dah lama dah kita kapelkan..

beberapa minggu lepas kawen...

"pe'ah2..awak suke kan makan epal hijau cicah cuka kan???"

"eh2 abang ingat lagi ek peberet saya..abang pulak seingat pe'ah abang suke sangat makan pucuk ubi rebus cicah budu ngan tempoyak..kan?"

"takder la..ape ni pe'ah..takkan awak tak ingat kot peberet abang..mase kapel2 dulu salu kan abang gitau..setiap kali sms abang cakap..sentap la abang camni.."

"tu la bang..lama sangat kita dok kapel..olololo abang jangan sentap2 ek..meh pe'ah dodoikan abang meh..."

terpikir...
kalo dah kapel lame lame..nanti kalo dah kawen terlupa itu ini kang..sentap pulak..
kalo dah kapel lame lame..lepas kawen nak cakap pasal ape lagi ek..sebab mase kapel tu sumer benda kita dah tau..saiz yayiik die pon kita dah leh agak dah..
member aku cakap..kalo lama sangat dok berkapel..nanti kawen nanti..ape lagi yang ade..

tu sekadar pikiran bile perut dah kenyang le tu..cer gitau aku situasi dan keadaan sebenarnye camne...



bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

amanda bagi tau aku, yayik hang lagi busuk dari bercintun dulu, yeke? hahahhahahahah!

kawin baru bercinta baru best jiji :)

FasiHaH SupiaN said...
This comment has been removed by the author.
FasiHaH SupiaN said...

tapi budak2 skrg suke kan kapel2, hermmm yg mude2 tu nanti dah tua da penat bercinta kang cerai lak

Sunah Sakura said...

so cepat2la kawen...

Raden said...

kalo camtu aku nk stop kejap la dgn goku...nk kapel dgn org len plak..pahtu agak2 nk kawen nti cr goku balek? rumantis ke kuajo?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

pgajarannyer..masa couple tu jgn le mcm belangkas... simpan laa utk masa dah kawen nanti..

FariehanIbrahim [LBC] said...

ble da kawen..ulang tyg lar pe yg dibuat time kapel. haha! =P

ika said...

couple lama-lama buat senak perut je .

ecah mashuri said...

cinta?ape tuu????;p

sYaFiQ 'n' aLiAa said...
This comment has been removed by the author.
Miss Ran said...

erk ko kne tnye y bercinte lame

mgkin doorg tk bosan

byk lagi mende nk borak kot

Cik Bee said...

pernah terpkir bende yang sama. dah kapel2 lama, takut nt bile kawen akan hambar

Rozuan Ismail said...

baik bercinta lepas kahwin =)

liyana said...

hmmm..
so couple la lpas khwin..

diana said...

biasanya isteri yang lebih alert dengan selera makan suami..
dalam cerita ni terbalik pulak..
msti ni kes bini pi kerja laki jadi tukang mask kat umah..kan???

sergeant keroro said...

haha, kawen lah cepat2.

baru tahu camne XD

yad'z said...

parahh dahh ni... cepat kawenn.. cepat bawak balik menantu tuk umi.. huhu

Nurul Jannah said...

yayik? hahaa

Eera Shera said...

sy ada buat entry yg lebih kurangla.sekadar pendapat

http://eerashera.blogspot.com/2011/06/lelaki-vs-perempuan-kenapa-dia-berubah.html

unieMARKS :) said...

entahlah . tak sempat tau .

chemay said...

entah laaa.
sama jugak if kahwin lama2.
masa awal2 kahwin
semua dah tau
then bila dah lama.
makin bosan..

haishh..
its not berkaitan dengan tak ada apa nak cakap lepas kahwin what-so-ever..
its depends pada pasangan itu sndiri.
how they manage to stay in love with each other.
if their love is pure.
tak akan pernah wujud istilah lepas kahwin tak ada apa nak cakap.
mesti sentiasa ada mende yang boleh di-share.
hehe

:)

vampire's lovex said...

nak kawen aaaaa ni...

Mawar Berduri said...

couple lama atau sekejap bergantung dengan orang yang couple itu. kalau dia bijak menwarnakan hubungan, pelangilah jawabnya.

James Alexander said...

ni jiji, jawapan untuk kamu :

It takes a second to say I love you,
but a LIFETIME to show it.

couple tu baru fasa 1...

pas kawin fasa 2...

dan seterusnya la...

tapi x de la sibuk nak agak yayik diorg rupenye cmne... itu sengal namenye....

kiera'sakura said...

hihihi.. skang lepas aku insap.. aku lbh prefer bercinta lepas kawen... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved