excited




bola dapat kat aku..aku terus menggelecek..sorang..due orang..
dan2 je aku nampak ruang kat depan pintu gol..aku lari lagi kencang..sekencang kereta kuda kepang.perapppppppp.......

prolog...
hurm..aku menunggang motor untuk pulang ke rumah..terjumpe tok penghulu kampong kat kedai kopi..

"along...amboi awal bebeno balik petang ni..biase dekat2 nak maghrib baghu sampai ghumah..tak nampak setitik peloh pon petang ni...maen bola ke dating???
meh pekena tongkat ali dulu segelas due..

aku parking motor depan rumah.terhencut hencut sambil sengeyh2 jalan ke kedai kopi..

"takpe la tok..nanti laen petang kite sembang panjang sambil pekena kuey tiaw kerang petang2..rasenye lepas ni tak maen bola dah kot dalam sebulan due..
tok 'in..malam ni datang mengurut kat umah leh tak????

"ko hepekena lak ni long..terhencut hencut..cam orang kudung????
dah takder sebab laen dah ko ni along oit..
kompom tanpa syak wasangka lagi
sebab BOLA kan...

pengakhiran

muke excited cenggini ke weyh...
aku jadi cam excited kalo injured sebab bola..rase cam penuh kejantanan..takder la injured sebab maen lailailitampelom ke..maen batu seremban ke..
bagi aku injured2 ni satu peringatan dari TUHAN buat diri aku yang sentiasa leka..



bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

Eyrique Ettiqazz said...

padan muka..hikhik..Ya Allah sembuhkan la kaki ji..

UNA budak BAEQ said...

aku selalu injured time main tengteng ngan guli jeh . kdg2 sampai masuk spital bahagia .
sadis . nak buat mcm mana dah ujian :p

MerLe said...

ye.. elok sgt la tu.. duk snyap2 .. rehat2 sikit..

**::CIKNUURUL::** said...

yeahh,aku suke ayt ko tu,.injured dan rase dgn penuh kejantanan,.haha,..gud2,..sile main bola ngan tangan lak pasni ye,.hehe,.

Erin Azizan said...

errr aku pon suke kalau injured jatuh moto rasa macam sorg pelumba handalan jerr

Anisa Hang Tuah said...

okeh.mmg hensem

qlah said...

salam .

sakit itu ada hikmahnya .
sakit itu mematangkan diri .

*moga cepat sembuh .

p/s: kaki ko nak bagi ko duk diam kot sbb asyik sangat men bola . hehe ;p

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

rehat2kanlah kaki anda buat sementara ye cikgu, biar sembuh, dan pulih seperti sediakala..:)

Rozuan Ismail said...

along tu dah tua.dah patut berehat.huhu =)

vampire's lovex said...

anak sulung memang taff !!
*aku anak sulung gak..haha.

rilek rilek la dlu oiiii,nnti x ley guna trus kaki tu baru tau.,nauzubillah.. kaki pon nak lepak... hooo

liyana said...

injured lg..ustaz2..kesian bebeno..semoga cpt smbuh..letih tok 'in nk urutnye..x yah men bola dhla..

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

hahaa semoga cepat sembuh yerrr !

Faaein Talip Roy said...

banyak2kan berehat dek oii..

peringatan kecil-kecilan tu..

RaraTan said...

die suruh hang berehat tuu. sebab tu kaki jadi macam tu. hehee.

btw, slamat sembuhh kaki tu yep :)

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK JiJi...

KuRaNG DoSa iNCHiK JiJi... (^_____^)V

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh anak lelaki mmg selalu cedera main bula pun kan..ish.hati2 lain kali jiji!

bersama kak Es said...

tak sah kalau tak injured!

pi main lagi..pi pi pi!!
hehe

Titisan Hujan said...

xdek mnkna nye kejantanan
kalo gini ghupe nye.
seksa kn diri nieee~~~ =p

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

haa tu laa.
kakinye bukan tak baik lagi ke aritu?

kokser kokdam said...

mu main futsal xajok aku.. sero ati aku...
=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved