debab tol le ko ni..tapi gebu..


semenjak aku dah jadi cekeding kering tapi taff seketol due ketol je ade ni..dah tak gemuk dan besar dan berjeleber seperti badak air..baghu aku sedor..bahawa banyak kelebihan kaum2 besar ataupon debab ni..antaranya:

kalo nak naek kete..memang tak perlu berhimpit himpit.yang gedabak kompom orang tarok kat seat depan sesorang die je..sebab kalo dok kat belakang buat menyempit je..jadi die leh dok kat depan dengan penuh keselesaan..

kalo maen futsal ke bola ke..kalo die tak lari kesana kemari..pas tu dok setempat je siap makan roti cicah kaya lagi..takder nye orang laen nak marah2 kat die...kalo yang cekeding2 siap kena sound sampai nanges..
kalo pergi makan kat tempat buffet..kalo geng2 debab ambik setong makanan pon memang orang takkan kesahnye..siap bagi sokongan lagi..kalo yang cekeding2 buat camtu..maunye difitnah membela hantu raya...

yang last tapi tak last jugak..aku tak paham tol le..mase aku debab dulu ramai kate aku gebu.. kiut la..padahal aku rase tak pon..tapi sekang ni bile dah kering..takder pulak nak kate cam tu.kete hensem la..muke cine la..tak paham aku..nak yang debab ke yang cekeding ni?????



bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

Erin Azizan said...

aku suka budak debab..sebab best ja tegok..mmg comel werh..err maksud aku kalau budak2 la.kalau ko yg debab err errr tak comel kot..lalalala

KuNanGKuNanG said...

nak yg sedang2 saje, yg penting dia setia..(baca ikut rentak lagu dangdut tu tau). he3

Sunah Mohammad said...

ang nak yang macam mana???

intan.maisarah said...

puji diri sendiri

Hanis MY said...

fewitt bakan encem tow haha...

unieMARKS :) said...

macam mana pun tak apa . yang penting diri sendiri lebih selesa dan yakin jadi macm mana:)

Cik Eliza said...

kalau kecik-kecik , debab comel la , dah beso. eerr~ hahahahah!

syrupmasin said...

haha..biase lah..kalu debab mase kecik orang suke..kalu dah besarmesti kene kutuk dgn org..kesian..haha..orang bukan ta puji...dyorg puji dalam hati tuh :D

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa kiut salah hensem pon salah ekh?

Azie Azra said...

perasan benor! tapi aku ske debab2 ni. adik aku lagi laaa.

NOOR FATIN said...

nak ko debab!!

liyana said...

haha..kalu yg kurus kering mkn byk..
dikatakan membela plak..mcm2..
hmm..yg sdg2 aja/..

EZAN IDMA said...

jadi, u nak ckp u diet then kurus la ni. hahaha

FTR said...

aku selalu kena camtu.. makan banyak2 pastu depa kata aku 'membela'.. cett..


suka yang debab.. nant leh main nyorok2 blakang dia.. hahaha..

✿ gadis biasa ✿ said...

alalala~~
cikgu jiji kurus cekeding taff pun tiut tomeyy je..

oteh..?!

ngeeeeee:DD

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

budak2 debab comel la...klu jiji jgn la debab2..

tomato said...

hahahahaah ! ko debab ke dlu ..

Ainul Hayat said...

Kalau kecik2 debab memangla comel dah besar ushlah debab2 sangat.

Ko sekarang ni ok ape. Kachak je aku tengok. HAHA

soe hawani said...

debab = comel plus kiut
hahaha...

soe hawani said...

debab = comel plus kiut
hahaha...

JIJI YU said...

aku gebu what..ehhe

Miss Ran said...

sgt skong point2 anda

tetibe nk jd montel plak

boleh duduk dpn dgn selesa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved