cikgu bersalah

"ellow2 sape die ni ek??...macam dah tua je bunyi suare...

"a'ah..saya ni bapak si faiq..student cikgu..nak tanye cikgu sikit ni..pehal anak saye ni cam tak berape nak cerdik je result ujian itu hari...hape cikgu ni reti ke mengajo????blah blah blah blah..last2 ni la masalah kalo cikgu mude2 mengajo..
 
"hurm..pakcik2..hamboi..tengah2 hari bute  ni sosodap je mulut pakcik menerobos perasaan saya ek..camni la...saya dah agak dah..memang akan ade parent telepon tanya soklan cenggini..camni..pakcik cer cakap ngan faiq senirik..
last2..faiq ngaku jugak depan aku sambil dok cakap ngan bapak die..yang memang die tak study langsong untuk ujian tu..padahal tiap2 kali lepas aku mengajor..memang aku akan buat latihan on spot dalam kelas.siap bagi kerja suh wat kat asrama tu lagi...korang tak wat latihan aku suh korang wat lompat bintang..baghu padan ngan korang..yang gemuk2 aku suh lompat banyak2 sikit..bior terbakor kalori tu bebanyak sikit..

sesetengah ibu bapak..memang nak salahkan cikgu jer ke ek???

student2 ku sekaliyan..kalo exam mid year ni korang tak ulangkaji lagi..pas tu korang gagal..maka kita akan berkuak lentang kat padang bola secara berjema'ah ye..



bukan sekadar omongan kosong

34 comments:

aliarosli said...

garangnye cikgu ku ini

waaaaaaaaa,nak studo la cam nie

studo=study untuk tidur

Nor Adzwaty Rokkafella said...

mujur la aku x keja jd cikgu kalo x masak dak skolah aku kejakan hahaha...keja yg skrg ni lg hampeh nak lyn komplen org sana sini masak otak...

liyana said...

tegasyer cikgu..nk blas dendam ke ap..hehe

Green Apel said...

uiihh, bekengnyo cikgu jiji...hehe

deeya said...

buang tebiat pe pokcik nie ooi .. ingat senang nak ngajo bebudak . haih !

KUREKURE COMEL said...

wahhh..syok tu...nak sahut cabaran..
ooppsss...garang woo..hihihi

.izzatul.hazwani. said...

marah ke cikgu . maapla ye . hehee

wa best kuak lentang beramai2 :D

Puteri Iqa Izyan said...

jangan salahkan cekgu yang mengajar. hek ^_^

Epal Hirata said...

puihh..bekengnye cikgu..
ko punnak join kuak lentang ngn diorang ke nt?hehhehe

Anisa Hang Tuah said...

cikgu yg gagah dan tegass
cayalaahh

KuNanGKuNanG said...

he3...ingat ye ustaz jiji..jgn emo sgt tau..tapi insyaAllah...student ustaz jiji smuanya akan berjaya..amin...

putri noor syamimi said...

haha. cikgu jiji terbaik ah~ :D

KHRLHSYM said...

sudah kebiasaan salahkan cikgu atas kebodohan diri sendiri. kehkehkeh.

~nsar~ said...

gila ciku kejam.. nsib baik dah lepas zaman sekolah.. cikgu zaman dulu semua veteran2.. cool ja.. masuk u sekarang pun lec semua veteran.. cool banget... wuahahah

NOOR FATIN said...

tersentak aku tgk nama faiq. hahaha..

skandaLdariLangit said...

ibu bapa sekarang.... ta nafi lagi

SiS NaD said...

SaLam CiKGu JiJi...

JaNGaNLa DeNDa KamI CaMTu.. NanTi aRi GuRu KaMi BaGi CiKGu uMah SeBiJiK K... (^_____^)V

Cik Eliza said...

biasa lah,,,,

ibu bapa yg x mengerti pengorbanan seorang guru, cis! haha!

akU GaDis said...

macam bengang je ayat ko :P

sabar2 :)

Farhan Zulhusmi said...

ibu bapa ibu bapa...cikgu jugak disalahkan nya....kenapalah tak disalahkan anak tu....yang nak jadi pandai anak tu....bukan cikgu tu...kan???

ika said...

garangnye cikgu . heheh .
zmn skrg , silap sikit call , marah2 , saman . mcm la anak sniri elok sgt . heh .

intan.maisarah said...

berkuak lentang kat padang berjemaah

HEROICzero said...

mencik. cikgu x sporting. huh!


hahah. jom berkuak lentang !

farah wahedda said...

waaahhh cubaan yg bgus cikgu hehhehhe jom2 kuak lentang

MerLe said...

mmg pn.. rmai parent skg walaupun x semua lps tggungjwb kt ckgu.. ble anak x pndai, nk salahkn ckgu.. pdahal anak dia yg problm.. kt prasekolah pn ada msalah gni tau.. sbr je la

ahsfantasy24 said...

uhu..
cean ckgu..
sbar ye,

mmg mcm tu skrang..
klw gagal, cari ckgu..
klw cedik, ckgu pn die xnpak..~

yad'z said...

kesiannnnnnnnnn cikguuuuu kene marah.. ape lahhh parent tuh.. bagus2 meon.. pertahankan warga pendidik.. den sokong!! hehe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

ish budak tu tak patut. mak bapak dorang lagi tak patut. patutnye salahkan anak dulu baru salahkan cikgu. ish3.
kalau mak lyeah, dia akan marah kaw2 punye kalau result teruk. baru dia tnya pasal cikgu.

azi nur said...

sigu tamoo garang3 la....haha

Ummu~Ishak said...

boleh pakai denda cikgu jiji kat sini, haha

Faaein Talip Roy said...

parents skang.. mengada-ngada.. aku suka parents dulu2.. lagi suh cikgu rotan je anak dia.. cam parents aku.. haish..

Ainul Hayat said...

Sabo yer cikgu Jiji....

YAYA AZURA said...

hahah... garangnya cikgu ..suruh depa jalan itik ngn tangan lurus ke depan..kihkih..

Muslimah Optimis said...

wahhhh..kalo dapat macam cikgu neslo ni ngajo saya..syok gak tak buat homwork ni boleh senaman kuruskan badan..hihii..

p/s: parents hari ni mostly banyak nak salahkan guru je..hhuhu..kesian kita kan si cikgu-cikgi ni..

jemput singgah laman MO kalo berkesempatan

UPDATE SENARAI PESERTA AKU INGIN BERUBAH

tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved