review spongbob. and da geng..

korang takkan le tak kenal katon span ni..spongebob..tipu la tak kenal..sekang ni ramai yang dok tergila gilakan katon ni..sampaikan nak bagi hadiah besdey tuk awek ke bini ke..sanggop je korang beli spongebob...nak kate nampak cam kiut..takder pulak aku tengok ciri2 kekiutan tu wujud kat katon tu..cerite die simple dimple mimple je pon..pasal kehidupan menatang2 bawah air..tapi yang aku herannye sponge bob ni bukannye menatang pon..hape kaitan pon aku tak tau..

disebabkan tahap keboringan aku dah melampaui batas batas yang ditetapkan..maka aku melayan jugak la katon spongebob yang berpuluh episodnye dalam mase semalaman..tetibe aku baru rase paham.pehal adik bongsu aku selalu sentap kalo aku tukar channel laen mase die dok layan spongebob..aku rase cam bes jugak citer katon ni..ce tengok watak die..aku rase sumer kepala jahat2 tak tentu arah..


1. Patrick yang Pemalas
 ini ialah seekor tapak sulaiman..bukan tapak orang lain..dan jugak bukanla seorang manusia yang boroi..ini ialah patrick member kamcing si span kuning..
menatang ni dok bawah batu je keje die..tak penah2 nak buat keje..dah le kuat melantak..kepale hotak tak jalan2 jugak..


dalam episod big pink loser..die siap dapat award lagi tu..sebab tak buat ape keje pon dalam jangka masa yang lama..


2. Squidward Yang Pemarah

ini ialah menatang sotong yang mane emosi tak pernah nak stabil..keje asyik dok marah orang je..dah tu plak suke tinggi2 suare.dari memule citer sampai last asyik marahkan si span kuning tu je keje die..orang kate kalo suke sangat dok tinggikan suare tak kena tempat..boleh rosak woo alat sulit.. 


3. Mr. Krabs Yang Tamak


banyak2 watak aku rase cam suke jugak ngan menatang ketam ni..muke die tu kalo aku jumpe kat town aku dah boleh agak dah muke orang tamak...dalam citer tu die ader restoran dan memang bernafsu besar dengan duit..segala galanya duit..ade orang kate..orang tamak ni takder pon salu rugi.lagi untung ade kot.. 


4. Plankton Yang Iri Hati Dan Pendendam


tak padan ngan kecik.dah le mate satu..memang kepale hotak durjane tol menatang ni..salu je cemburu..jeles ngan Mr. Krabs sebab The Krusty Krab sangat berjaya,restoran die plak The Chum Bucket tak penah nak laku.aku tengok menatang ni salu je nak curi resepi krappy patty tu..dah die plankton buat le resepi plnkton patty ke..mintak ngan bro mat gebu la senang cite..


5. Sandy Yang poyo



ni satu lagi menatang yang tak patot pon ade dalam laut tapi nak jugak die dok dalam tu..siap pakai tank oksigen lagi tu..dah nak tinggal dalam laut buat care dok dalam laut la cik kak oit..ni dok bangga2 plak die tu asal dari texas le las vegas le hape le..siap bangga lagi tu die makhlok darat..hapejadahnye.

6. Spongebob Yang Berlebih-lebih


hah ni span kuning..hero citer ni..memang selalu je lebih2..die memang lebih2 nak tunjuk kasih sayang die.caring die..cinta dan sayang die..isshh naek meremang bulu telinga aku..cam nyah pon ade aku tgk die ni..
ade satu episod tu die siap jadi bini si patrick tu lagi..humakngai..pelik tol aku..

mengate pon mengate jugak..disebalik semua itu, kartun tersebut tetap lucu dan sebagai hiburan yang menarik untuk semua dan secara langsung watak-watak yang disebut di atas adalah diadaptasikan dari perangai manusia juga.ye tak..


aku lagi suke layan sin chan..lepas ni aku akan setia dengan sin chan jer..ijat pon suke sinchan...ijat tu pon dah macam sin chan aku tengok..



bukan sekadar omongan kosong

37 comments:

NAD_YA said...

doraemon !

Ainul Hayat said...

Ko ni memang mengingatkan aku kepada seseorangla...haish..

Aku cam takleh blah je ngan Sin Chan..Gatey metoi..

aliarosli said...

wanderpet (takretieja) kami datang
membantu mereka dalam kesusahan
kami tak kuat,bile bekerjasama kami jadi kuat















ek,salah lagu

are you ready? yes kapten
i cant hear you?
spongebob squarepants
spongebob squarepants





hahahhah,suke je sume katon

spanbob seluar berkotak
doremon
wanderpet
cincan, catdog
blueclues

Jiji-Fify said...

tak penah2 aku jumpa org review citer katun dgn begitu detail sekali! syabas inspektor sahab!

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

Nisa' Pasir Gudang said...

seb baik ko review..dok tgh nonton ni..kalau tak sampai esok la dok tertanya2 ape hal la cerite ni..kehkehkeh

KuNanGKuNanG said...

upin ipin...betul3x...he3

Arm_mj said...

si sepang kuning tuh adelh binatang lam laut..haha btol ni..aku baru taw time belajo bio time mtrik..tp x taw la ghupe dy cmne huhu

farah wahedda said...

cite HAGEMARU lagi best dari chin chan hahaa

Ainul Hayat said...

Jiji,
Malam ni ko ade kat Astro Oasis ke? Pukul bape?

eqbalzack said...

soo cute! buat abntal pelok best ni...hehe

d_LA said...

hahaha..ko mmg menghayati watak dorg ni..rmai giler suke c patrick..aku pun x paam nape sbb aku x tgk..haha..kalo sinchan aku suke walaupun pangai geli2..

Faaein Himura said...

sin chan memang sesuailah untuk budak beso cam ko... hahahaha..

Epal Hirata said...

weyh jiji..shin chan gatal doe..aku xsukee

Princess Nur said...

apa yang penting? KERJAAAASAMAAA!!

intan.maisarah said...

usop santorian jugak best

ieka darlink said...

muahhaha. aku suka kluang man..

vampire's lovex said...

better jd spongebob yg x gatai cam shin chan hahaha

ika said...

susah jugak bile orang dah tue nengok cerite kartun . ehei . eh tue ke ? hahha .

KUREKURE COMEL said...

cuba ko layan sailormoon..hahaha...

tau tak cerita tu?pemes time sek ren tu....hehehe...

gadis kepastian said...

ahakzz y dia jadi mak untuk kerang 2eh..haha

Amirah Adnan said...

mickey mouse jugek yg cun! :p

Mardhiyyah Ridzuan said...

Hahah...Tengok citer Spongebob pun gelak..Baca entri ni pun gelak sorang2..ahahha

SiS NaD said...

TaK PNaH MiSS CiTeR Ni KaT TV9 KoL 5 PTaNG WLauPuN DoK uLaNG2 CiTeR YaNG SaMeR...

JoM BaCeR KiSaH GuRauaN YaNG MLaMPau!~

http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/04/oh-satu-pembohongan-gurauan-melampau.html

puteri ain said...

haha..dulu layan gilerr spongebob..

Chegu Zubir said...

minat btoi yer..dengan span kuning ni ek..hehehee

jom baca ni
.:Mana Lebih Penting...Follower Ramai Atau Pembaca Setia:.

Farhan Zulhusmi said...

Lama tak tengok spongebob....hehehe.....

Ummu~Ishak said...

org yg suka layan sinchan lagilah rosaknya akhlak dia.

>> sinchan jahat mulut - boleh mengata mak dia depan2

>> sinchan pelucah - suka tayang dia punya punggung, kdg2 dia punya 'gajah'

>> sinchan pemalas dan jahat - suka ngelat bila cikgu suh wat kerja, suka pedajal kawan2

kalau anak2 kecil ikut perangai sinchan ni memang rosak la masa depannya

LiLohOnEy said...

tak tahan siap buat review tuh.

dgn aku skali semangat baca smpai ke titisan terakhir.

haha!

yad'z said...

sinchan!!! aku shukerrrr!!!

~syue~ said...

saya ade kawan yg fanatik gle kat spongebob.smpai hadiah untuk ckgu pun dia bg ptung spongebob..hadoyy
:D

~jom lawat blog sya !

farah ilyane said...

hhah , seronok ronok laa entry ni . ceciter katon laen plak , sekarang nie tgok ramai bebenor yg minat domo , tu lagi pelik . hha . takde perasaan punya katon . btw . suda follow laa blog nie .
follow balek erk *tak paksa pon*

http://kechikewchiktalk.blogspot.com

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa spongebob tu binatang laa
=D
lyeah aritu buat research pasal spongebob, untuk speech to inform fpr public speaking.
spongebob ni binatang kat laut dalam tapi ghope dia macam rumpai laut.

Encik Psychopath said...

plankton fav aku.

Qaseh dalia adelia said...

pocoyo !

sicomot-comel said...

pasnie review doraemon plak ye ^^

kechixx said...

hahahaha...kelakar laa...;p

alexa yussida said...

peberet katun nih lagi2 kalo yg ckp melayu..suara unik sgt..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved