ape yang perlu

"woit jiji..apekebenda yang ade kat umah ko ni..ade beras je..dalam peti takder pon ayam ke ikan ke..udang ke..????

gua wat muke ketat jer..pehal pulak.member gua sorang ni.mentang2 le kamcing sampai ke dalam peti umah gua die geledah..gua tau die bace jugak blog gua kalau die ade mase..tapi sebab die dok tengah membuta kat umah gua sekarang ni..jadi die memang takkan sentuh pon lappy gua..jadi entry ni gua nak tuju khas untuk die..bio die kenal sape gua:
makanan ape yang perlu ade kat umah gua:
-roti gardenia..yang ni memang wajib ade..sebab seingat ingat gua..mase gua makan nasi semalam..itulah pertama kali gua melahap nasi dalam tempoh due minggu..kekadang gua balik kerje gua makan roti..pas tu gua buat ape yang patot sampai gua tak ingat yang gua tak makan nasi..

-air soya V-soy..kat dapor umah gua memang wajib ade benda ni..dalam sehari kompom abes due kotak yang satu liter tu..mabuk soya kot..

-susu unta..tipu je..susu segor tu la..yang dalam botol pon ade..dalam tong pon ade..yang tu pon kena ade jugak...
kalo tige benda ni takder..maka dengan otometiknye...gua akan terasa kekosongan sampai tahap gua dok terngange melolong sesorang kat dapor umah gua..tige benda ni mesti kena ade..yang laen laen tu gua anggap cam eksesori je la..ye la idop membujang cenggini je ghupenye..kalo nak masak baru le nak pergi cari bahan...tapi bile lagi kan nak idop cenggini..



bukan sekadar omongan kosong

27 comments:

aliarosli said...

ish ish
tak lapo ke ko nie? diet pun agak2 ler

NOOR FATIN said...

peh suka betol minum soya. patut la putih. haha

Faaein Talip Roy said...

ish2... patutlah.. terjaga badan ko yer.. hahaha..

yerlah... cepatlah mewalimahkan diri.. ada juga nanti orang masakkn sedap2 untuk ko... hahaha..

Miss Ran said...

erk soya sdp2..

tak ley tak makan nsi..

nsi tu wajib hehe

KHRLHSYM said...

pergilah kahwin. kehkehkeh

Epal Hirata said...

senang bini ko weyh xpyh masak nasi
beli je roti byk2..
beli susu segar bnyk2..
beli soya byk2..
heheh..

Epal Hirata said...

senang bini ko weyh xpyh masak nasi
beli je roti byk2..
beli susu segar bnyk2..
beli soya byk2..
heheh..

MerLe said...

haha~ klu sy tmbh lg milo ngn tepung..

KUREKURE COMEL said...

steady lg kawal mkn kan...tabik betul lah....blh kot nak mkn nasi hari2..
cuma amik time tgh hari je...


hehehe....smile...



p/s:TK tu laki la...hehehe

Azie Azra said...

ko ske minum susu ke. aku suka sket2 je ah sebab t timbul jerawat kt muka.

p/s : aku selalu tak faham ape ko komen kt blog aku -.-"

TiKa LEh said...

hahha..duduk sorg2 biasanya memg mls nk masak2 ni..

Titisan Hujan said...

kawen ler cpt
bru peti tu penoh

weee~~~

qlah said...

waa.. untung kawen ngn ko . jimat duit . haha :P

p/s: moga tuan blog dalam keadaan yg sihat ;)

azi nur said...

perghh memang mantopp~

iwan_dextrous said...

hihihi...kahwin lah cepat2.hahaa

Anisa Hang Tuah said...

mari berdiet..
hiks

intan.maisarah said...

cikgu tak makn megi
tahniah

chiLleD...!! said...

ni spesis xmkn nasi k?=)

farah wahedda said...

peeerrrhhhhh terbaiikkkk lah minum soya tu tiap2 haru

cunndaa said...

patut le ramping je.....hari2 menjamu dengan roti gardenia jeke...kehkehkeh...
nasib ade gak susu segar..law ade i masak je..naye lah...

**::CIKNUURUL::** said...

klu aku dpt laki cm ko ni mase depan nnti,mau bdn aku lembik,melayang,.kene tiup angin,pastu xtau lepas ke mne dh,.adeii,.aku sume suke mkn,.keh3,..xdenyer nk lupe2,.haha,.

JIJI YU said...

muehhe..korang jangan bimbang..aku makan jugak nasi..tapi aku kekadang terlupe..eheh..aku terrer gak weh memasak..mane2 nak apply jadi bini aku silekanlah...nnti aku wat contest..

vampire's lovex said...

sep sikit !!!


sama la oiii...


hehe...


aku tahu np ko slim,sebb x makan nasi kan !! ciss aku pntg jmpa nasi..

alexa yussida said...

aku lak kena ade choc n mineral water..bnda lain xde bole dimaafkan :D

sarah mohamad said...

sama la. suka minum susu jugak tapi takde tahap ketagih macam ko. hihihi

JIJI YU said...

weh aku bukan ketagih..tapi nak suh putih...ehhhe

kiera'sakura said...

aku alergic susu.. tp nasib mase aku baby2 dlu x alergic klu x alamat x membeso la aku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved