perpisahan






perpisahan itu pasti..bersifat sementara bagi yang masih bernyawa..kekal abadi sifatnya bagi yang meninggalkan sang dunia berjumpa ZAT yang sememangnye tiada penghujung dan permulaannya..

kesedihan bagi perpisahan itu suatu yang sering terjadi..berjurai titisan air mata menemani bagi mereka yang merasai..semua itu bersifat sementara..sementara mereka masih lagi saling mengingati..bila sudah semakin hari sifat fitrah semula jadi akan mula memakan diri..semakin hari semakin dilupai..itu fitrah kejadian insan yang tiada kekal abadi..

ceriteranya
terlihat disebalik kaca matamu..jernihnya air bergenang di kedua matamu..hitam matamu jelas mengkhabarkan tentang kesedihan dan keterpaksaan dirimu,,
namun sedarlah wahai sang penuntut ilmu
aku selaku gurumu tiadalah daya bagiku untuk menghalang kehendak orang tua mu..mereka selayaknya bagi dirimu..ingatlah sesungguhnya keredhaan sang pencipta bersama dengan keredhaan mereka berdua...selagi tidak dipinta maksiat sewajibnya bagi mu untuk melakukan taat..

terkadang apa yang kamu fikirkan tiada baiknya bagimu itu merupakan yang terbaik buat dirimu..mafhum sang pencipta membuktikan kebesarannya..terimalah segalanya dengan kerelaan yang bertunjangkan keimanan bukan atas dasar keterpaksaan dalam penerimaan...dan aku mendoakan supaya dirimu ditaqdirkan menjadi sang murabbi yang meneruskan perjuangan.. 
p/s
buat student gua yang terpaksa pindah sekolah atas kehendak orang tuanya..



bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

Bella Ayub said...

alahai..sweet nya cikgu ni buat entry ni untuk student diaaaa.. :)

kadang kadang perpisahan mendatangkan kebaikan.. lagipun apa yang dah disusun olehNya adalah yang terbaik dan bagus..

puteri ain said...

setiap pertemuan pasti ada perpisahan..

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

syg betul cikgu ni kt anak muridny . . :) sy pn ta ske perpisahan . .

fiezah91 said...

alahai..baiknya cikgu jiji ni.. siap buat entri tu..hehehe

nelly said...

sebut perpisahan , sedih !

KUREKURE COMEL said...

dulukan...time member kena pindah..
mina la paling kuat nangis...



hehehe...padahal pindah kelas je...kihkihkih..

aLya maNip said...

isshhh..sonok ar lau ade cikgu camni masa alya skolah dulu..nie alya tukar skolah xde pape efek pon kat ckgu..hahaha

alexa yussida said...

perpisahan mngajar erti persaudaraan dan penghargaan (:

jiha azli said...

such a sweet teacher :) i wanna be like u!

Ainul Hayat said...

Cikgu jiji memang baiklah...kalau ai jadi student you, kompom ai tergaru...eh eh...terharu....

epadzz zainal said...

(:'_':)

touching...

norizzati mat suri said...

soba laa g deh~
mata itu....huhu

KuNanGKuNanG said...

perpisahan2 sesuatu yg menyakitkan...

yad'z said...

ko mesti sedih jugak ni kan.. beruntung student ko meon dapat cekgu cam ko...

Cik Eliza said...

so sweeeeeeet~~~

cikgu cemerlang , kehkehkeh!

aliarosli said...

alahhhhhhhhh,bestnye student hang

nak gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved