senyuman berbisa



kadang kadang..senyuman yang manis sampai berbuih madu di tepian bibir.mampu menjadi senjata untuk menyakitkan hati seseorang..anda percaya atau tidak..terserahlah..yang pasti..aku pon tak tau aku pasti ke idak..

tapi kan..kalo le aku dalam keadaan suasana bertegang anak tekak..tetibe lawan aku tu boleh pulak die wat senyum manis tapi muke agak kerek sikit2..bikin ati lagi panas ade le kalo si lawan senyum mase tu..ye ke tak ek???

tapi memang ye la..kalo kite dok bertekak ke..ade krisis perselisihan paham ke..kesalahpahaman yang melampau ke..kalo dah due2 berkeras..sampai ke bile nak abes..keras VS keras=pecah..cube kalo keras VS lembut=??????



bukan sekadar omongan kosong

18 comments:

kokser kokdam said...

Keras vs lembut = bahaya!

Hahaha

ika said...

kalo tengah gaduh bole senyum , rase nak tampor je muke yg senyum tuh . heh

Sunah Mohammad said...

tu senyum sinis namanya.. memang boleh bikin sakit hati...

IFA Athirah said...

tumpang lalu.ni ckgu saya subjek mana 1?kt skolah mana 1?huhu.

miszlullaby said...

bertekak ngan sape neyh jiji oi? keras ngan lembut same macam penyapu dengan roti..hehe.penyapu ler menang. kekekek...

liyana said...

sabar aja..

Muslimah Optimis said...

hehehe..senyumlah seikhlas hari cikgu.. yang marah leh cair..tapi kalo senyums inis memang sakit hati lor

delarocha said...

kalau masa bertekak, tetiba tiba dia tersenyum.. mmg sakit hati

misteri tu bro... psiko!

FTR said...

aku ingat lagi..

masa kat tempat kerja dulu..

diorang ni.[lelakilah].. selalu je bengang dengan aku.. bukan main lagi dia marah2 aku...

tapi bila aku senyum.. dia terus bengang sebab dia takleh tengok aku senyum.. marah dia terus hilang... hahaha..

senyum tu kadang2 pengubat marah juga..

aku rasa senyuman aku takdelah menawan mana pun.. tapi bagi dia mungkin dia tertawan kot.. hahaha... sengal jerk..

cik azeya said...

yelah tu. aku pon. kalau tengah marah gila2, tiba tiba die senyum macam kerang busuk, rasa macam nak hentak pale laju laju dekat dinding.

hahaha.

vampire's lovex said...

memang panas kalau tengah bergaduh,dia boleh senyum..pehhh rasa nak tendang...huawawa...

lagi satu,kalau gaduh,lawan tu senyap je...saiko habes..

JIJI YU said...

ahahah..aku senyum je bace komen korang..bikin howt tak weh

..... said...

mals amik port kalo gado nak wat muke buat la peduli ape aku...

..... said...

nape aku wat button like tak jadik ek?

ghost writer said...

tuh namanya senyum sinis atau senyum nak kena sedas dua terus blah...haha.kerek siut kalau orang senyum macam nak perlekeh kita,dah lar hati tengah hangat,buat macam tuh lagi berasap beb..

tapi aku pun selalu buat macam tuh..itu tandanya aku tak takut langsung nak fight..

alexa yussida said...

reverse psychology..mmg bagus utk sakitkan hati lawan :)

smirk*

Cik Eliza said...

waduh ! ini like banget !

hahahaha!!

senyum ,, tak perlu kata apa-apa~ lalala ~
*lagu najwa*

hahah!

kiera'sakura said...

sbb tue aku x ske gaduh.. sbb aku ssh nk jd lembut time2 tue.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved