sementara masih ada




umi2..umi ingat tak lagi..masa along kecik kecik kemetot dulu..
umi salu cium along..along suke sangat bile umi cium along..
along pon laju laju je cium umi..along cakap
"umi2..along sayang sangat kat umi"
tapi umi salu je balas
"umi tak sayang pon kat along"

along mesti majuk..sentap bile umi cakap macam tu..
umi terus pelok along dan cium pipi along sambil cakap
"umi gurau la along.mesti la umi sayang anak umi"
 along cium pipi umi..
along rindu sangat kenangan tu umi...

bile along masok darjah satu..pagi2 lagi umi dah hantor along pergi sekolah..
Depan pintu pagar sekolah turun kereta, umi peluk dan umi  cium along macam along pergi sekolah tak balik-balik dah lepas tu…Along pun membalas ciuman umi sambil ucap “Along sayang umi”

sekarang along dah sekolah menengah..dah dok kat asrama..kalo umi pergi melawat along ujung minggu..turun je kete..umi mesti cium along..kawan kawan along tengok je..along rase cam malu..
along cakap kat umi..
"nanti lain kali..umi cium along dalam kereta ek"
umi senyum..mulai hari tu umi cium along dalam kereta je..


bile je along dapat tawaran pergi oversea..
umi laju laju cium along sambil mengucap lafaz tahmid tanda kesyukuran..
mase dekat airport..umi nak cium along..tapi kawan2 along ramai kat situ..along jadi malu..
tapi along pelok umi dulu..dan along cium umi pipi umi..cium dahi umi..
umi tanye
"along dah tak malu ke kat kawan kawan??"

along senyum je..
"umi..satu hari nanti..mungkin along pergi dulu sebelom umi..ataupon umi pergi dulu sebelom along..dan kita akan merindui ciuman dan pelukan kasih sayang ini kerna pada waktu salah seorang antara kita yang pergi meninggalkan dunia..ciuman dan pelukan kita tidak akan berbalas lagi..


sementara masih ade peluang ni..ape lagi korang dok tunggu..
ape nak dimalukan..
jangan tunggu mase hari ibu je..kerna setiap detik..setiap saat..setiap waktu..
menghargai ibu adalah perlu..



along sayang umi....




bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

Cik Eliza said...

:')

terharu,

huaarggg!

Far8 budak baik said...

sumpah sedih aku bace..
uwaaaaa..tiap2 klo ak gi mane2..
mmg dy nk cium pipi aku..
uwaaaa..touch aahh

echah mashuri said...

ak malu cium mak ak bile dh besar neh.heeee....

MerLe said...

jiji.. kamOo buat aku rasa nak balik rumah dengan kadar yg segera..

Ameena Muktar said...

jangan malu nak cium mak dan ayah bila dah besar. sy rasa, bila makin besar makin sy nak cium diorang. the way to express my love sbb sy tak igt la kisah sy cium diorang waktu kecik. hahaha...xleh nak tulis kt blog.

peluk n cium mereka selagi masih mampu terbalas sbb bila dah tiada kita takkan rasa lagi hangatnya pelukan kasih istimewa mereka. sy tahu rasa bila pelukan dan ciuman kita tak mampu lagi dibalasnya.....

Yana Nana said...

kau tak de chat box ke wey.. huhu.
kau tak bace ke nota kat sidebar aku tu..
kalau nak komen tekan tajuk entry..
templete yang aku pakai ni pelik sikit..
sorry.. huhuhu

ishiko said...

saya nk nages blh x.. sobbbss~~

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

jiji, jangan wat aku nangis bleyh tak??kang kelantan ni banjir dengan air mata aku..wuwu~;'(

bersama kak Es said...

apasal entry ko ni Ji?

sentap nanges Kak Es... :'(

aliarosli said...

peluk je

cium je

bangge adalah sebab mama dengan abah sayang

buat ape nak malu

tulus sweet said...

huhu
:(

Miss Ran said...

malu dengan ayah je

wakaka

wah snok nye ade ank laki mcm ni

kembatolo™ said...

ohh~ i'm touching yaar~ :'(

Bella Bell said...

perghh..taching der~~

T__Tv

Faaein Talip Roy said...

sedih arr..

rasa nak balik je skang... -___-

Cik Bidadari said...

speechless... rasa sebak... semoga bro jadi anak yg umi sentiasa banggakan....

puteri ain said...

menyentuh perasaan ..

Fyqa said...

:')

Epal Hirata said...

dh lp gse cmane mak ayh cium..
Sbb jrg sgt2 d kt rumah,plg lme kt rumah sbln je..
Yg ada,slm dn cium tgn,cium pipi mak ayh...

Rozuan Ismail said...

terharu.semoga along jadi anak ug soleh k!

d_LA said...

tacing2..sape yg x syg ibu mmg bukan x lyk hidup...maaaaaa !!!!!!!!!!

yad'z said...

aku pon nak tacimmm lah wey bace nieh.. nanges dah nieh.. huwaaa... kim salam umi ko ek.. cakap " selamat hari umi" ... hope umi dikurniakan kesihatan yang baik... jaga umi baik2 tauu... (^_^) along kan anak yang baik ^^ ehehhe

KHRLHSYM said...

erk. sedih je baca. =.="

chemay said...

wuuuu
sayang mak chemay
:(

Titisan Hujan said...

uwaaaa..
nak blik mau pelok cium mak
T_T

KUREKURE COMEL said...

hhhmmm...takmau ckp pe2.....

Azie Azra said...

nanti ummi mesti dpt kasih syg lebih dari menantu pulak. haks. kirim salam kat ummi eh :)

**::CIKNUURUL::** said...

aku salu ngusik mak aku weh,.kdg tu tengah kt dapo pon,aku g kacau,.tetibe peluk2,.hehe,.adeii,.nsib bek aku kt umah,duk ngn mak,.klu jauh2,msti bnjir dh ni,.

JIJI YU said...

muehhe..memang tujuan aku nak suh korang sebak sebntap tacim pon mase wat entry ni..ahha..menjadik tak weyh..aku senirik pon nanges gak..ehehe..

pasal SB tu.dari memule aku berblog memang aku tarok..sebab aku takut ade orang ngorat aku.hehehe

kiera'sakura said...

klu aku blk kg.. bnde fisrt yg aku cnfirm buat lepas trun kete... salam n peluk cium mama aku... nikmat kene peluk tue mmg xdpt diucap dgn kata2...

Ainul Hayat said...

tacim gak...tapi sejak tadika sampai sekarang hanye cium tgn abg2ku saje.....isk isk isk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved