GIVEAWAY sempena hari jumaat.......

giveaway gile simple..lagi simple dari giveaway kat SINI..tak kena follow2..tak kena like pon..tapi hadiah die takyah cakap le weyh..memang gempak..tapi yang tak menahannya..givaway ni untuk kaum lelaki je la..yang perempuan ade la kot giveaway laen hari..tapi pompuan memang salu je dapat giveaway tiap2 bulan ka..kira adil le tu..

syarat syarat giveaway untuk laki2 ni memang simple gegile..tahap babun korek telinge gune jari makwe die je..syarat die..juzz kena berlumba lumba dan bercepat cepatan je untuk merebut hadiah giveaway ni..

hadiah hadiahnye..
untuk yang terawal join..bukan dapat melancong ke negara arab weyh..tapi dapat tu ha..sekor bapak unta..kalo dapat ni..jual balik..kompom dapat bayor kete second hand cash terus..


 hadiah kedua laks..
lembu bunting anak dabel anak kembor..

hadiah ke tiga...
kambing yang cukup sifat dan takder pulak penyakit kuku dan mulut..

tempat ke empat...
dapat le ayam..kire ok dah tu dari tak dapat ape2..bole la masak ayam steam nyonya...
dan untuk hadiah saguhati laks..yang ni untuk yang dah terlewat  nak join..pihak penganjur bermurah hati le jugak kirenye nak kasi hadiah saguhati..

tu pon kalo dapat  yang dah pecah takyah nak bersungut sungut..

dah tu..wahai pejantan2 tanggoh..ape lagi ditunggu..berbeut rebutla kita weyh untuk menjadi yang terawal join giveaway ni...

sepertimana sabda RASULULLAH SAW.....
"Apabila datang hari JUMAAT, maka setiap pintu masjid ada Malaikat yang mencatat orang-orang yang masuk mengikut urutannya. Apabila imam telah duduk (di atas mimbar), para Malaikat menutup buku catatan mereka dan datang untuk mendengarkan zikir (khutbah). Perumpamaan orang yang hadir ke masjid lebih awal adalah bagaikan orang yang menyembelih hadyi (korban) seekor unta, kemudian seperti menyembelih seekor sapi, kemudian seperti menyembelih seekor kambing, kemudian seperti menyembelih seekor ayam, kemudian seperti orang yang memberikan sedekah sebiji telor” (HR.Muslim).



bukan sekadar omongan kosong

26 comments:

gedek! said...

Ada hadiah iPad?

Eera Shera said...

wah..nice entry!

UNA budak BAEQ said...

kahkah melampao uncle gedek minta ipad . haha

*kalao perempuan yg mcm laki boleh join tak ? kawan aku nak join . hikhik

-nk ckp camna eh . terbaikk. kalao bagi hadis mmg org tak baca tapi bila diolah mmg niceeeee :)

MerLe said...

aku baca 2 kli bru bleh faham ji..hehe.. slmt bersolat jumaat~

akoo said...

hehe u guys are so lucky..
say alhamdulillah=)

Rozuan Ismail said...

hadiah Xperia x de ke?

Adzriel @ Liza AB said...

comey laaa kartun kat telur tu. kreatif tul.

wa khairul onggon said...

Sebenanrya tuan tanah cakap berlapik tuu.. Yg 1st dpt dslr, ke-2 Ipad 2, ke-3 iphone 4, hehehehe...

Hanis MY said...

baguh demo ji...alhamdulillah...

p/s: gambar lembu tu nok suko skali siap posing pandang sisi gitu hehe

James Alexander said...

ye..

akan aku bergegas untuk giveaway ni...

hehehe...

FasiHaH SupiaN said...

yess!! terbaik drpd jiji yu!

liyana said...

nice entry..

like

Miss Ran said...

selalu ade isi tersirat pakcik ni

nurfatiha blacky said...

amboiii. maksud dalam ni. haha

bersama kak Es said...

pakcik ni pandai cucuk jarum halus..ajak org gi solat Jumaat :)

skandaLdariLangit said...

ko memang bongek kan ji

Bella Bell said...

nak DSLR... ^^

dah2.. pi ready nak semaye jumaat... hahah!!~

risa said...

hahahahah dus debuk kebabommm
baekk bosssss!!!
erksss bukan akak ler..somi akak
sat2 nak intai..oooooo dah makai kain pelekat dah..lalalalala

cik pulau said...

fullamakkk!!
terbaek setakat ni..
hahaha

puteri ain said...

obesiti btul lembu tu . haha

nice :)

NOOR FATIN said...

haha yang ni memang lelaki kena rebut sungguh2!

ika said...

ganjaran tak ternilai !

zarazueyin said...

hadiah giveaway yg awesome setakat ni..hehehe

alexa yussida said...

dah solat dah? :) GA hari jumaat utk smua pulak just baca Alkahfi >.<

nmpk aku kt belog ML?hehe ni msti yg topik kahwen atau yg ML dah abes final GOS exam..jeles weyh sis ML dah habes...wuwuwu tp xpe nex sem kitorg lak senior..wahaha leh besar kepala :p k nk stdy.salam

Muslimah Optimis said...

aku baru balik sekolah.. n aku suka gila entry ni..terbaik cikgu nesloo..

chemay said...

ehh nice entryyy...
ingatkan macam main2 tadi.
rupanya terselit something .
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved