salahnya kita..





umumnya ku lihat terbeku fikiran mereka tatkala mentari isnin mula menjelma..
namun situasi berbeda menimpa diri sang pemerhati mereka...
si pemerhati mula terbeku pemikirannya dikala sinar mentari rabu memulai awal harinya..situasi begini seringkali melanda saban tahun dari bermula beda fikiran antara baik dan buruk si pemerhati..

 
seringkali bagi mereka menyalahi saban hari.. waktu ketika ..serta zaman yang semakin memuncak menggapai usia akhirnya..sedang keaiban itu datang dari diri mereka..tiada aibnya pada sang hari..waktu serta zaman yang mereka puja..seringkali zaman ..hari dan waktu ketika dicerca sejijiknya tanpa ada sebarang jenayah yang dilakukan dengan sengaja..

andai zaman..hari dan waktu ketika tahu mengatur kata..hukumannya kita yang akan menerima cercaan kembali dari kata nista mereka..

dan aku..dan aku tergolong dari golongan mereka...mereka yang hanya menyalahkan zaman saban hari dan jugak waktu yang berdetik semakin jauh berlari meninggalkan kita.. 

p/s
pergh gua rasa cam nak menjadi je gua wat entry ala2 brother ghost writer..muahaha..geli geli geli....gua nak mintak pendapat die weyyy....teruja ni..bro..gua mintak tunjuk ajar dari bro.. 



bukan sekadar omongan kosong

14 comments:

airazulaikha said...

erkk....

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK JiJi...

eRR... 'SPeeCHeS'...

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

tiba-tiba rasa macam tengah baca sajak pulak
=.='

hahaa. nice one =D

aliarosli said...

tak paham ape yang ko repek nie??

Oopss..Cikgu Cinta said...

mung tak hbis ngan geli2 mung huhu~~~~~~~

p/s:bukan aku la ....cikgu aku yg dari kelantan tu...

Epal Hirata said...

aku salah tgk blog ke ni...jap..refresh2

elinADNAN said...

loading................................................................................

saya bukan tomato said...

errrrr belog sape ni ? --'


:P

ghost writer said...

senting sekali..malah penulisan begini kalau tidak disertakan dengan simile atau parable maka ia seolah lagu tanpa seriosa.kita kadang2 masih punya surealisme yang kita sendiri tidak sedar.

serari(sehari)kita membicarakan soal2 yang kadang2 bukan untuk kita dan kita merasakan bahwa kita lebih mengetahui dari orang lain sedang bagi orang lain kita terlalu dungu.ada timbal baliknya dalam soal begini.

aLieF si Muncung ManiS said...

ni JIJI ke,A samad Said ni??? haha

Hansyirah Takezur said...

jiji..
can u explain a lil bit?
dok pehe.. =.=''

alexa yussida said...

grr

aku tak faham..

cukupla ghost writer sorg buat aku penin n kena fokus bila baca en3 -.-'

ko buat en3 geli2(plus tzkirah) dah la..leh aku gelak n senyum..huhu

kiera'sakura said...

aku time kelas bm dlu slalu ponteng x paham bahasa sastera tahap everest nie.. hahahaha

Ainul Hayat said...

Aku setuju dengan alexa yussida.
Aku suke entry sengal2 dan berilmu kau tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved