putus cinta di facebook.....




fesbuk ni aku tengok memang bagi impak yang besor bebeno kepada masyarakat dunia sekarang..mane tak nye..mase berita hangen2 kentut pasal fesbuk nak tutup itu hari..humakngai..berapa ramai manusia2 kat dunia ni laju2 mentwitterrkan diri deorang..sampai naik bengong inchik twitter..

yang aku nak gitau sekang ni..geng2 yang dok tengah hangat dilayan cinta..kapel2 le kirenye..yer la time dok bercinta sakan ni..menhaplod gambor2 bergesel2..berpegang2 tu da jadi mcam perkara biaser yer tak???padahal..aku tau..yang dok pegang2 tu pon tau hukum die kan..malas le bagi ulasan lanjut.tak tahan lagi tu..member2 lain siap doakan lagi tu kat bawah gambor tu..kekadang tergelak gelak jugak aku dok tengok perkara cenggitu berlaku..maklom le..zaman aku bercita dulu2 mane ade internet..ececeyy..tipu2...

okeh..dah kalo le ditakdirkan tetibe tali precintaan tu rapuh the tetibe terputus..biasernye ape yg deorang2 ni akan buat kat fesbuk deorang...

-tukar stetus kat tepi tu..
biaser nye mase hangat bercinta ni..status tu dah jadi laen macam dah.dari singgle jadi in a relatiosheep...naseb je takder dalam bahase melayu..takpon boleh type status tu senirik..kalo tak macam2 status deorang akan buat..contoh2"aku sedang lemas bercinta bersama si samdol"..pas tu kompom berduyun datang komen..


-menghaposkan sumer  tagging2 yang ader..
ni bergantong pada tekaknan emosi perasaan seseorang tu la..kalo die tu jenis yang selamberuk je..make die wat dek je..kalo die sakit ati ngan pasangan die..maka berjaga2lah..mungkin member2 yang terdekat jugak akan terkena tempiasnya..sumer benda yang di tagged akan dihapos kire buat selamenye...


-hapdet status terbaru..
yang ni mungkin akan ade yang terperasan..biasr nye kalo mase time dok bahagie tu..takde la stetus laen die nak wat..tetibe jer kuar stetus.."cayang2 kenape mencebok tak bersih2..habes berlalat dum2 cayang tadi"..sampai ke benda cenggitu pon nak gitau jugak dalam status harian..

tapi kalo dah clash..hambik ko nak status tu tetibe jadi ayat albert enstein ..tapi tu la..fesbuk ni kan tempat bebas berekspresi, menulis segala pendapat yang ada di fikiran kite, dan mendapatkan feedback dari member2. takder la rase cam lonely gitu..


-unfriend
hurm yang ni aku rase aku pon sarankan pade geng baru je clash..tinggalkan dulu kekasih gelap korang tu..kang nanti wat sakit ati je korang dok layan fesbuk die pulak..ye la dulu kalo time bukak fesbuk dah menjadi acara wajib menggodek godek fesbuk si die yang tersayang..yer tak.??????


-block jer terus
yang ni yang memang bebeno beno tak terkawal emosi maka laju2 die block jer terus pasangan die..senang habes citer...



ALLAH tak pernah menolak cinta hambanya..





bukan sekadar omongan kosong

23 comments:

Anisa Hang Tuah said...

hiks..beliau dah block nis
:'(

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu tak bercinta <3

cewahh :P

Epal Hirata said...

aku xd fesbuk dh...hahha
twitter pn tadak..
bercinta gn surat jew...

Chegu Zubir said...

xperlu ditangiskan atau dikesali yang telah pergi...biarkan die andai dia jodohmudia akn kembali padamu...hehehhehe

jom baca nih dan bagi komen anda
Perkara Yang Kadang-Kadang Kita Perasan/Tak Perasan
Renungkan Sedalam-Dalamnya- "Jodoh"
Kenapa Lelaki Tak Kahwin????

miszlullaby said...

keh keh keh...nak g tgk jiji nye fb ar..hu hu hu~

gadis kepastian said...

huhu betoi2..p aq xda la sampai block..haha cuna untagged pic dia n delete pic jew sbb nya takot awek dia y bwu nie tgk...cian awek 2 sat g....bek x aq??hahaha

aliarosli said...

hahhahaha,aku rileks je
tak men fb dah

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

sebab tuh aku rase fb tuh kdg2 annoying dengan status2 single,divorced..mahu tak aku hidden semua benda alah tuh..HAHAH!

epadzz zainal said...

to forgive..yes.
but to forget..it takes time.

btw, aku suko stalk ore bercinta
kt fesbuk.
fevret pastime tu...ehehehe

Farhan Zulhusmi said...

:-)
betul tu...sy setuju....sy setuju..hehehe

Qaseh dalia adelia said...

jangan ober confiden dengan satu perhubungan ~ jgn trlalu menaruh harapan yg terlalu tinggi juz ingat kita hanya merancang n bercinta tak smestinya memiliki

farah wahedda said...

sy pon tau laa sy ni bercinte ke tak..hahahhaha

putri noor syamimi said...

ngahahaha~

klau orang obses tak memasal tapi lagi satu tu tak berminat camne? freakyyy.......

MerLe said...

betul..sye stuju...

khairunnisa ♥ said...

foot note penting ^_^

fb tu mesti handle baik baik. jangan salahguna ^_^

KUREKURE COMEL said...

hahaha...agak2...kalau suami isteri mcm mana agak2 nya status nye.....hehehe

elinLARH said...

hahahaa betol betol
tapi elin xpenah buat lagi lah
dok usha2 org2 laen
haha
mmg kelaka gile
bile bercinte kemaen geee

intan.maisarah said...

lari
terbang
cari cinta yang maha Esa

MiSzy DiaN said...

hahahaha..
mcm lucu jak bila tgk dorg blik2 tuka status single married engaged then entah apa..
takpa laa yg pnting mereka bahagia..

myra anne said...

unfriend dgn bf sng. xde la status2 yg sakitkan mata naek kt wall tu. hehehe

Ainul Hayat said...

Sokong ko, farhan dan khairunnisa. fesbuk ni kite kene handle ngan baik...takleh di salahguna... (tetibe rasa nak dilit mana2 info yang tak penting tu...haha)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

bile da clash , macam2 la ayat kutuk mengutuk sesame sndri...
cara terbaik..block n unfriend...abes ceghite...

**::CIKNUURUL::** said...

bercintalah dgn yg Maha Esa dlu,kuatkn cnta dgnNya,.bru kite jumpe cnta ngan org yg kuat,.hehe,.bgus ji entri ni,aku suke,.10 bintang!,.hehe,.

*aku komen scare pukal ni khas tuk ko sbb slame aku berjiwe,aku buat dono je,.sori la ye,.hehe,.syukran*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved