si along yg suka membuli, haha

kejammssss!

aLya maNip said...

ololooo...suweetnyeee..siap nyanyikan angah lagu lagi..hehehe

len kali along kene tolong angah sapu smpah la..bukan nyanyi..hehehe

epadzz zainal said...

arghhh...
tensionyo baco entry nih..
bkpo sumbat ngat jijie neh..

kechixx said...

along pemalas..sebab tak tolong angah kutip daun;p

Zue Cancer said...

ko along ke?hahhahaha....mesti macam kaklong aku..diktator.suke mengarah adik2

delarocha said...

jgn lupa pos warkah ni..huhu

KUREKURE COMEL said...

along yg sensitippp bangat...kihkihkih...



cool yeee....hehehe...

vampire's lovex said...

kahkahkah.......lawakkkkkkkkkkkkk. gatal lagi kacau org wat kje

MerLe said...

along ke ni..sama la kita~ mcm sm je perangai..haha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved