awek haram




LEMBU : Hai anjing, apa habaq? Macam ada yg tak kena je?
ANJING : Aku tengah tension nih . Mau je aku gigit manusia tadi.
 

LEMBU : eh? kenapa ?
ANJING : aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan dok tengah syok berkepit sambil melantak cendol. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata
"hoi anjing , pergi jauh-jauh, najis!".
 

LEMBU : Ya, lah.sedor la dighi.. Ko kan haram. Najis tahap berat bagi manusia islam. Biasalah tu.
ANJING : Kalau aku najis sekali pon, kalau dia tersentuh aku, boleh
disamak. Yang dia sentuh dan raba-raba awek dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa?
 

LEMBU : Betul tu . Memegang wanita yg bukan mahramnya tanpa ikatan yg
sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang ko anjing, malah tak boleh suci sekalipun di samak.
ANJING : Wah .. ayat ko memang power la… manusia kena ubah pepatah "Pandai macam LEMBU"


meh nak bagi sedikit penjelasan..
ada satu hadis riwayat ibnu majah...
bergomol dengan khinzir A.K.A vavviii itu lebih baik kirenye dari menyentuh wanita bukan muhrim secare sengaje...takpon dalam bahase mudahnye..menyentuh nak bergeli geli..

menyentuh anjing dan vavvvi mane kate berdosa..kalo dah sentuh samak je pon..tapi kalo dah sentuh pompuan@laki yang bukan halal bagi kite..dosa+maksiat..nak cuci tu kena le betobat.
pikir2 kan dan selamat beramal..


p/s 
bro..setakat makan ais cendol tepi jalan pon nak bersuap bagai..nak sapu2 pipi le..agak2 le..awek je pon.bukan bini..



bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

Miss Ran said...

btol tu ustad

aku slalu dgr sal ni

anjing geli lak nk pegang...

tulus sweet said...

pak yus...nak tak join contest?
http://ayesharamlee.blogspot.com/2011/04/contest-aku-yang-lapar.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ya allah, dh ama tak baca celoteh cikgu jiji..lama nye tak blogwalkingg... rindu rinduu semua...haha, awek je pun kn? bukan bini...muda mudii skrggg...huhuhu...
cikgu jiji.......anak murid kesayangan apa khabar????
eh dh ama lah tak nmpak kak astina:( rindu dia....

liyana said...

sokong ustaz

Qaseh dalia adelia said...

BETUL :)
SEBAB SENTUH AWEK OR PAKWE ADE NIKMAT ..SENTUH ANJING XPAT NIKMAT .. TU KOT DALAM FIKIRAN MSG2 .. DUA2 HARAM .. SATU BOLEH DI SAMAK SATU TAK BLEH ..

Magrib said...

ji.. mantap la entry nie..

ieka darlink said...

aku terasa malu..

Naddia said...

aku nie dlm kes yg kne taubat la nie kan? baik!

Bella Bell said...

romantik la tu konon..hahahaha!!!~

aliarosli said...

yes! aku lagi suke ko bebel macam nie dari ko bebel pasal bende len

MiSzy DiaN said...

hehe nice entry..
selalu sgt kan buat entry berdialog mcm nie.. ni penah join debat kaa apa? hehe

KUREKURE COMEL said...

udah selamat dong...HALAL!...
kawen cepat2....syok...hehehe...

Epal Hirata said...

huhu...aku nak makan bsuap time honeymoon leh x?hehhehe




huuu..lambat lagi nk smpai mse tu

akU GaDis said...

mendalam uh maksud :D

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK JiJi...

SaYa BaCa CiTe YaNG LBiH KuRaNG GaKS TaPi MLalui KaRiKaTuR...

saya bukan tomato said...

ada butui tu ustaz jiji ..
sama2 renung2kan dan selamat beramal... ^^

vampire's lovex said...

panggil jais siang2 boleh dak?




suh tgkap jea.....

qasehraihan said...

waaa...sucinya entry kali ni..sukerr kt ustad..hehe

**::CIKNUURUL::** said...

pernah bce mnde ni tp versi lain,.yg ni pndai ko creat watak plak ek,.hehe,.bru la ank2 mrid fhm ape yg ustaz ajo ni,kih3,..kawen je la,mcm2 dpt,abes cite,.aiiyyoo,..

Gimi said...

nice entry..

kalau la manusia pikir macam lembu..

yad'z said...

aku suke meon.. aku like.. aku love.. aku terharu.. aku semua lahh.. bile baca bende ni..hahaha

im said...

nice!haha. Lawak habis tp mendalam gla maksudnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved