posting ke sekolah juvana....

"ibu..bile ibu nak datang sini..aim tak tahan dah duk akt sini..hari tu aim nampak deorang paksa sorang budak suh makan makanan atas lantai..tiap tiap malam sebelom aim tido..deorang mesti ade pukul sorang budak..ape salah budak tu ibu???

korang layan tak weyh citer juvana..pakcik layan weyh..tetibe je tukar kata ganti diri jadi pakcik..rasa cam klasik jugak pakcik ni..pasan..nyampah tol..dah dok layan2 citer juvana tu..pakcik tetibe jer cam teringin pulak nak jadi cikgu tak pon pak ustad kat sekolah yang cenggitu..ader saper2 leh rekemen tak???pakcik tanye dengan siyes ni...memang betol betol siyes..
ape sebab pakcik nak ngajo sekolah cam tu.pakcik pon tak tau.ape kaedah yang pakcik nak gune???

ni kaedah pakcik la ek..sebelom ni pakcik dah gune sebenornye kaedah2 cenggini kalo jadi fasilitator kat mane2 program ke..dan kaedah ni pakcik dah gune mase pakcik masok kem PLKN tahon lepas..kena pulak dengan geng2 kumpulan ketige..deorang lagi dasat dari watak watak dalam citer juvana pakcik cakap korang weyh..setakat si botak tu..serase rase pakcik..kompom awal2 lagi dah kena tibai sampai ilang seri wajah..

kaedah packik la..memule ambik mase kenal deorang..teliti dulu capabality deorang..tapi pakcik tak kasi deorang kenal pakcik lagi..msyterious man le kirenye..

pas tu pakcik guna kaedah..masok kandang kambing mengembek.masok kandang rimau mengaum..korang pon tau kan kambing tu bau deorang takder la enak sangat ye tak..pakcik akan  akan masok kandang kambing tu..tapi dengan pakai 'spesel perfume' sebab nak kasi tarikan deorang kepada pakcik..pakcik pon akan turut 'mengembek'...tapi cara pakcik 'mengembek' mesti lagi merdu dari deorang...sebab pakcik nakkan perhatian deorang dan jugak pakcik cube mempengaruhi deorang..anak anak paham ke tak ape yang pakcik cube sampaikan disitu????

dah tu..bile dah dapat perhatian..bile dah ade pengaruh..takkan taknak gune kelebihan yang ade???

ni bebudak PLKN le ni..
pakcik nak tanye jugak pendapat anak anak sekalian..ape betol ke kaedah pakcik gune ni ek??kang pakcik dok syok sesorang je..setakat ni kaedah ni cam leh pakai je..tapi kalo ade kaedah2 lain..cube anak2 ketengahkan ye..



bukan sekadar omongan kosong

30 comments:

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

saya tak paham hape yang pakcik nak sampaikan le

Mohd Ridhuan said...

syok duk melayan juvana td...
wlaupun tgk sikit je...
gara kilat menyabung...
kene tutup tv la...

harap2 tercapai la posting kat sekolah juvana...
rase2mye kaedah tu berkesan gak...
msuk geng ngn budak2 dlu n ikt rentak...

HAJAR hasan said...

serius! juvana sangat SUPERB!!! teehee~ pokcik. bersungguh-sungguh ye pokcik nak mengajar di sekolah cenggitu. hurrmm.. boleh la kot kalau pokcik nk gne cara tu. tp, rse kalau mcm cikgu zakiah pon oke jgk ye pokcik. :)

aliarosli said...

ok gak tue pakcik

meh la, minta datang handry gurney kat melaka

hahhahahha, promote melaka nie

tak pernah datang, jemput ler

tapi kalau pakcik datang, konpem dekat pontian dah

ghost writer said...

takkan nak main redah jer masuk ke tempat tuh nak ngajar ye dak.so bagi aku kaedah terbest kena tunjuk lebih ganas dari keganasan yang dowang ada.nak ngajar biar tahap disiplin tuh menginsafkan dowang...tak leh gak,bagi dowang duk lama lagi dalam tuh.aku tak baik sangat,tapi pakat nak lembut-lembut payah sikit lah.

ika said...

anak setuju dgn pak cik . kene gune care halus , bile da masuk , haa ! lu langsi lu mati . mace2 la pok cik weh .

liyana said...

layan gak eh..bgus2..pi la jd ustaz kt skola juvanae..kotla dieorg dgr ckp ko..hehe

cik heroin said...

sy paham. klo geng mcm botak tu mmng kena guna cara mcm pkcik ckp tu. cuba selami hati diorg ( cewah ), baru tahu diorg cenggane, baru intim. hoh hoh

Gayahspears said...

hahaha... yg aku tahu.. aku tak sangup kalo dapat ngajar budak2 kat ctu.. kang aku jadi ganas susah... xde sape nk ngorat.. <--- kah3 xde kena mengena... ape2 pon best ceta juvana tadi.. hahaha

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

mencabar kan mengajar kat sekolah juvana tu.
tp memang betul laa kalau budak2 macam tu, kene get along dgn diorang. jadi geng diorang baru ngam nak ubah perangai nates tu.

err yg budak plkn tu, pehal jadi pocong tu? hahaa.

Titisan Hujan said...

meh kt henry gurney(ntah btol ke x eja) ni haaaa

skill ok da tu.knl peribadi mrk
fst impression penting.jd garang tp jgn SS.

Epal Hirata said...

ak stuju ngn alia,
Ko mtk tkar henry gurney je..

✿ gadis biasa ✿ said...

datang..!!!

hmm kan dah kate ko lembap bley tahan la.ngeeee

vampire's lovex said...

x payah mengembek ke hape,tibai je mana2 budak yg tak dok diam..

hahaha

alexa yussida said...

ko pergi plkn sbb tangguh ke dlu ji?wajib p eh?risau lak aku sbb dlu aku pon tangguh sbb nk smbg stdy..aduhaiii remaja balik la jwbnye aku g plkn..keke

miszlullaby said...

Sampai bile pakcik nak jadi kambing pakcik? Hahaha..

Gurau je...budak2 jejahat ni, potong je kepale dorang.kekkeke..

syahira ariff said...

pakcik
budak2 x takut hantu lo ni
diorang takut org sakit jiwa mcm kak limah

**::CIKNUURUL::** said...

pkcik dh kuat semangat ke nk try kt sne?,.mntal fzikal msti masyukkk,.hehe,.

Faaein Talip Roy said...

sesuailah dengan ko.. bebudak ni pasti terujalah kalo dapat cikgu cam fahrin ahmad.. hahaha..

kAmi dAn mEreKa said...

mmg kena fhm jiwa dorang ni dulu lah pck,
kalau guna cara kasar, komfem2 dorang ak makan saman punya lah, ;)

farah wahedda said...

mesti sedap kan pakcik mengembek...hahahah gerenti budak budak juvana takot kat pkcik hehehe

wath said...

macam best kaedah pokcik tu. g le try. nnt da berjaya leh wat filem plak oooo

Cik Eliza said...

suka tgk juvana , kadang-kadang kelako pon ade,hehe,,

:D

semoga berjaya la eh, haha

Arm_mj said...

erk pakcik, saya rasa mula2 pakcik kena ubah muka sket, bg nmpokganas..kil!kil! die!die!

cik azeya said...

faham pakcik. saye faham!

er kalau masuk kandang rimau jadik ape?

d_LA said...

makcik rs pakcik boleh sebab malaysia boleh!

JIJI YU said...

aku mmg kena plkn sebab tanggoh..ramai yang kena lepas kuar university sekang ni..bagi student oversea kalo taknak bagi kena..pasport janngan kasi mampos die punye tarikh...

aku dah sedia fizikal mental dah..

KUREKURE COMEL said...

hehehe...agak berkesan jgk...jdkan diorang mcm member..slami hati diorang...tp kena pastikan diorang tak pijak kepala ko lah...weee...

Hansyirah Takezur said...

hehe..
sempat salin satu2 ye apa yang aim cakap tu.. hehe..

jadi ckgu kat skolah juvana kena tough.. xleh sgt nak marah2.. nanti mmberontak mmg kita la naye..

mmg kena main psikologi la.. sbb plaja2 nie pon manusia gak.. kita kne bntuk dia dgn baik..

humm.. jiji.. ko mmg minat ke jd ckgu sebelum ni? share lah story.. aku dlm psimpangan dilema nk plih law or ckgu..

Ainul Hayat said...

Setakat ni belum pernah tengok lagi cerita juvana tu.
Mungkin pendekatan kau tu boleh diguna pakai andaikata kau di posting ke sekolah sedemikian rupe. Tapi bagi aku, stiap tenaga pengajar kat sana memang patut bersedia dari segi jasmani, emosi, rohani dan intelek. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved