kau dan aku ditaqdirkan bersama

dah hampir due minggu kite berpisah..
kita tak lagi bersama macam dulu dulu...
kite dah tak berhubung..
kite dah tak bersua..
due minggu bagi aku  satu tempoh mase yang cukup lame..
bila waktu petang menjelang aku mule jadi tak keruan..
degupan jantung mule kencang..
kaki tangan mule bergoyang..
namun jasad ini ditahan..kerna keuzuran...

sore ini..kesabaran yang ku tanggungi selama due minggu telah lenyap..
terbang jauh bersama angin panas yang tiada mendamaikan..
walau apapun ujian dan rintangan..
petang ini kita akan kembali bersua dipadang..

yabebbeda beddu bedah ternak berudu..doktor dah kasi aku main bola..
tapi segala kecederaan adalah diatas tanggungan diri senirik..


tige adiah berbeza..

bola merah tu..dari student yang amat memahami jiwa geli2 seorang guru..

yang sampol surat gedabak tu ..dari akak misi yang pasan mude dari aku..

yang buku tu..aku menang contest liyana..sekali aku telepon nak kasitau hadiah dah sampai..sekali nombor abah die aku call..apepon terima kaseh yana..heheh..



bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

amalinazlan said...

ayah yana angkat tepon? pergh kantoi! HAHA

aliarosli said...

hhahahahha, ape ayah dia cakap?

Jiji-Fify said...

elok ah tu... boleh baca buku sampai betul2 sembuh.. :P

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

HZQH said...

haha dah kenal ngan bapak dah.okeylah tu.haha

MerLe said...

haha.. bgus la.. bc buku sambil tendang bola..

Anisa Hang Tuah said...

awak ni lucu laa
:S

Bella Bell said...

kim salam kat ayah yana kalau ko call dia sekali lagi..hahahahhaa!!!~

akU GaDis said...

bguslah ko da sihat bro~ :)

men bola smpai lebam ea :P

yad'z said...

erghh... tajuk buku tuh menarik minat aku... nak pinjammmmmm..........

CIK TOM said...

sian jiji..konpem mula2 ingat nak ngorat yana..last2 no bapak dia..hahahaa

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

main bola hati2...dan tahniah dpt hadiah

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

bola merah tu macam lawa je. nak boleh? hahaa.

Titisan Hujan said...

traima den tgk smpol besar tuh

TunTeja said...

ya ampunnn.tajuk mung ni memang seperaisss.hahaha.lagi satu.tu hadiah jugak ke yang dari misi tu :p hehehehe

vampire's lovex said...

sakit sakit pon berangan nak main bola..



ini la nama nya degil bahahah

**::CIKNUURUL::** said...

main main main,.bola bola bola,.xabes2,.haha,.bebel bebel bebel je jiji neh,.ishh,.

Cik Bidadari said...

main bola aja ke rupanya...? sabar ajalah... amin...

ejulz said...

perghhh!! bnyk dpt adiah bro..

Ummu~Ishak said...

tak semenggah tul adik aku ni. haih.

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

wahhh beshny die...

Faaein Talip Roy said...

ko ni.. bawak2lah bertobat.. sakit lagi pasni sendiri mau ingatlah..

KUREKURE COMEL said...

perhhh...novel tu dah habis baca passing kat mina pulak tau...hehehe

Hansyirah Takezur said...

kenapa dengan lumbar saudara?
err...

Jannah Miho said...

hamboi3..tak nyempat nak main bola..haha

ghost writer said...

bola the gunners plak tuh...

boleh layan futsal pakai bola tuh lar nanti..bertuah,baik simpan jer ek..kenangan tuh.

mcm ni lah said...

follower yg ke 855 dan tinggalkan jejak utk dijejaki

tomato said...

wahhhh~ banyak hadiah ye .. kompem ramai mintak share dah .. :P

padlie said...

t/lumbar?
jatuh ke?

Entry terbaru padlie: Sperma yang gagah!!!

eqbalzack said...

hati2 tuan...kaki nak guna lama. hehe

intan.maisarah said...

bola tu

esok hilang.!

e r a a RUSBERRY said...

haha . mula2x baca laen je ak fikir . ngatkan apa . adui sepraish ! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved