i think malayu people is very2 like melenting lenting





alooow there..how are you all diz heavy rainy evening..for diz entry..maybe i want to plus between malayu punye bahasa and english punye bahasa jugak..hope you olzz dont mind and dont ever think about me..

setelah i hidup in diz malay land for 23 years..tolak 4 tahon live in egypt...jadi 19 tahon ye..tetibe i think about malay people is so easy melenting...but not all malay people like that rite..sumone at someday je pon..but i look with my pure eyes..ramai kot yang mudah sangat melenting..

as a contoh..pagi tadi i nak isi minyak petronas RON 97 okay..waloupon dah naek 20 sen..dat one i like about diz country..biasa la..rakyat didahulukan rite..wokeh..pagi tadi i dok tengah2 layan mengisi oil in my car..i usha one pakcik dok tengah isi minyak in a big bottle call it tong drum..i smile at him and her daughter in his car..muke die punye la masam mencuka..but he smile back at me..owhhh i fell very hepi coz i start to think his saraf hepi2 and saraf geli2 dah putus..

tetibe..mamat penjaga pam minyak tu sound pakcik tu dengan penuh sopan..katanya pakcik tu takleyh nak isi minyak dalam otng drum cenggitu..salah di sisi undang undang..but da pakcik tetibe je melenting..terus mengamok satu pam minyak..cakap die isi dalam tong tu pon sebab nak isi dalam kereta dah penuh..so lebihan da oil tu die isi la dalam tong.he want to take back duit die yang lebih..die marah2 macam le die sorang ade problem pagi2 bute..but before he ride his car he look at me..and i smile kerek2 at him..but he tunjuk his jari tengah at me..means what????



diz is juzz one of da cerita contoh..before i think like dizz...i  read more story about da malay people is so easy to melenting..as example u olzz can read at blog sophie..and many other blog talk2 about people melenting..

so am i rite or not???



bukan sekadar omongan kosong

40 comments:

YaNa said...

perghh..ni memang bhse rojak nih...terkebil kebil mate nih nk bace pe yg ditulis...hehe...last2..paham jugak...hehe..


sesetengah org je kuat melenting..tak sume...

=)

Nisa' Pasir Gudang said...

u shud say to that pakcik... don't like tat aaa.. ur finger is not special. me too hav like tat wan aaaa
~pakcik tu tak cukup duit nak isi minyak byk pasai tu la dia tensen

epadzz zainal said...

jangok teh profile pic abelong tuh.
kah3
:P

Naddia said...

nie kalo lecturer aku bace nie ko da kene dismiss awal2

Naddia said...

nie kalo lecturer aku bace nie ko da kene dismiss awal2

Bird Fizousz said...

ganasnye itu pacik.. x pt0t bt0l.. xde nilai murni sbg rkyt malaysia.. ish3.. huhu..;)

yad'z said...

your entry kali ini sangat lah make me setuju very2 much

FaKArePa!n said...

kalau cikgu BI baca ni.. habis la ko..

aliarosli said...

adoi,bi aku dah le tak cukup makan
kaw gi buat entri rojak pulak
pening pale aku bace

nasib bukan base arab
kalaw base arab,awal2 lagi aku cari button x sebab base arab aku skolah agame pon kebulur dah

farah wahedda said...

fuhh canteknye speaking bro hehehe..
wow pakcik tu ganas gilew

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

aduh terputus urat nak fahamkan entry ni. hahaa.

erk pakcik tu dah kenapa? PMS ke? hahaa.

Revablogspotlive said...

pak cik tu mungkin xsedar lagi bahawasanya dia dah menjadi seorang pak cik.. That's why he behaved like that.. kesian betol..

Cik Akma said...

ganas pkck tu. kite bako je.

d_LA said...

pakcik tu x mkn nasi lg kot..tgh lpr tu psl melenting..

Amirah Adnan said...

hahaha~



motip pakcik tuh angkat jari tengah?





tunjuk hebat kot! haha

miszlullaby said...

Apsal ko tak balas balik dengan tunjuk sepuluh2 jari? Hahahaha~

Kuang asam tul pak cik tu. Tapi ramai je orang suke melenting. Tak kire orang Malaysia or org mane ke.

ML pun pernah kene jari fcuk dari sorang minah Russian ni, just sebab ML dok usha sit kosong sebelah die. Die perasan ML usha die. Pastu dengan baik hatinye, die bagi jari die yang mulus dan gemok itu. Kuang asam ko minah, aku doakan jari ko kejang je tak leyh bengkok2 baru tau~

Kekekeke =P

gadis kepastian said...

puhhhyoooooo dia wat mcm 2 kat ko...dahsyattttttttt

Zaza said...

hebat nenek..

KatekateKite said...

hurmmm............

manelah letaknya Budi Bahasa Budaya Kita tu yerk?

huh.

ermm.. penah baca gak entry Sophie pasal akak tuh.

hurm, sama dua kali lima, dah salah nak cakap banyak =.='

puteri ain said...

kalau tulis dalam essay macam ni..confirm 'full marks' la dapat..haha

azi nur said...

hokaloh pasal bende cengitu pon nak melonting..ayoyo

eh kenape aku rase kite sabayo..kahkahkah~

KUREKURE COMEL said...

pakcik tu tgh dtg bulan....ko kena paham...hehehe...

Epal Hirata said...

jiji weyh..ape kate ko msk u balik amik subject BEL301..ish3..pening2..hihi

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

u rite..b4 dis, i olso see one pakcik tengking2 bcoz his fill the oil terlebih smpi tumpah2. act. his mistake tapi he tengking one makcik y keje at the pum mnyk. kesian with tht makcik sbb dimalukn. tht pakcik really teruk kn ? benci tw . .

i isi mnyk sbelah tht pakcik tp i not see his face. i buat2 pekak bcoz i ta mo dimalukan jgk oleh him. huhu

Sophie Al-yahya said...

ada satu masa bila kesabaran kita dah tahap maksimum, kita akan lepaskan. Tak boleh nak bajet cool sentiasa.

But yeah, thanks for the traffic anyway.

vampire's lovex said...

perghhhh agak kurang adab pakcik tuuuu.....


huuuuu~

HEROICzero said...

sudah biasa mendapat *jari tengah* dari pemandu2 kereta yang lain.

=)

alexa yussida said...

its sooo true..mudah sgt melenting..panas baran btol..kdg2 kita tak sedar kita pon cmtu..myb in other way in different situation :)

ps:copy je sejarah tu :)

kechixx said...

itulah rakyat kita....saya pun pernah tengok pakcik melenting kat stesen minyak...masa tu bulan puasa..dia marah bangla yang keje situ..cakap bangla bodoh...kecian gile...

ahsfantasy24 said...

hehhe..
kne blajar brtenang :)

skandaLdariLangit said...

kau jangan ajar anak aku guna bahasa cmni ji! hahah

qasehraihan said...

apa punya ayat daaa....hehe

melenting tu bese blaku pd org yg xrasa dia wat salah..org yg ego dan juga org yg bengong..hakhak

maka agaknya itulah yg berlaku..hihi


hai jiji

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

kuang hajo..dy tunjuk simbol WTF???GRR!

Cikgu Den said...

tak baik la mcam tue. agak2 la kalau nak marah pun.

y u y u Z u l a i k h a said...

JIJIYU ^^ yuyu dah hantar parcel tu~ sorry lambatt.. tunggu dari sponsor & yuyu busy sikit :P cewahh~

piNky LuCiA said...

dahlaa aku ngah pening. baca plak bahasa yang pening macam ni.. adeh. comey je..

pakcik tu, tak belajar ilmu tafsir tu... hehehhe

Qaseh dalia adelia said...

hehe biasalah .. ~ bila tak mahu mengaku kesalahan diri .. hanya menlenting je tahu ..terlalu ego untuk memandang diri sendiri yg penuh khilaf .. qaseh pun pernah melenting bila sikat hilang hahaha

Rtp Farra Arisha said...

very2 lucu laah ur story. tak semua cenggitu kot. arisha friendly je! hahaha....

Ainul Hayat said...

Haha...ko sabo jela...biasalah kekadang ni manusia ni emo tak bertempat....

**::CIKNUURUL::** said...

pkcik tu PMS kot,..ampunkn die,.hehe,.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved