muke berkerutu..hisy..

aku memang tetibe akan rase kesian kalo tengok muke muke mereka yang berjerawat..tak tau pehal..tetibe rase cam terharu gitu..tetibe rase cam die tu rendah diri je..biorpon ade je yang poyo semacam..tapi takper la..aku memang rase belas kasihan je ngan geng2 berjerawat..dan mungkin disebabkan rase kasihan aku kepada deorang..membuatkan muke aku licin ibarat lantai basah..

bile je muke dah berjerawat..biorpon sebijik..mesti rase cam laen macam je yer tak..sebab kekadang aku pon naik jugak sebijik due..tapi salunye aku wat tak heran..takder la meraung satu kampong..nak minum klorox ke..takder maknanya nak buat sumer tu..baek aku duk bertafakur mengenang dosal lampau..takpon wat kebajikan..

korang salu naek jerawat area mane??sebab aku ade bace..jerawat ni naek kat area tertentu disebabkan masalah tertentu..contohnye..

dahi
biasanya badan korang panas..darah tak jalan lancar..biasanya geng2 berjerawat kat dahi ni..panas baran sikit..biase kalo stress pon leh naek jugak jerawat kat dahi..so wat2 rilek je..kalo panas dok dalam peti ais..kalo stress bace quran..


idong..
biasenye ade malsah tulang belakang takpon masalah dengan penghadaman..kalo kat ujung2 idong tu..kate orang tua..biasenye ade probs dengan organ reproduksi..korang tau kan..


dagu
yang ni aku tak berape nak hengat..tapi biasernye pompuan le yang salu je dapat jerawat kat dagu..yer tak wahai awek awekku???


pipi kiri
hati korang ader probs..jadi berhati hatilah..


pipi kanan..
yang ni aku ingat peparu tu yang tak berfungsi dengan normal..sile check dengan dukun....


kat body
yang ni jarang2 orang yang aku jumpe..sebab..kalo kuar town pon jarang orang yang tak berbaju yer tak???biase kalo kat body..belakang depan..atas dada ke..atas perut ke..deorang ni ade probs dengan masalah perkumuhan..aku tau sangat yang ni sebab dulu2 aku  pon ade gak..jadi kalo muke dah licin..tak semestinye body pon licin jugak kan....


kesimpulannya
berhati hatilah dengan jerawat yang tumbuh diseluruh badan anda...

licin je muke lepas di edit dengan tidak jayanya




bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

Titisan Hujan said...

owh patot laaa...
kalo kes resdung plak pe cer???

den ni da lme xmkn aym..berpantang!!!
(-_-!!)

farah wahedda said...

aduhh aku slalu naik kat dahi...arrr aku panas baran ngeh3

Miss Ran said...

erk tak nak percaya haha

wath said...

aku mule2 naik kat dagu, dagu licin dia berkumpul kat dahi plak, dahi pn da licin dia berkumpul kat pp kiri kanan lak. komplikated weh masalah aku. sekarang pp baru nk licin. mintak2 licin terus la. nk mengorat susah ade jerawat ni

puteri ain said...

tak suka jerawat... grrrr

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
pencen sambal belacan ngan seafood bro

Wani said...

hoho . biasa tumbuh kat dagu . haha

✿ gadis biasa ✿ said...

haish!.
kalo muke licin tu tande nye ape ckgu..?winkwink(^^)

lea said...

jerawat tanda kematangan!

aliarosli said...

yes aku teke betul

ko pakai baju hitam

hahahahhahah,

DuniakuAbstrak said...

jerawat tumbuh bukan sebab resdung ke?

Faaein Talip Roy said...

jelawat o jelawat..

ooo nak menunjuk arr tu yang ko tak de jelawat.. ceh!..

Epal Hirata said...

hehe..aku ni kalu time tensen br naik jerawat..hehhe
pastu setat la memicit2..heheh

padlie said...

good info..
thumbs up!

KHRLHSYM said...

handsome!

MerLe said...

Ooo..gitu ke? xtau la plk.. tapi kn.. hensem la org tu..hOho~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

dah edit ke?aduhh encem nyer..hak3...ngada2 ye..siap edit lagi.

akak byk jerawat sejak peknen..huwaaaaaa

Miss Yaty said...

bese ah tu naik jerawat..heheh..

lawa gmbar kau jiji..heheh

ghost writer said...

kalau kat aku biasanya peha...haha.memang tak caye punyer,tapi tuh lar yang selalu wujud kat tempat aku...

tapi memang leceh kalau tumbuh kat hidung..

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

lyeah jarang tumbuh jerawat gak tapi kadang2 kalau tumbuh tu, dekat dahi laa. takpun pipi.

tetibe tengok gambar tu, macam ade persamaan pulak dengan muka ijat. kimia kuat ni. haha.

vampire's lovex said...

oooooo ada maksud rupe nyeeee...




lalalalla

Puteri Iqa Izyan said...

gunalah T3.

haha

yad'z said...

jerawat seketul besauuu lak tuh tengah naik kat pipi kiri aku nih.. aku tengah sakit hati niehh.. tengah tak sedap hati..tengah tensenn,, tengahh.. ok dahh.. huhuhu

Anonymous said...

lu xpayah nak kesian sgt kat dorang kot der..sbb dorang pun blm tentu kesian kat lu sbb lu xhensem..lex2 sudah..

n..n..aku rase tang ayt muke licin blm tentu body licin ko patut tukar jadi, muke licin, blm tentu hati licin..baru mantap siket. tutup ar sikit cela kat muke kan..at least nnti ade ar perempuan ckp, Alhamdulillah, xsemua lelaki pandang rupe..ok, entry menarik, thumbs up..

Pembunuh Tanpa Bayang said...

kalau dekat kepala macam mana pula ya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved