anjakan paradigma itu perlu

gua baru je balik keghoje...gu singgah kat restoran masakan panas..sebab anak tekak dok menggeli nak makan tomyam pedas gegile sampai terkeluar taik mata..tapi sumer tu tinggal angan2 bile tengok tukang masak kat restoran paka baju nampak ketiak..seksi sampai tahap seksa gua nengoknye..

plan B..membeli belah kat kedai runcit makcik yah..tetibe tibe:


"ustad2.nampak tak pembaharuan kat kedai makcik ni???..cer tengok leklok..usha dengan pandangan mata hati..bace ayat kursi..cer tengok cer tengok...


"takder pe pon ni makcik..takder pulak saye nampak anjakan paradigma berlaku di sini..."


"ustad ni dah rabun bebeno ke hape..tuu..tuuu...tak nampak lagi ke..ke wat2 tak nampak.."


"ha'ah la makcik..eiiiii..wawawawa..suke nye ittewwww...yea..deng deng deng..de gedeng deng...ihhhhh..makcik tak gitau pon ek kat itteww semalam..akhirnye kan makcik..setelah due tahon saya dok mintak ngan makcik..akhirnya mereka merealisasikan impian kita bersama makcik kan2....jadi tak payah le amkcik nak berkirim roti ni kat saye lagi ek.....


akhirnya setelah hampir due tahon gua bermastautin kat kampong meranti ni..roti gardenia sampai jugak ke kedai2 runcit di sini..terima kasih CEO gardenia bread...makcik yah dah tunggu roti ni sampak kat kedai die dekat due tahon dah..gua pulak kalo singgah kat kedai die..kompom tanye pasal roti gardenia..sedar tak sedar dah hampir due tahon gua dok tanye die benda yang same..naseb baek muke jambu..jadi makcik yah suke je melayan gua..


dah banyak anjakan paradigma berlaku semenjak villa gua bertapak kat sini..


-posmen dah mule masok kampong gua sebab villa gua ade peti surat boleh muat sekor kambing...


-streamyx pon dah makin downgrade die punyer wire..kalo dulu berselirat wire kat atas tiang api..tapi disebabkan kecurian sering berlaku...geng2 telekom downgrade die punyewire kasi  tanam dalam perut bumi pulak ..itupon semalam gua dengar khabar berita..kabel kena pau pulak dah..naseb gua gune BB...


-kalo dulu kedai kopi kat sebelah umah gua takder tivi..sekang ni siap ader panggong wayang lagi..tapi wat tengok bola je la..astro beyond tuuu...


dan gua rase tak lame lagi..kampong gua akan jadi kampong diraja...herm3...






bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe...sis masa br2 pindah doha dulu rasa cam nak nanges.roti cam biskut.keras jek.geram tul.rupa2nya awak tak jmp roti jenama yg sama qualiti cam gardenia..tp roti inti2 ni mmg tak wujud la..arab tak pandai mkn kot.haha

liyana said...

erk..smpai mcmtu skali..
roti gardenia pn x smpai??
mnguji ksbrn..
hmm..bersyukurlah skang kn..

amalinazlan said...

eheh syukur la kampung demo ado roti gardenia doh. kampung ambo nie haaa, dari dulu sapa lonie xdok jual pun roti tu. nok beli pun kena tubik TM. haeh

akU GaDis said...

dasat uh,roti gardenia bwu smpai kg ko.. :P ak tumpang gumbira :D

aliarosli said...

huh, sebok nak cite pasal kampong

Cik Bidadari said...

errkkk nak tanyaboleh...? kampung mana tu? keh keh keh... ittew suka makcik tu terjah... ittew suka... pasal gardinea... glamor cikgu yeak...

amalinazlan said...

eh teringat ko ROTI GARDENIA hok kat fesbuk tu. HAHA!

NOOR FATIN said...

wah. bestla skrgg :P

yad'z said...

wahhhh............ maju dah villa ko... bagus lah... anjakan paradigma yang positiff.. huhu

KHRLHSYM said...

kampung modern ciri-ciri alaf tahun tiga ribu. kehkehkeh

Anisa Hang Tuah said...

hai ustaz
:D

MerLe said...

wah3~ mkin maju kg ye..

Epal Hirata said...

kg aku ade je..ko kg mane?

**::CIKNUURUL::** said...

roti grdenia xsmpai jiji slame due taon?,.siannye weh,.aku pon same dh lame xsmpai2 roti kt umah aku ni,.adoii,duit xckup nk bli roti,.huh,kdkot tol,.

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa gambar shinchan yang bawah tu takleh blah tu.

.izzatul.hazwani. said...

hahhaa.. wo menanti roti gardenia ke ni ? keh3.
manyak canggih ek kampung dia .

KUREKURE COMEL said...

perhhh...agak2 blh jd kg contoh tak?hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved