kura kura..





sentap gegile jiwa raga aku bile adik aku kate 
akob dan mirah tak kiut..dah tu siap menyusahkan die lagi..
aku bakal meninggalkan akob dengan mirah selama tiga hari..aku nak pergi menembak gambor...
aku mintak tolong angah jaga..
tapi bersyarat..
disebabkan gaji pon dah masyuukkk..
die mintak aku beli sepasang kure kure kemetot untuk die..
baghu die nak jaga mirah dan akob dengan penuh sempurna..
tapi aku ragu ragu...



aku tak paham tol le dengan taste adik aku ni..
kekure dikatakan kiut.kepale botak cenggitu.dah tu ekor pulak kontot dogol semacam je..aku geli nga kure2...hisy..
die kate..senang bela kekure..
berak pon taik cenonet2 je..kencing pon dalam air je..tak macam arnab..
dah tu pulak arnab kalo bakar wat sate makan pon last2 jadi taik jugak..tapi kekure kalo dah mati..ade jugak cengkerang die leh wat keychain..
dah tu arnab pulak menatang yang sombong....ce tengok contoh citer  arnab marathon ngan kekure..sape menang akhirnya..
aku kematian hujah...
adik sape la ni eh..pandai tol berkate kate..like sista like brader..
disebabkan itu..aku rase cam terabai jugak akob dan mirah kalo aku tinggalkan ngan angah aku ni..dah die tak minat ngan arnab kan..takleyh paksa2..kang kegersangan kasih sayang arnab2 aku..




bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

Miss Ran said...

haha
kure2 ngn arnab

npe nk tglkn lak..bwk sme

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK JiJi...

JaNGaN BiLa iNCHiK JiJi BaLiK, SaTe aRNaB T'HiDaNG aTaS MeJa DaH La... HeHe!~ (^_____^)V

ika said...

hahah . cayalah adik ko . tu la , die msti dgr ko selalu menjawab , haha . satu lg aku nk tmbh , arnab lg busuk dr kure2 . :p

Epal Hirata said...

bg aku jela...kt umah aku ade kekure dh..huhu

MiSzy DiaN said...

hahha meh aku jaga arnab ko.. anak buah aku rajin bagi makan taw.. hehe..

mcm aritu dia bg ikan tu mkn habuk rokok, biskut mayat, tin dan sabagainya..


sooooooo caring.. hahaha


comel apa kura2.. mcm cicak aku gak.. ahahaa

FizA said...

meh fiza tlg jga..hahaa

aliarosli said...

meh bagi aku bela

nak bagi terus pun boleh

aku suka kura-kura pura-pura

dengan arnab genab gebab

hahhahahahhha

Bella Bell said...

sayang akob dan mirah..muahahaa~~

Cik Eliza said...

sumbat same laaa

bawak jalan2,,, haha

KUREKURE COMEL said...

apsal aku suka dua2 ek..hahaha...
ko biarkanlah akob ngan mirah tu berdikari ckit....hihihi...


pandai2 la dua ekor tu cari mknan sndiri..kihkihkih....

yad'z said...

alaaa.. pandai2 lah si akob tuh jage diri........ toksah lah ko risauuu

azi nur said...

ehh ko pon macam mina...

**::CIKNUURUL::** said...

akob akob,.mirah mirah,.adoii,nsib bdn la kau dpt tuan cm ustat ni,.syg akob dn mirah ditinggal2kan,.

liyana said...

klu kura23 x hdp ske la tgk

Titisan Hujan said...

terer tol bdebat ur sista
mirah dgn akob tu da ank lom.kalo ade nk sekor
ngeee~~

Faaein Talip Roy said...

hahaha... baguslah tu.. ko bela arnab.. adek ko bela kura2.. pastu dah besar sket.. suh haiwan2 tu lumba lari.. tgk siapa menang... hehehe..

ghost writer said...

aku bab nak roast arnab atau masak kicap nih yang aku suka sangat...tak kira lah comel ker aper ker,janji marvellous!

Ummu~Ishak said...

cayalah angah

Ainul Hayat said...

HAHAHA...aku suke adik kau...

aida said...

adik kau n aku mang sepesen..(>_<)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved