homey homey...welkam bek home..

huworgh....kepaws tiga hari dua malam dok bertapa dalam hutan belantara..hari ni gua sampai jugak ke rumah kediaman tercinta..lega hati gua..jika slema disana gua terpaksa mencebok dalam keadaan berwaspada..tapi kini gua boleh melakukan sesuke suki hati gua..gu ahepi berda dirumah..tak perlu ditimpa hujan..tak perlu mengharung anak sungai yang begitu deras airnya..tak perlu memperdagangkan titisan darah kepada nyamuk...pacat lintah dan sebagainya..

terima kaseh bebanyak kepada member gua..pemilik blog SUPER JOM BERGUMBIRA..sebab due entry lepas..yang pasal keadaan gua ngn paus dalam sungai tu..die la yang tolong buatkan untuk gua..sesungguhnya..gua rase geli2 dengan care penulisan beliau..gua rase semacam jugak lucunye.kalo tak caye pe kate terjah blog die sampa die terlentang..

keadaan gua disana pda hari pertama amat mengerikan..sampai disana gua ngan student gua kena lalu sekeping anak sungai untuk sampai ke tempat nak berkhemah..air sungai memang laju gile2..ibarat kereta berkuasa tenuk..tapi gua dan geng2 cekgu yang laen sebrang jugak sungai tu dengan student2...sebab mase tu hujan tak berape lebat..air pon laju tak laju cenggitu je..tapi bile lepas kitorang menyeberang..hujan tetibe lebat laen macam..langit mule menggelap..air dah mule ibarat pmbak tsunami yang membadai..

bekalan makanan dok kat seberang lagi..member2 gua bahagian bekalan2 makanan jasmani dan jugak rohani tak leyh nak menyeberang..geng2 gua terperangkap kat tapak perkhemahan..student dah mule bergesel-gesel dengan geng2 cikgu merengek rengek kelaparan..mane taknya.mau nye sehari suntuk jugak kitorang terkandas..maka aku and da geng ambik keputusan nak try test jugak menyeberang gune kereta yang keempat empat tayor die leh gerak sumer..dok tengah syok2 menyeberang..kete terr offf..then kereta tu berpusing pusing ditolak arus..kitorang yang dok kat dalam dah jadi ibarat air mocha blended.air sungai mencurah curah masok dalam kete..tu yang jadi citer paus dalam sungai..

ape pon..gua..cikgu2 dan student2 laen selamat seadanya..kalopon ade jugak yang menggelupur sebab kena sedut darah dek pacat dan lintah.maka lepas ni blog ini akan beroperasi seperti sediakala...wokeh..nanti malam ni gua geli2 dengan blog korang..



bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

Bella Bell said...

piuuuu..bestnya camping!!

dah lama xbercamping..tiba2 rasa nak p camping..

last camping kat kota bharu..kat kem pengakap..apa ntah nama tempat dia..hehee..

camping mmg syok habis! bnyk pengalaman boleh dikutip.. ^__^v

Tun Aqilah said...

huhuhu
cenggitu citenye...
pelik gak tetibe je ley msuk mcm tu skali
hehehe
:)
pngalamn yg menarik kn

Miss Ran said...

mnnti cikgu jiji yeahhh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

la..entri paus tu masa kat hutan ke?hihi

qasehraihan said...

wuuuu...welcome back ustad
cne campign..
bw balik puteri bunian x??

Anisa Hang Tuah said...

ustaz jiji comel
ok bye

farah wahedda said...

huhuhu almdulillah slamat

d_LA said...

geli2 je aku bc tajuk ko neh..haha..welkem bek!

KHRLHSYM said...

lah dalam paus tu ada kau pulak. kehkehkeh. hehe

Cik Eliza said...

penuh dengan cabaran !

kehkehkeh !

sekeping sungai yaaa

good !

aha!

KUREKURE COMEL said...

laa...ko ke duk dlm kereta tu...
umur panjang lg tu...

aliarosli said...

ooooooo, ngatkan update terus

pelik gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved