letih weh kerja..

setelah sekian lame berkerja..aku rase cam letih je..tak cukup tido le..tak cukup makan..tak cukup kasi sayang..erkkkk..:

Aku letih pon sebab aku rase aku terlebih kerja dari orang biase..dan mengikut kajian aku..aku rase memang betol le ape yang aku rase..cube korang perati leklok..

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang.1..7 juta darinya dah bersara.Jadi tinggal 21.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun.Jadi tinggal 20 juta orang.

Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej,Universiti ). Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja.Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.

Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat) pasal diorang nie nak kerja macam mana... tinggal dalam hutan.Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja....

Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang menganggur dan tak der kerja, surirumah, pekerja yang kena VSS, orang2 tua, fresh university student, kena buang kerja dll).Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang dilaporkan sakit dan kini berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital gila).Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja....

Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti di seluruh negara.Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...

Dan 2 orang itu adalah engko dan aku....

Dari dua orang ini... engko pulak dok depan depan komputer, main internet, main games, reading jokes, membaca email, main chat dan tak buat kerja langsung... jadi tinggallah Aku sorang yang buat kerja dalam
Malaysia nie...

Mana aku tak letih!!

Jadi sedarlah skit.... dahhhh..!!! pi buat kerja!!!

P/S : Semua statistik di atas boleh dirujuk kesahihannya di Pusat2 Bancian, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pertahanan, Jabatan Tenaga Raya, Kementerian Pendidikan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Takkan nak rujuk itu pun nak kena suruh aku buat jugak 
geng2 pekerja...
buat pertama kalinye..aku menyambut
hari pekerja..
selamat hari pekerja weh..
matangnye aku..
 



bukan sekadar omongan kosong

23 comments:

Anisa Hang Tuah said...

selamat hari pekerja ji.

Rtp Farra Arisha said...

ohyeah! letih pulak nak hitung juta juta juta tu. haha. btw, selamat hari bekerja, eh selamat hari pekerja. moga2 lebih sukses dari hari2 sebelumnya. hv a good rest then!

akU GaDis said...

oloss,, mcm blaja math la pulop.. duk maen tolak2... ngee :P

selamat hari pekerja bro :)
rehat la ko shari :P ngeee

aliarosli said...

peh, ape mende ko kire nie? malas nak pikir, aku nak tidur je

hahhahahhaha

weh, nape ko takde pon dalam gambar?

Miss Ran said...

slamat hari buruh..sbb pekerja pun tak letih gni hehe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

selamat hari pekerja wahai pekerja.
hari pelajar bila nak ada ek agak2? hurmm.

Cik Eliza said...

selamat menyambut hari 1 mei,

:D

aliarosli said...

ek? ade ke? yang hitam tue ke?

nape aku dah tak kenal ko?

padlie said...

baru kali pertama ek?
saya dah kali ketujuh..

rasa tua lak..

ain fathihah said...

selamat hari pekerja. majulah pekerja utk negara!

**::CIKNUURUL::** said...

hahahha,aku failed matematik,.huhu,.yg aku tau,ko duk dpn lappy,aku je yg buat keje,.haha,.



p/s:,.wehh,ko g town td asal xajak???,.ko mmg smbong rr ngan aku,.xpe xpe,..

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK JiJi...

MaK aiH... SaYa YaNG KiJe KaT JaBaTaN PRaNGKaaN PuN TaK PeRNaH WaT KiRa2 STaT CaM iNCHiK JiJi... (-_-")

cayrol said...

Ooo ko kutuk aku kerja kerajaan tak buat kerja yer... nanti aku tak buat kerja betul2 kan baru tau...

Tip elak lupa password windows atau internet

Faaein Talip Roy said...

selamat hari pekerja.. bestlah cuti sok.. rajin betul buat research..heh

hanani0210 said...

selamat hari pekerja.. :)

Jom baca ni: Penjimatan yang banyak dengan PETRONAS RON 95 EXTRA..

Jom baca ni: Jom Dapatkan Perfume dengan harga runtuh!! Temptations MAS Staff Sale..

liyana said...

selamat hari pekerja...
dpt gaji tu blnja ak mkn..haha

diana said...

selamat hari pekerja..
hari suri rumah tak de ke???

Epal Hirata said...

hahai..jiji ko dh pakai spek ea..
kite leh geng r gini..




ko jgn la ckp sal nombor,aku pening....

TunTeja said...

keh keh keh..selamat hari pekerja jiji :)

MerLe said...

hebat la jiji..tapi banyak sngt no..pape pun, slmt hri pekerja.. thniah sbb jdi satu2 nya rakyat malaysia yg bekerja..hoho~

Princess Nur said...

hahaha..lawak ar GG, siap cari fakta no lagi...

KHRLHSYM said...

selamat hari perkerja. hehe

Ainul Hayat said...

Selamat Hari Pekerja Jiji Yu...Kita same2 kerja...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved