akhirnya bertunang...

hape kome ingat dah bertunang dah boleh bergeli geli ke weyh..yang ni pakcik rase macam nak cubit je lipatan lemak kat perut orang cam ni...bior meraong kepedihan..

bertunang ni maknenye perjanjian antara pihak laki2 dan pompuan..dah kalo due2 pihak setuju maka berlakula broses sarong cincin pas tu tukor2 hadiah..ade yang bagi cokelat ferrari rochea...ade yang bagi selimut berbulu..macam2 lagi la..kalo pakcik..pakcik nak kasut bola...

yang jadi masalahnye sekang ni..masyarakat kite sekang ni dah jadi cam salah kefahaman tentang konsep bertunangn ni..hari ni..bile dah bertunang je kompom2 tersengeyh sengeyh bagai mendapat tiket nak berdua duaan...yang paling tak bley blah lagi..siap ade yang nak tinggal serumah lagi tu..nak wujudkan keserasian la konon...

betol ke tak ni???

p/s
pakcik rase2 pakcik nak nikah je terus..boleh ke tak cam tu..parent awak ok tak..



bukan sekadar omongan kosong

34 comments:

bersama kak Es said...

anak Kak Es pun tak yah tunang kalau dah kenal dan berkenan. Kasi nikah je terus kan, kan

deeya said...

apsal nak cobet lemak diowang pulak ?? haha ! diowang salah tiket lah ji nak bergeli-geli ..

weyh ! ko jngan nikah terus ji .. kot yer pun nak kawen , rase lah kejap tunang . baru la nampak seri darah fresh .. ngeh3 !!

aDieyZa said...

zaman skrg ni org bertunang sekejap jer.. kiranya mcm nk ikut adat & merasa pengalaman bertunang la kan.. dulu aku pun x nak tunang, nak trs nikah jer tp family beria nak mjlis tunang, so aku ikutkan jer..

tp alam pertunangan bukanlah lesen besar utk pasangan buat perkara yg x elok.. still kena jaga adab susila..

KUREKURE COMEL said...

tunang dulu lbh baik..tapi jgn smpai mcm tu...


org skrg nak kejar glamer je...

Ieda Al-Habsyi said...

saya sebagai bakal mak mertua ko sgt setuju le bebeno, eh eh eh, hahahaha :)

chemay said...

huishh...
kawen terus jimat sikit kan?
heee
:P

efa said...

err macam tu pun ada tp bg pendapat nak tunang tu boleh tp jangan lama-lama la,org kata tunang tu macam ikatan dah la lagi satu sementara menyimpan duit untuk nikah err tp batas2 tu perlu la dijaga juga :)

Faaein Talip Roy said...

walawehh.. jiji nak kahwin dah..
macam tua benau ko ni dok membahasekan diri pakcik2.. hahaha..

parent aku on je.. meh ler datang minang.. hakhakhak...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe...dah kenal takyah tunang pun takpe.org skrg jd kan tiket tuk lbh bebas jd pre-husband n wife lak masa tunang ni..adeh..dunia dah makin maju.manusia makin jahil!

pstt:ustad aka uztaz bkn cikgu ke dlm bahasa arab?hehehe

Hansyirah Takezur said...

bertunang bukan tiket maksiat..

tap gambar tu tak boleh blah la.. hehe..

jiji... lama xdatang sini.. xtaw pon dah tukar layout.. ingat masuk blog org lain tadi.. hehe.. :D

JIJI YU said...

nampaknye ramai yg bersetuju aku kawen terus..dgn ini..jom le ramai mengahwinkan aku...

sis LM..gurau je sis..ehehehe....ustad tu cikgu jugak bha..

catherine- said...

nikah jer terus pakcik jiji. lagi jimat dan cepat dan x penat

:)

hakimeliza said...

kawen teros lagi bagus, =.="

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

parents saya ok je...pakcik tu je yg tk sudi ;)

Ina said...

kalau tak buat cam org puteh tu, tak moden..chitttt...

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

tunang ni bukan macam main chop2 ke? hahaa.


agak2 berapa lama title pakcik tu melekat ekh?

ika said...

org skrg , x paham konsep . kalo bertunang , jd mcm org lps kawin . kalo tutup aurat , tutup rambut je , yg lain bole dedah . x paham aku . ouhh

✿ gadis biasa ✿ said...

pitcha attached tu tak bley blah.huuuuu^^

errrkkk???.kite okey je..jimat.!!!.hahaha

liyana said...

ingtkn ko yg bertunang..haha
bertunang bkn tiket nk berdua-duan..
tp skang pun klu lum tunang rmai dhyg berdua duan..skang rmai yg wat hari pertunangn n perkhwinaN pada hari yg sama..jimat..

farah wahedda said...

baik kawan je terus lau macam tu..parent awok ok je hahaahha

ReenAppLe said...

hahahh.... saya okey jerk... kua3...
betoi3.. bek kawin terus... tak yah duk tunang2 nie... tunang nie kalao ikut adat melayu atau islam??? tak sure... untuk kenal lebih dekat,,, tapi kalao yang bertunang lepas 5 tahun kapel takyah la tunang3 sebab komfom daa kenal hati budi masing2???kan kan kan???heheh
=)

Gayahspears said...

hahah.. tak yah tunang.. membazir duet je wey...
baik ko kawen teus je.. ha.. jgn lupa ajak aku bila da kawen ya..hahaha
teringin beno nk makan nasik minyak kamo ;P

khairunnisa ♥ said...

tunang or kahwin dua dua okay ^_^ cuma kena tahan iman sikit dalam relationship ;) jangan lupa jemput kahwin.. haha..

JIJI YU said...

amboi2..ramai bebeno nak suh aku apply masok meminang..

unieMARKS :) said...

nak pinang jiji la ! hahahaaa ;p

Epal Hirata said...

ko pegi la kwen cepat2...aku nk makan nasi kenduri ko jerrrr...

aliarosli said...

pakcik, bulan 6 nak tunang

hehhehehe, tapi bukan saye la pakcik

ada orang tue nak tunang, hahhahah

tak sabo, weeeeeeeee :)

Ummu~Ishak said...

tunang kejap pun ok.tanak tunang pun takpe.

tapi kalau akak wajibla tunang walaupon kejap sbb nak tambah koleksi barang kemas, muahaha

kiera'sakura said...

mama aku kata ok.. hahaha
aku serik dah betunang...hohoho

gadis kepastian said...

setuju wei...haha nanti kita bertunang ea apek...

alexa yussida said...

nak makan nasik minyak tu ajak aku ye..

**::CIKNUURUL::** said...

rmai yg nak ek ji,.ermm,aku je yg xnk,.haha,.g cepat2 kawen,.aku nk dtg kelantan ni,.hehe,.

JIJI YU said...

ekeke..korang tunggu je la jemputan aku..kalo tak datang aku sentap..

Ainul Hayat said...

Bertunanglah ji..merasa bergelar tunangan org...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved