aku rasa ko tak layak jadi apak.....

pagi rabu rase rasenye dengor stesen radio HOt.fm..ade ulangan panggilan hangus..meamng betol betol hanggus la weyh panggilan kali ni..kalo aku kena pon mau meroyan aku gamaknya..

kali ni si FBI tu telepon sorang laki..menyamar kononya nak survey pasangan yang baghu je lepas habes kursus perkahwinan..die suruh laki tu baca doa makan..wokeh lepas..baca doa selepas makan..hambik ko nak..tak lepas..yang laki tu tau..lepas melantak burrppppp...alhamdulillah..melepas kentut seketul due..ok la tu..sekurang kurangnya..ade jugak lafaz kesyukuran yang die tau..last2 FBI suh laki ni baca doa sebelom nak wat perhubungan suami isteri..yer la kan..baghu je lepas kursus kawen.pergi lak ngan tunang die..sekali laki tu cakap..mase kursus kawen je ingat..dah banyak doa die tak ingat..laki tu ngaku le...die memang kureng bab2 agama ni.mase2 terdesak je die akan hafal doa2 tu sume tu.(mase2 terdesak jer)camne tu??..okeh fullstop..

aku terpikir..iyer memang die kureng bab2 agama..dan die maseh boleh perbaiki lagi dari semasa ke semasa..tapi bile aku tengok zaman2 sekarang kan..bile dah kawen ade anak..si anak2 ni bile dah bersekolah..time nak makan je ade je si apak suh anak baca doa makan..lau dah habes makan tetibenye dibuat si anak nak dengor si apak bace doa lepas melantak camne???mau terburai kaen pelikat apak..




bukan sekadar omongan kosong

14 comments:

Hansyirah Takezur said...

sekarang agama semua letak tepi. padahal agama la yg paling penting. dalam masa2 urgent barulah agama up balik, doa n so on. bila Allah tak tunaikan mulalah nak salahkan Allah. hurmm.. sama2lah kita bermuhasabah.

laki camtu mmg tak layak wat suami kot. everbody has time to fix him/herself.

tulus sweet said...

sebab nilah aku tak layak nak kawen lagi. haha

siti kektus said...

buat malu je kalau doa lepas makan pon tak tau, wuwu

tu baru yg simple2, belom suh bace doa selamat lagi,

qasehraihan said...

uiii mcm2 a..
doa pas ehem ehem dn sblm ehem ehem tau tak agaknya..hahaha

vampire's lovex said...

banyak dah kes begini,doa byk tak tahu. huuu haru biru dunia skrg...

Bella Bell said...

herrrrrkkkk.. alhamdulillah..

Miss Ran said...

erk susa gak..doa pas mkn pun tatau..

jiji ko tau kan? =P

d_tieah said...

Huhuhu.. Perenggan akhir tu mengingatkan sy dgn parent sekarang ni.. Kebanyakan mak bpk sekarang suka hantar anak sekolah agama waktu petang setelah bersekolah biasa d sebelah pagi.. Ok,, bukan bermaksud ape2 cuma terkilan bila mak bapak yg hantar anak sekolah agama tu sendiri tak mengamalkan konsep agama dalam keluarga.. Maksudnya,, hantar n ambik anak tu si ibu yang tak pakai tudung.. Plus pakaian seksi.. Kan ke macam ketam mengajo anak berjalan.. Sekurang kurang mak bapak pun patut bagi contoh terbaek.. Padan gak selalu dengar orang kutuk camni, "dulu sekolah agama tapi tak pakai tudung bla bla bla".. Ayat cenggitu selalu dengar bila budak pompuan tu dah beso.. Kan??? Memang d akui lah.. Tapi ade gak d timbulkan balik,, "aku tak pakai tudung tapi aku solat".. Ermmmmmmmmmm..


Entry Terbaru : SPRM Siasat Ketua Menteri Sarawak Berhubung Kes Balak

Afikah Aziz said...

erk saya pun rasa cmtu (merujuk tajuk) huhu ;p

Sunah Mohammad said...

aha, dengar gak masa tu... doa2 harian tu masih tak lepas, doa nak berjimak nanti cane? terkesima gak masa tu...tu panggilan hangit yang sangat memberi impak! *insaf*

Eyrique Ettiqazz said...

eh jgn nilai org cm2...itu tandanya kita doakan dia jadi mcm tu....mgkn skang dia teruk tp kita x tau yg akan dtg dia la yg terbaik...sbb Allah pon pewrnah berfirman:

"Mungkin sesuatu yang kamu rasa baik bagimu adalah buruk di sisi Allah dan sesuatu yang buruk bagimu adalah baik di sisi Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui,sedangkan kamu tidak mengetahui."

Firman Allah di dalam Surah Al-Baqarah ayat 216.

James Alexander said...

ok... aku admit... aku kantoi doa pas makan...


damn...

liyana said...

nice entry..
time2 cenggini la kna blajar seme tu kn..bru rmh tngga diberkati..chewahhh

Rozuan Ismail said...

kita sendiri pon tak amalkan sgt agama dlm kehidupan,jgn nak salahkan anak nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved