bukan salah perempuan...

pompuan yang pernah bercintan cintan..pas tu kena honghap dengan pakwe die kan..aku dok perati perati..spesies ni memang jadi cam susah sikit nak percaya kat lelaki laen..jadi kalo ade lelaki2 yang mencoba coba naseb nak ngorat pompuan2 spesies cenggini..kena banyak2 bersabor le..tabah dan teruskan usaha..jangan sesekali tunjuk yang kita ni jenis lelaki yang mudah putus asa...dah kalo nak sangat..usaha sampai ke titisan terakhir..tak kire la titisan ape pon..asal yang jenis menitis sudah..

bukan salah pompuan tu kalo die dah susah nak mempercayai lelaki selepas dihonghap oleh ex pakwe die dedulu..dah nak wat camne kan..pengalaman mematangkan kita..ijazah yang terbaik datangnya dari pengalaman.pengalaman tu jugak le yang membuatkan meraka jadi lebih berhati hati...jadi kita sebagai lelaki yang kononnya lelaki melayu muslim sejati ni..jangan mempersiakan mereka.jangan mencuba menghonghap mereka buat kali yang kedua..tak baekk bebeno le pe'el perangai tersebut..dan jangan sentap kalo pompuan tu dok cakap die tak percayakan kita..cuba sedaya upaya nak meraih kepercayaan die...bile dah dipercayai jangan khianati kepercayaan tersebut..kalo ade lagi berperangai dok menghonghap pompuan meh report kat aku..aku cube mensunatkan deorang buat kali kedua..

ohh memahaminya aku..



bukan sekadar omongan kosong

39 comments:

Mawar Berduri said...

sat..sat..sat.. honghap tu pa mende?

JIJI YU said...

honghap tu kencing..

Nurul Jannah said...

owh..aku ingat hapekebende la honghap uh..hahaa

d_tieah said...

Gitu ek??? Camne kalo lelaki plak??? Yg dok kechewa dgn pompuan n dah jadi gay.. Tu satu hal.. Yg dok memang jiwa dia ke arah pompuan plak camne tu???

alien said...

ada tips tak?
share la sikit

zie_ira said...
This comment has been removed by the author.
zie_ira said...

betul la tuh, susah da nk percaya kat laki bila kene honghap dgn laki,,,kepercyaan itu susah nk di bina smula,,chewaahh,,:D

so laki2 yg btul2 nak kt gadis tuh,,kene la berusaha yg teramat gigih,,hee

Sunah Sakura said...

ko ni jiji...aku gelak baca part ni...

"usaha sampai ke titisan terakhir..tak kire la titisan ape pon..asal yang jenis menitis sudah.."

hahahaha~

nurul nadia nasir said...

yeah kene berusaha utk mnedptkan seorg wanita tuhh..

Alexandriana Alia said...

1st time dengar perkataan honghap kehkehkeh.

ye. mmg bukan salah perempuan, mmg salah lelaki hauhauhau

syarifahsidrus said...

ni spesies lelaki yang tak fikir akibat dan perasaan perempuan la tu..huuu...
confirm perempuan yg kena macam ni traumaa

James Alexander said...

kepercayaan yg ingin di miliki mmg perlukan usaha yg gigih...

tu aku x nafikan...

tapi jgn jadikan 'sukar percaya kepada orang' sbg alasan untuk mempermainkan hati org yg berusaha...

KuNanGKuNanG said...

very understanding...bertuahnyo gewemu...:)

FasiHaH SupiaN said...

ek kenapa usaha sampai titisan akhir? aku agak blur di situ..

diana said...

alhamdulillah..
ada lagi lelaki yang sejati..ingtkan suami akak je..hahahah..
kalau la semua lelaki fikir begini aman damai dunia ni..

fiqaliqa said...

haha. honghap. nice words. setuju sbb bkn salah perempuan kalau tak percaya lelaki, so, usaha lebih sikit la lelaki2 yeee

Khairul Antasha said...

kaki honghap.. honghap honghap..haihhhhh

Iffah Afeefah said...

honghap tu pe weh

erk memahami sgtla

liyana said...

ecece
memahaminyer..

risa said...

word baru neh...HONGHAP!!! ekekeke
ai pon jenis susah nak percaya org..emmm tak baikkan

Aya Ariel said...

cer try translet honghap tuh kuk dalam bahse kota bharu..bior jeleih sikit aku nak mendengornye..

Hanis MY said...

ji wei honghap tu godio...

p/s: ngepeng woh cupu

deeya said...

honghap tu ape ji ?? cakap la bhase melayu .. huhu ~

ha'ah memang . aku susah nak caye kat laki !

EPiToMe said...

lelaki slalu mmerlukan prmpuan time susah je,,bila senang x ingt,,,dat's make perempuan serik nak bercinta n trust a man..=)

NOOR FATIN said...

haha honghap. bahasa baru

Qaseh dalia adelia said...

owh baru pehe honghap tu mnde ..ayat mari mane tah .. yup mmg susah pong ! sebab den pernah kene honghap .. tapi xpernah pulak tak prcaya cuma benci skit lah .. lama2 terbukak gak pintu aty .. eceh .. nak tahu kisah selanjutnya nnt nak buat novel lalalala

Anum said...

hai
nice blog
salam perkenalan
follow me back
thanks

cik pulau said...

setuju sangat-sangat..
lalala~

belajar perkataan baru jiji oii..honghap..kih3

Asyila Zainuddin said...

betul3.. bukan salah pompuan kan.. uhuk2.. sape suh dy wat camtu kt kite kn..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

1st time dengar perkataan honghap ingt tadi kena ngap hahha

Anonymous said...

okeh! gua sntiasa setuju ngan lu la bro! :) wasalam.

RepublicAku said...

lelaki tetap lelaki so hati2...keh3

apik pehe said...

hahaha..takleh blah sunat kali kedua

FTR said...

owh memahaminya adik jiji ni.. hahaha.. untung sapa dapat dia.. hahaha..

Faaein Talip Roy said...

jiji.. sempena israk mikraj ni.. bagi lah sket tazkirah tentang peristiwa tu... nak baca tazkirah dari ustaz azizi pulak.. hehehe.. =]

yana,, said...

ohh man! syok gila kalau ada laki yg btul2 usaha nak raih kpercayaan dr prmpuan,,

yana,, said...

ohh man! syok gila kalau ada laki yg btul2 usaha nak raih kpercayaan dr prmpuan,,

bedpet said...

bagus kalau betul2 ade laki cm tu.

tulus sweet said...

kalau hompap ponahlah donga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved