idolaku kini meng idolakanku...

dedulu mase gua debab..gua mendengki gaban tengok body2 member gua yang solid molid..gua ape ade..debab..bulat..gebu..member2 gua ade ketol2 kat lengan..kat perut..kat dada..tapi dulu gua dah usaha dah..tapi tak usaha keras sangat le..gua usaha hangat2 indulgance cake baghu kuar oven je..

gua rase gua ade wat list dalam buku conteng2 gua..senior mane yang jadi idola gua..senior yang body solid gile..pakai baju murah pon leh nampak cam mahal kalo die pakai..padahal singlet je..gua cemburu tengok geng2 seluar bersize 32 33 dok bertukar tukar seluar mase nak outing..yang gua seluar trek je la yang gua mampu pakai..takpon seluar saiz hempat puluh.baju pulak time form 4 dah pakai dabel xl..tersisih pulak rasenye.terpinggir dibucu almari pakaian keseorangan...

tapi kini..segalanya berubah..dah berkebetulan pulak..gua dapat keje sekali dengan salah sorang senior gua yang gua cukup kagumi satu ketika dahulu..dengan bodynye..yang cukup kental cukup ketol2..gua ingat name die memang top ten la dalam list yang gua buat dulu2..memang die salah sorang idola gua..
tapi segalanya kini berubah..seluar gua yang dulu2 gua bagi kat die..seluar die yang dulu2 die bagi kat gua..swap le kirenye..dan kini..idola gua meng idolakan diri gua sebagai idolanya untuk kembali seperti dahulu kala..

ade member gua tanye..pehal gua bersusah payah sangat nak jadi cam sekang ni???gua gile glam ke??gua nak berfesyen ke???

lu cube pikir bhai..pehal lu beli jersey bola yang terkadang lu tak minat pon team tu???mesti sebab lu tengok player die pakai nampak cam macho je kan..dengan body mantap membuatkan lu rase baju tu cantik je dipakai..padahal lu punye body tak mantap..berlipat lipat lagi ader la..

cuber lu pikir..kalo mude mudi sekang ni tengok kite berjubah takpon berbaju sopan ke..body mantap jugak..tak ke nampak cam gah gitu..secare tak langsong lu boleh jugak kasi pengaruh kat kepale hotak deorang nak pakai jubah takpon pakai baju sopan2...bior kite pulak yang mem fesyenkan deorang..amacam??ke cara gua ni salah.

p/s
nabi kesayangan kite pon berbody mantap...



bukan sekadar omongan kosong

19 comments:

aliarosli said...

okkkkkkkkk

maknenye aku kene kuruskan balik badan aku le

nah lemak aku, ko nak kan semalam

hahahhahhaha,

Bella Bell said...

"hangat2 indulgance cake baghu kuar oven"..erkk??1st time saya dgr ayat ni..hehee..


saya dulu pon debab gak...tp xde la sampai buat list idola mcm awak..hahhaa..

*skrg pon saya still debab :P

Epal Hirata said...

hehe..slalu org debab nk kughuih..
org kughuih nk debab..


eksesais ler,jg badan...

alia,gi joging skang..
hehhe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ye..nabi berbodu mantap.dan yg pasti nabi tak berperut buncit.air meluncur laju ketika dia mandi ..katanya begitu kan ustaz?

so akak leh la tayang abaya aka jubah hitam akak?mana tau leh jd idola anak gadis berjubah pas ni..keh3.

akU GaDis said...

weh,nk tgok gmba ko ms debab!!! hihi.. nape leni slim?

ayue said...

awww... sangat2 minat indulgence cake yang kuar oven okeyh!!! aku nak gemok... boleh mkn byk2... baru nikmat woahhh!!!!* dalam mimpi je lr boleh makan byk2.. sob..sob.. T_T..nk kurus punya pasal..

Az-Zahra Fauzee said...

kurus n sihat xpe...
jgn kurus n anoreksia...
huuu~
kalo kurus berpenyakit, baik jadi gebu, chomel n sihat walafiat je...
kn3?

elinADNAN said...

tunjuk siket pic debab tuhh..dasyat betol smpai buat listtt.

amiYo said...

kemahh ji..
nok body po mu jg ah g2 gak..

yad'z said...

ahahha.. skang ko dah mantap.. macho.. gagah perkase meon.. hahahahaXD

Woofer Storm said...

takpe,syukur apa yang ada je sy ni bro..biar boroi,asalkan berbaloi..hahaaaa

*Nabi insan yang paling mantap

FariehanIbrahim [LBC] said...

meng idolakan benda yg bebaik xpe, sgt digalakkan.. :DD

nk jadikan kau idola ku jua lh! ahaha XP

Ainul Hayat said...

sokong dengan yad'z....sekarang ko macho....

KHRLHSYM said...

entri berbaur gay. tapi saya okay. kehkehkeh

main-main sahaja. tentulah kita ada idola masing-masing, dan salah satu kita sendiri mahu jadi seperti mereka baik dari segi badan mahupun baju. percakapan juga.

d_LA said...

aku nak bdn aku fit n sihat..oleh itu, jom lawan badminton ptg ni..ko main kat sn, aku main kat cni..hehe

liyana said...

haha..btul..

Liza @ Adzriel AB said...

sedang berusaha mengkuruskan anak teruna akak yg debab tu.

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

Aku nak kuruskan badan aku jgak..tapi takmo la sampai ade ktol3..:P

KUREKURE COMEL said...

ok...dlm proses....jeles wooo...tgk ko...kurus betul...aku lps kawen ni...risau betul...hehehe....


tp aku takmau jd ko idola aku lah..boleh?hehehe...


*gurau aje*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved