mane cukup masa....





korang tau kan..dalam setahon ade 365 hari..melaenkan taon lompat..ade 366 kalo tak silap aku la..kalo silap tolong lempang lempangkan..setelah ditolak dibahgi didarab dikuasaduakan..ade student aku cakap dalam setaon tu..ade sehari je yang betol2 free....

cer kire eh..
 hari minggu...
kompom2 ade 52 hari setahon..tapi hari minggu ni la time kite nak bergeli geli..make tertolak la hari minggu..ade lagi 313 hari..

hari cuti umum..
pumpang pumpang..congak2 lebih kurang ade la dalam 30 hari setaon.mcam cuti raya ke..cuti cuti malaysia ke..jadi ade la lagi 283 hari..

cuti semester
habes2 cikai pon aku rase dalam due bulan le..kire secikai cikai cuti la tu..student balik..dah kompom2 60 hari tu digunakan dengan penuh realistik..ye ke tak????
 tinggal lagi 223 hari...

tidor
tidur yang baik untuk seorang dewasa ialah 8 jam.manakala untuk seorang bayi dewasa 12 jam tu belom tentu mencukupi..jadi kite ambik yang 8 jam je la..8 jam sehari kire2..120 hari kite membute setahon...ader lagi baki..103 hari...

beribadat
yang ni..paling2 tidak pon le kan..30 minit dalam sehari tu wajib..30 minit je pon..kire2..8 hari jer setahon..jadi baki ade lagi..95 hari...ye tak???

main main..
kena jugak weh bersukan..jangan dok terperap depan lappy je..mau jugak sejam sehari tu bermain main..tak kire la maen kejor dengan kure2 ke..janji maen..make tolak pulak 15 hari..jadi baki tinggal lagi 80 hari..

melantak
sekurang kurangnya bagi seorang manusia yang berberat badan serba ideal..deorang memerlukan satu jam sehari untuk waktu makan..tolak lagi 15 hari..baki ade..65hari

menyembang sembang..
manusia adalah makhlok sosial yang suke beriterakasi sesame makhlok yang berlatar belakaangkan spesies yang same..tapi ade jugak yang suke menyembang dengan spesies yg berlainan..tak kesah le..jadi kite memerlukan sejam sehari..tolak lagi 15 hari.. ade la baki lagi 50 hari...


kesakitan..
dalam setaon tu takkan le tak pernah langsong nak sakit2 ke..uzur ke..piyed tak ambik kire okeh..ambik le dalam 5 hari setaon kite sakit2...baki ade la lagi dalam 45 hari...

exam
Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Bererti, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.
Baki tinggal 21 hari.

refresh
yagn ni perlu..lepas exam biasernye misi membalas dendam perlu dijalankan dengan jayanye..tak kire la etibiti camne pon asalkan tak bertentangan dengan syariah islam...ade la dalam 5 hari setaon..jadi ade la lagi 16 hari...


mengadap internet..
bagi aku yang memang tak tegar sangat ni..sejam sehari je dah cukup..muahaha..aku tipu..tapi nak kire sejam jugak..tolak 15 hari jadi baki ade lagi
1 hari....


baki satu hari lagi tu..hari lahir korang le pulak..takkan taknak sambut sikit2 kot..wat majlis kesyukuran ala kadar...


dah tu mase mane nak stadi eh?????



bukan sekadar omongan kosong

28 comments:

azi nur said...

stadi last minit la gamoknye...org kate dah nak masuk mulut boya ngee!

Liza @ Adzriel AB said...

last minit tu akaklah selalunya. bagi le masa byk mana pun, memanjangnya tak cukup akak ni.

Amirah Adnan said...

kuang3!


study last minit tuh nikmat gihleeee..


sob..sob..sob T____T

qasehraihan said...

laaa..ustad upenye kamu ni..
ye la tu yg masuk imam muda..heheh

sy br 22

Miss Ran said...

btol skong2

soe hawani said...

hahaha...
mase stdy xder...!
*stress..

KHRLHSYM said...

sangat padat. kurangkan tidur, maksimakan otak berkerja. aku suka cara kau bercerita. penuh suspen. hihi.

NAD_YA said...

anda di tag ! selamat menjawab
http://ct92nad.blogspot.com/2011/04/assalamualaikum.html

Epal Hirata said...

warrghh..nombor ag jiji..
pening pale aku oi..

aku std last menet..tu yg rslt gempak tu,hikhik

Nisa' Pasir Gudang said...

study last minit baru ingat...kalau study awai2 satg ceq lupa plak :P

intan.maisarah said...

perli den la tu
ceh

tak pasal pasal terasa

gadis kepastian said...

sambil2 ko tdow 2 ko membaca la..hehehe

gadis kepastian said...

sambil2 ko tdow 2 ko membaca la..hehehe

d_LA said...

sbb tu result aku ciput je dulu sbb xdan nk study..haha

aLya maNip said...

haha..masa study x dan nak kira..pakai masuk je mana2 masa yg lebeh..tu yg slalu lingkup..hahaha

LiLohOnEy said...

haha,

ciskek sungguh pengiraan itu :pp

Izyan Masri said...

MASA NGADAP INTERNET DENGAN TIDOR PALING BANYAK.TERUK GILA BABENG KAN ? ^^

Qaseh dalia adelia said...

ingatkan xde mase cari calon huwa2

yad'z said...

yang exam tuh burn.. so, tak yah lah studi!!! hhahaa

yad'z said...

ko masuk imam muda ek?

rj Etika said...

hahaha...cheh nak carik mase untuk study rupenye. ingatkan hape. XD

Faaein Himura said...

hahaha.. alasan aje tu semua.. tapi betul arr.. bila masa nak studi ni.. huhuhu...

putri noor syamimi said...

dush!!! terasa!! hahahahha!!

KUREKURE COMEL said...

5 minit nak masuk exam...hahaha....
suke2....bru best....

aliarosli said...

ok,kali nie aku malas nak kire
jadi kire betullah kaw kire tue
tapi kalaw aku cek mesti ade yang salah tue


hahhahhaha <--- saje nak dengki

alexa yussida said...

ceh..adakah ini alasan utk tak nak stdy?rajen nye ko wat kira2 statistik bagai..kekeke...

aku nk tdo 12jam weh..mana cukup cmni...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

eh..eh..haritu sy ada terbaca di blog lain entri serupa ini..mungkin tersama idea barangkali..

Ainul Hayat said...

Tetibe teringat di Sem 5 nak amik test Audit...tak habis baca buku coz sehari sebelumnya wat open house....esoknye terus nanges2....takut nak amik exam....Along aku siap baca yaasiin kat opis.....syukur, seb bek daku lulus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved