polis dan gua...

on da road nak ke golok...ade goblok yang buat roadblock...sesuke suki je tahan menahan kenderaan lalu lalang..gua tengok muke deorang..gua syak ni polis baghu..jadi sesaje la nak tunjuk gah kat area gua...tapi takper la..gua paham sangat dah..biasa memang polis mude cenggini salu je kena jaga roadblock waktu matahari dok mencanak atas kepala..jadi gua rase cam terpalit sedikit rase kesian pulak kat deorang..gua lalu dengan penuh tersopan santon depan deorang..

goblok:inchik..nak pergi mane???nak buat pe ke sane??bak sini IC ngan lesen ye encik..

gua terpegun..tak penah gua jumpe polis tanye dan mintak sume benda dalam satu rangkap ayat je..gua agak goblok tu dah kepanasan...gua kasik IC gua..die kate okeh..gua kasi lesen pemanduan berhemah gua...tetibe die suruh gua kuar dari kete insswara gua....

goblok:ni lesen inchik punye ke...pehal gambor  dalam ni gebu campor montel2..yang real punye hitam berkilat dah tu cekeding lagik..ye ke ni lesen inchik..

gua yang sopan:hamboi inchik..sesedap rase je kate hitam berkilat..yang inchik tu hitam berminyak takder lak saye ambik kesah..inchik pon lagi keghing dari saye gamaknye..tu lesen saye la...

goblok: mintak ke meja sane ye..kite nak wat sesi berkenalan sikit..
gua ikut je arahan goblok atas rase kesian belas..dokkat meja duja tu due tige hempat minit..gua mesej member gua..suh die datang..yang goblok tadi sibuk dok tanye gua macam2..gua mintak die tunggu kejap.sebab seminit due lagi lu bakal mintak mahap dengan gua..

cukup 5 minit setengah detik..member gua sampai dengan kereta peronda polis..goblok cepat cepat pergi sambut tuan inspektor dengan penuh hormat..sambil2 deorang berborak sakan gua ber3G dulu dengan umi gua..nak tunjuk kat umi gua yang gua kena tahan polis..biar umi gua rase cemas..hehhee...

si inspektor: cikgu2..kitorang mintak mahap le..sebab wat cikgu dok lepak kat sini lame2...biase la cikgu.bebudak baghu..ehehe..haa ko ni goblok...tu memang lesen cikgu ni..die dulu gemok cam mamat iklan digi tu..sebab tu gebu je..sekang ni die dah cekeding dah..

gua yang sopan: heheh...bior le dah keje deorang..aku ni jugak yang salah tak tukar2 lagi gambor dalam lesen tu..nanti2 aku gi tukar le eh..eh tuan inspektor dan goblok2 sekalian.moh kite pekena cendol sebarang due lu...

agak rumit bile berubah secare mendadak...tapi yang part hitam tu..serase rase gua..kulit gua nga fahrin ahmad tu same je kalernye..





bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

Hansyirah Takezur said...

ekekeke.. cian nya..
tapi mmg salute la ngan prubahan mr.jiji ni smapi polis pon xcam..
:)

puteri ain said...

amboii . sempat 3G dengan umi lagi tu . haha

MerLe said...

hehe..sesungguhnya diri ini amat kesian pada kamOo..kena buat yg baru dah tu..
gne bleh brubah? my fren tnya..hehe

bersama kak Es said...

sabo je..
lain kali tanya die..nak ke kurus cam saya ni ha???
minum air gelen-gelen. haha

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK JiJi...

TaK PaSaL2 Je... LaiN KaLi TeMPeK Je MuKa BRaD PiTT KaT LeSeN Tu... CoNFiRM PoLiS2 BaRu TaK BaNyaK SoaL... (^_____^)V

JoM BaCa KNaPa aMiR MaHaRaJa LaWaK BuaTKaN SiS MaLu... uHHH!~ >_____< http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/04/oh-saya-taknak-jadi-bahan-lagi.html

liyana said...

hehe..tergelakk soorg2 bce..
smpai polis x cam..kecian.
gi golok wt gpo

aliarosli said...

hahhahhahhahha,kecian polis tue ko panggil goblok

hahhahhahha

Miss Ran said...

hahaha mmg gebu

erk mmg kne tuka pun..lain mukenye

Ummu~Ishak said...

aku suka ko yg gebo.. ahakzzz

epadzz zainal said...

haha.

~sekian

vampire's lovex said...

wahaaaaa....



berbeda skali

alexa yussida said...

fuyooo..lain benor , mmg polis tu tak salah..ko yg salah apsal tak tuka pic..keke

siap ngadu kat umi...alolo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved