perasaan ingin tau...

sebelom masok ke pintu stadium semalam..gua lepak2 dulu dengan si mamat kat surau..inilah sifat teruna impian sejagat..gua tengok muke mamat selebet semacam jerk..selaku sahabat yang sejati..gua rase caring je bile tengok muke mamat selebet macam kambing senak perut..nak taknak..memang dalam jiwa raga gua cukup membuak buak perasaan ingin tau pehal muke mamat jadi cam bumbelbee kena tangkap dek askor..sememeh je...

gua: Boleh tak lu cerita kat gua apa problem lu? sedih gile ekspresi muka lu. Buat semak gua tengok.ce cite ce citer..gua tengah rasa caring ni..

mamat: dari asor tadi lagi gua dok tunggu lu tanye gua..ape lu ni layak ke bergelar sahabat sejati gua???


gua: ye la gua nak tanye dari tadi kot2 lu dok tengah baran ke..jadi gua agak2 lepas solat maghrib ni..seusai lu mengaminkan doa gua..gua agak2 suhu baran lu dah menyejuk kot..tu yang gua tanye sekang ni..


mamat: gua nak story kat lu pon gua rase cam serba salah jugak..hurm camne ek..

gua tengok mamat dok genggam tangan die dari tadi..gua syak cam ade benda je dalam genggaman si mamat.. hentah2 si mamat ni nak proposed awek die tapi ditolak ke..hape ke..macam2 imaginasi dah menginteprasi kepala hotak gua yang cukup berideologi tinggi ni...


gua: dah tu hapebenda yang lu dok genggam tu..dari tadi lepas gua doa..gua tengok lu dok genggam je..salam ngan gua pon sebelah tangan je..mane gua nak tengok....ape yang lu dok genggam...

mamat: (sambil2 mengelak) uiks ko ni..weh2..weh2...takyah le..hadoi..taik idong gua je ni pon..gua nak sapu2 kat karpet masjid tak senonoh pulak..tu gua kumpul2 dalam genggaman gua dulu...lepas ni gua basuh le..


warghhhhhh......


lu sahabat gua mat..
p/s
gua nak pergi beruti cuti ke cameroon hgland..nak masok perkampungan orang asli..agak2 kampong deorang ade wifi tak eh..



bukan sekadar omongan kosong

37 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

hahahahhah kawan ko ngan ko same je ekekeke! weh g cameron singgah ipoh nun ke umah akak tapi minggu ni akak takde g genting hahahahah! :)

aliarosli said...

apekah? tue je ke?

Ainul Hayat said...

dia punye story board sikit punye suspen....berdebar2 aku nak tahu ape dalam genggaman....rupenye najis idong. cisss......

nk gi cameron eh? pekata belikan aku sayur2an sebagai buah tangan...agagagaga~

d_LA said...

taik idung masin tolll !! eh, ko gi tgk live ke smlm??wahhhh...lenkali bwk la banner JIJI GELI2 kat stadium tu..haha

Epal Hirata said...

huarghh..nk g cameron gak weyh

Bila Ku Kata Cinta... said...

setahu aku la..yg slalu kuar masuk utan ni (termasuk lah dolu berpraktikal kat kg org asli..) lom pernah aku dpt tau..kg org asli yg kat ulu2 ni..dpt wifi..

Len la kg tu kat area pinggir banda

Titisan Hujan said...

uarghh...syok tuh p pkampungan org asli.

Far8 budak baik said...

hahaha teruk betol...
weh weh..ade je wifi situ..
kene bawa brodband lahh
ngahaa

.izzatul.hazwani. said...

haha.. comelnye korang kawan2 camtu .kah3.

wifi? gne brodben dapat kot..

Ummu~Ishak said...

jiji naik hilux. yeayy!

**hai tuan hilux, selamat berkenalan

deeya said...

cam hape jerp kan kawan ko tu .. huhuhu ~ cmeron hghland ta ade wifi la weyh . ko ta payah g sane la .. mood >> JELESH !

NOOR FATIN said...

wakakakaka! sabar je la

puteri ain said...

hahahaha... tak senonoh betull.. hehe

KUREKURE COMEL said...

cissss....sengal...hehehe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa apakah?macam tak boleh keluar je nak gi buang or cuci. haishhh =.='

Cik Eliza said...

selekeh sey ,

hahahhahahahahahahhahaha!!!

Nurul Afifah said...

euwwwwwwwwwwww...

line enfon pon xde..inikan wifi..

=='



Segmen AKU mengenali blogger/kawan.. :)

ika said...

dasar pengotor ! hahah . org asli skrg kan da maju . aiseh .

azi nur said...

kalau pakai BBM mesti ade line..hehheheeee

vampire's lovex said...

memang selebet ahh kawan ko tu..bhahahaha....






laju gila kot wifi kat kampong tuuu...

alexa yussida said...

ishhhkkk sama2 sengal..cantik pic

skandaLdariLangit said...

koto la ji~ adeh

KatekateKite said...

cam tak abih jerk cite nih =.='



jiji, kite tag hang!

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

ahaha...hampeh~~

SAPE BOLE TOLONG CIK BUNGA INGATKAN PASAL NIE, PLEASEE :(


cik bunga bengang ar publish entry tp tak kuar kat d/board.. da tukar ke auto pon die mintak kite set date & time utk publish.. tolonggggg~~~~ :(

Hansyirah Takezur said...

siyes gamba tu sangat lawa.. :D

Faaein Talip Roy said...

gelilah weh... tu lah ko sibuk sangat nak tahu.. memang segan arr kawan ko tu nak cerita sebenarnya...

HEROICzero said...

baik lu kata, xpe bro, calit kat tangan gua jek.

HAHAHA.

selamat bercuti. enjoy urself. =)

Hanis MY said...

ji maaf banyok deh tokdey jugok nok jupo...takpolah nati kawe abih blaja buleh la kito jupo deh g jaley rayo etc hehe...jago diri nati kawe jenguk2 sokmo la blog demo ni...mugo buleh online tiap2 hari doh ni...

padlie said...

enjoy kat cameron yer...
wifi ada je.. tp takut laptop x detect.. ;p

Afikah Aziz said...

eiii yerkkk geli huhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

takde wifi, sekian. teheheh !

Qaseh dalia adelia said...

HAHA KOTOQ !

MerLe said...

g cameron tu bli la strawberi 2,3 bungkus.. wifi? emmmm..tgk tmpt gk la.. dekat dah ngn lipis

kechixx said...

hahahahahaaaaa...taek idung....hahahahahahahaha;D

KHRLHSYM said...

geli dowh. ekekke


ada kot wifi

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

c i n t a b u n g a HENNA PRE ORDER just ready! :)

sakinah_tarmizi said...

alamak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved