orang baru dan orang lame..

"akob..sebab ko leh pulak dok bergeli geli menggatal dengan anak dara orang..pas tu papa nak ambik boleh pulak ko wat tak layan..minggu depan ko dok le kat rumah ngan si mirah..

"si mirah laks..apekehal ko lari lagi laju dari papa..semput liang peparu papa..dah due2 buat perangai..papa taknak dah bawak korang pergi main main kat taman.dok je dalam sangkor tu..

muke ketat je lepas main..
habes sketsa keluarga..

aku rase hari ni dah hampir setengah tahon dah kot aku bekerjaya..duit simpanan pon dah makin bertimbon..rase cam nak riak pon ade gak ni..astaghfirullah..bile dah makin lame bekerja ni..aku nampak ade wujud perbezaan kasta antara..pekerja baru dan pekerja lama...

-baru
pintu opis tak bukak lagi die dah tercongok kat luar tunggu pintu bukak..pak guard pon naik bingai nengoknye..
lama
pintu opis dah nak tutup baru die akan sampai pas tu banyak pulak alasan yang die bagi..ye la pengalaman mematangakan diri..

-baru
muke senantiasa manis ibarat ade sarang lebah yang dok proses madu..biorpon dalam keletihan yang amat ketara..namun muke tu manis je manjang..nak nanges pon ade aku nengoknye..
lama
muke kelat,pahit.masam.masin sebab dok campor urusan rumahtangga dan urusan kerje..

-baru
nak pergi kerje naek kenderaaan awam..pinjam kete kuarge..takpon merayu ihsan bapak suh hantor..
lama
naek kenderaan senirik..siap wat khidmat berbayor bagi pekerja baru lagi..

-baru
tak banyak bunyi..ape je disuruh laju je die buat.kekadang kerje makcik cleaner pon die wat jugak..
lama
kalo suh wa kerje kompom bertanggoh.pandai je menjawab..kalo wat pon muke tu ketat dan sendat..buat jugak tapi asal siap..

tapi tak sumer tempat camni kan..tapi mesti ade nye..tak satu due..tak due tige..salah satu tu mesti kena gak..yer tak????

p/s
weh ade budak blogger baru weh..jom pi ragging budak ni sampai terguling..dengar cerite die senang nak nanges..meh sini




bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

bersama kak Es said...

~lama

eksyennn ..huk!

Mutiara Bernilai said...

- saya baru.
tapi sy la yg paling bising.
part awal, sy dtg pkul 750, derang dtg pkul n9-930 mcm tu.

ahah. tp sape dtg awal, leh blek awal, sape dtg lambat kne blek lambat.

ye la, org baru mane ade kenderaan, so kne balik awal la kan..

ain fathihah said...

hehe jangan jadi penyapu baru

Cik Eliza said...

xpaham, huhu

MerLe said...

cOmeynye~ arnab tu...

e r a a RUSBERRY said...

HAHA . kejam ~ besala budak baru belajar BELOG mcm DIARY ba abg GG (GELI2x)

aliarosli said...

rindu pulak aku dengan arnab ko tue

e r a a RUSBERRY said...

abg jiji ada tag u d post gue . sila la jengokk . haha

KUREKURE COMEL said...

alolo...comel betul arnab ko tu...hehehe....


biasalah...tak lama lg org baru tu akan jd cm org lama pulak...hehehe

**::CIKNUURUL::** said...

terase aku bce entri nih,.ciss!,.

vampire's lovex said...

baru2 je baik,dah lama kureng...

semua cmtu kot dalam dunia fana ni


kbai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved